www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

EZH tropenweekjournaal

Maandag jl heeft Eric een prachtige maaironde verzorgd. Later op de dag is de EZH samenwerkingsovereenkomst getekend.

 Hebben jullie die nieuwe vrijwilliger Ed Anker en Lappie gezien op tv?

Dinsdag hebben Ton, Lappie en Kees diverse klussen verzorgd. Een experiment onkruid branden, stobben vrijspitten, gras langs de gracht wegmaaien, grasmaaier schonen.

Donderdag verzorgen de braamsluipers Greet, Hester, Ruud, Lappie, Anneke en Nicolette de finishing touch in de grachtengordel.

Zaterdag wordt tijdens de hoekwierdewerkochtend met 14 hoekwierders het grote veld onder handen genomen.

Voorwaar, voor de eerste vakantieweek geen slecht resultaat.

Een anekdote wil ik jullie niet onthouden; op verzoek van Jos plukte ik zijn komkommers. Na bemiddeling van schoonpappa mocht ik ze uitdelen aan de braamsluipers. Greet was lekker bezig in het Marions vogelbossie . Wij mijmerden even over de zin van het leven toen ik plots bij Greet een metamorfose waarnam. Vanuit de gracht klonk een schorre kreet, Greet draaide zich direct om naar het geluid. Ik zag met haar een blauwe flits over het water. Greet pakte haar mobiel en begon als een bezetene te rammen op dat apparaat. Ik denk bij mijzelf;” even laten uitrazen, ze komt zo weer in de grote mensenwereld”. En ja hoor na 5 minuten vertelt Greet enthousiast dat dit haar eerste ijsvogelwaarneming was dit jaar na de strenge vorst. Deze dag kon voor deze opperbraamsluiper niet meer stuk.

 

Wensen week 31.

Aan het eind van de week kan er weer gemaaid worden. Schoffelen kan een weekje overgeslagen worden. Maak er maar een vakantie weekje van!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén