www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld

De jeu de boulesbaan

Kees en ik hadden afgesproken vandaag (maandag) vroeg in de ochtend een uurtje te werken aan de JDB baan. Maar bij het opstaan zag ik dat het goot van de pijpenstelen regen inclusief onweer. Dus dacht ik, het gaat niet door en wilde afbellen.
Toen ik hoorde dat Kees al bezig was in de stromende regen, kon ik niet achterblijven en ging snel richting JDB baan om hem desnoods te assisteren. Hij zou namelijk voor mij vast alle zakken verdelen (zie foto) op de JDB baan en legen, zodat ik ‘s middags als het weer droog was, het enkel hoefde uit te harken. Het zware werk deed hij vanwege problemen aan mijn heup.

Wat nu is aangebracht is een fijn soort grind voor beginners en een deel wat grover grind, verspreid voor de wat betere spelers. De bal rolt dan niet automatisch in een rechte lijn door deze verschillen. Het is dus een moeilijkheidsgraad die hier ingebracht is.
Nu moet enkel nog deze laag licht aangewalst worden, alvorens te mogen spelen, wat wij nog moeten regelen. Nu mogen we een handwals lenen van de tennisvereniging “De Gouwen” maar moet er iemand mee die daar tennist. Dus als u daar speelt, wilt u dan reageren, zodat we de wals snel kunnen ophalen?
Helaas is Kees niet te zien werkend in de regen, want dat was niet te doen, dus bijgevoegde foto’s zijn ‘s middags gemaakt toen het weer was opgeknapt.

Hans Lap

  1. Nicolette van der Ben

    Het is toch GEWELDIG !!!
    Zelfs de regen kan hen niet tegenhouden.
    We staan te popelen om te gaan spelen.
    Bij slecht weer oefen ik in de kamer…..
    Tot gauw,
    Nicolette

  2. Paula

    Verzopen katten zijn er niets bij! Wat zagen die twee eruit….door en door nat in die stromende regen. Maar vrolijk pratend en werkend. Petje af, het resultaat is prachtig!

  3. dick groenewegen

    Vanavond een spelletje “J de B” gespeeld.
    J de B staat voor Jeu de Boule en niet voor Jaap de Busser, voor hij kapsones krijgt. De dames, Marja en Tiny wonnen het eeste spelletje en daarna waren Jaap en Dick aan de beurt om te winnen. Een prima baan om te Boulen, inderdaad nog even een wals erover en we hebben een uniek iets in de buurt. Ook goed voor de buurt saamhorigheid want we hebben wel 8 supporters gehad en 5 honden. Even een praatje en wat gejuich voor de spelers en de avond was zo om. Kees goed werk, we zullen er veel gebruik van maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén