www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Nieuwbouw

Gemeenteblad nummer 68 – 1 juni 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende bestemmingsplannen voorbereiden:
Almere Haven

  1. Een nieuw bestemmingsplan voor “De Laren”. Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan “De Laren” omvat globaal het sportpark De Wierden (het Wierdenpark), Tuingouw de Uithof en het groengebied ertussen. Het ontwerp bestemmingsplan maakt de bouw van ongeveer 450 woningen mogelijk. Verder worden de huidige sportvoorzieningen geconcentreerd in het centrum van het gebied en komt er een nieuw gebouw voor een brede school en er komt een nieuwe, grotere supermarkt ter vervanging van de supermarkt in De Wierden.
  2. Een nieuw bestemmingsplan voor “De Wierden”. Het plangebied van het voorontwerp bestemmingsplan “De Wierden” omvat de wijk De Wierden. Het voorontwerp bestemmingsplan maakt de uitbreiding en woningverbetering mogelijk van de bestaande woningen in De Wierden. Verder vindt er op een aantal plekken in de wijk een herontwikkeling plaats en worden er op een aantal plekken woongebouwen toegevoegd.

Het is nu nog niet mogelijk om te reageren, er liggen op dit moment nog geen stukken ter inzage. Voor bovengenoemde plannen wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel wordt advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners. Te zijner tijd wordt per plan in de Stadhuis0aan0huis katern in de Almere Vandaag gepubliceerd waar en wanneer de terinzagelegging plaats vindt. Hierin wordt ook aangegeven wanneer en hoe gereageerd kan worden op de betreffende bestemmingsplannen. Naar verwachting wordt het ontwerp bestemmingsplan voor “De Laren” met ingang van medio juni 2012 ter inzage gelegd en het voorontwerp bestemmingsplan voor “De Wierden” in het najaar van 2012.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén