www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, Materiaal en materieel, Wijkwerkochtend, Windbos

WWO werkochtend op 27 nov. 2021

Deze WWO begon al lekker zeg. Eerst een lekke band van de aanhanger. Gelukkig hadden we een goede wiel nog liggen en waren we nog op tijd op de ontmoeting plaats.

 

 

Aangekomen bleek dat we weer een lekke band hadden maar dan van de tractor . Dus vlug de kar leeggehaald, de band opgepompt en de tractor met aanhanger terug gebracht naar de container. Dan alles maar met kruiwagens vervoerd.


Intussen verzamelde zich zo’n ongeveer 25 helpers. Het was deze keer wat minder maar het was ook slecht weer. Hier kwam bij dat door Corona helaas geen koffie en soep ronde gedaan kon worden. Daarom heeft Bram voorgesteld dat het plaatsen van de nieuwe bomen die de aannemer geleverd had in ieder geval de eerste prioriteit had.

Er moesten verspreid in het Windbos 10 resistente essen geplant worden en 15 jonge beuken. Op 3 bomen na is alles geplant. Deze 3 worden de volgende keer geplant en zijn tijdelijk ingekuild.


Er zijn ook veel takken gezaagd en op de takkenrillen gelegd.

Greet: Vandaag is er heel veel werk verricht in het bos. Zagen, rillen en aanplant. Er zijn tien resistente essen verdeeld over de plekken waar de oude zieke essen zijn geveld. We hebben tevens 15 jonge beuken verdeeld op de open plekken en aan de bosranden waar ze kunnen groeien tot volwaardige bomen. Allen duurzaam en toekomstbestendig . Hulde.

Er is ook nog kort gewerkt aan de BZN border door Alfred en Diana tot het ging regenen.
Ook veel gesnoeid in de Y/H border door Yvonne, Henk en Nicolette tussen de buien door. En heerlijk koffie en koek genuttigd tijdens een bui. Twee flinke hopen takken gescoord.

Bram: Aan het einde van de ochtend deed Hans nog een rondje. Her en der wat groen afval bergen, gereedschap afgeven en de grote kruiwagen ( leeg ) bij Anneke afleveren. Een ochtend waarin toch nog hard is gewerkt. Een goede afsluiting van de WWO 2021.

We zijn een heleboel harde werkers vergeten. Hier is jammer genoeg geen foto van gemaakt, waardoor ik niet weet wie en waar gewerkt hebben. Excuus hiervoor. Hierbij zet ik er toch nog bij wie er vandaag allemaal aanwezig waren en dat zijn:

Regien,  Bram,  Hans,  Ine,  Susan,  Chris,  Marianne,  Margreet,  Johan,  Mike,  Levien,  Ad,  Greet,  Hester,  Anneke,  Carol,  Jos,  Nicolette,  Leida,  Anton,  Rudy,  Henk,  Yvonne, Alfred en Diana.

Tot ziens bij de volgende WWO eind januari 2022.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén