www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 18. 01 mei – 07 mei. 2023.

De braamsluipers waren met een maximale bezetting deze keer.

Maandag:

Na de basten er eerder eraf gehaald te hebben, ben ik hier nu bezig om met de slijptol alle scherpe puntjes er af te vijlen van de klimbomen.

Ook op diverse punten in de wijk gebosmaaid, waaronder het tuintje bij “De Plek”.

Ik had al een deel gemaaid rondom de border van Simon, toen Fred vroeg de rest te willen maaien. Hierna heb ik rond de twee flats in de Velden nog gebosmaaid.

Bij een aantal hegjes die al geschoffeld waren tijdens de braamsluiperavond, heb ik de hoopjes opgeruimd die er nog lagen.

Ook een controle ronde gedaan in de wijk en de bossen, met name de twee vogelhutten en de boomhut. Zag er redelijk uit, alleen de vogelkijkhut was weer veel rommel. Ik kon het niet laten om het op te ruimen.

Niet bekent hoe het gebeurt is maar één achterlicht kapje van de aanhanger zat al een gat in. Waarschijnlijk tijdens de WWO gebeurt.

Ruud heeft de stukjes weer aan elkaar geplakt. Is het in ieder geval waterdicht.

Afgezaagd of door de bever? bij het geheime bankje bij Greet aan de kwelbeek.

Volgens mij toch afgezaagd.

Wim schoffelt de hoeksteen. Is het geen plaatje het geheel, met die drie mooie bomen erbij.

Woensdag:

Regien en Rob geven extra water aan de hanging baskets ondanks dat zij het afgelopen zaterdag al gedaan hebben voor de eerste keer. Het is in het begin nodig voor de waterverdeling.

Bram maait aan het begin van de wijk een deel. Hij neemt het extra van ons over vanwege vakantie en ziekte.

In de middag zie ik Regien het centrale grasveld maaien. Zij doet ook mee aan deze extra maaibeurt. Dank jullie wel.

Donderdag:

Ik geef Martin een cursus tractor rijden. Eerst zonder aanhanger en daarna met. Hij heeft het met goed gevolg uitgevoerd. Gefeliciteerd.

Voor de afwisseling hebben wij twee uurtjes gebosmaaid.

En daarna de bekende afvalbakken ronde met z’n twee.

Onderweg zag ik Simon enkele jonge bomen op het grasveld plaggen wegsteken. Dit is om een spiegel ( een open stuk) om de boom aan te brengen voor de water huishouding. Kan de boom beter water vasthouden.

De braamsluipers waren vanavond maximaal aanwezig met 14 vrijwilligers.

Dit was een harde klus. De grond was zo hard dat je moest hakken om de grond wat losser te krijgen. Maar het waren doorzetters. Ad met de tuinklauw boor, Carol en Maudi met de krabber die zij steeds in de grond moeste slaan. Dit alles om hier gemengd zaad te strooien t.b.v.. de insecten.

Hier laat Greet het zaad zien wat gestrooid zal worden.

En Greet hakte gestaag mee.

Zo wordt vlak bij de zwaluwtil en een stuk boven de duiker de zaaistrook aangebracht en nog fijn en los geharkt. Hier slaat Greet twee paaltjes in de grond met lint erom heen ter bescherming.

De zaaister is Carol die het zaad serieus gelijkmatig uitstrooit.

Mike haalt hier bij het geheime bankje van Greet en Hester enkele wilgen takken weg die door onverlaten zijn stuk gezaagd. Hij zal er daarna gelijk nieuwe wilgentakken ingraven.

Aan het begin van het bloemen dijkje staat een vlinderstruik waarbij een deel dood is. Hester knipt en zaagt het dode deel weg, zodat het goede deel optimaal kan groeien.

Trees vroeg ook hulp om de harde grond van de boomgaard eens goed om te spitten en het onkruid te verwijderen. Daar deden Levien en Jos graag aan mee.

De border met o.a. rozenstruiken tussen Anton en Anneke moest ook rigoureus aangepakt worden. Om ruimte te krijgen werden alle dode …. uitgegraven en nog andere planten uitgedund. Daarna met de tuinklauw werd de grond losser gemaakt.

Dit werk werd uitgevoerd door Henk, Anneke en Yvonne. Er moest wel vaak met volle zakken naar de “Hoop van Joop” gereden worden met de kruiwagen om geleegd te worden. Het is nog niet helemaal af maar dat is voor de volgende keer.

En daar hebben we de vaste koning der berenklauwen verdelger. Weer natuurlijk aan het talud van het natuurpad. De klauwen waren nog klein en heel veel maar Johan is geduldig en gaat gewoon door met uitgraven. Hij zal het onder controle krijgen.

Hij heeft een paar keer moeten rijden met een volle kruiwagen om het te legen.

Vrijdag:

Bram maait weer een deel van de wijk.
Rudy bosmaaid het talud op de overkant van de gracht.

Zaterdag:

Rudy is nog steeds bezig met bosmaaien. Deze keer een stuggere klus met die klonten gras wat zo snel groeit.

Zondag:

Hans Klaver schoffelt de twee piramide rozen borders aan de Kornbrug. Stond ook hoog van het onkruid.

Beste lezers,
Ga nog even naar het verslag terug van de Alpe d” Huez van Ine, Mark en Bram. Er staat namelijk nu een filmpje bij en het verhaal over de tour door Ine geschreven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén