www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 19. 10 mei-16 mei 2021.

Maandag:

Hans leegt de afvalbakken in de wijk zo’n 21 bakken, waarvan 35% hondenpoep zakjes en 65% restafval wat wij- ook Martin en Johan- 2x in de week ophalen. Dat gaat de goede kant op. Bovendien valt het met het restafval door de wijk heen mee.

Martin heeft opnieuw de lijsten met gedragsregels en voor de nieuwe schommel gemaakt voor op “De Plek”en heeft samen met Hans deze opgehangen op de twee informatie borden. De oude lijsten waren verweert en gescheurd.

Tussen een digitale aanvraag en de uitvoering bij de gemeente van een kapot paaltje zat maar 5 dagen voordat er een nieuwe geplaatst was. Het gaat meestal snel als er iets stuk is in de openbare ruimte.

Hans zag afgelopen week maar één jong waterhoentje in de kwelbeek maar deze maandag zag Marlies dat er nog steeds drie waren gelukkig.


In de middag bosmaaid Hans een paar uurtjes rond “De Plek” oftewel het kinderspeelparadijs.

Hoera. Menno heeft in het vogelbos in zijn nieuwe bijenkorf een volk werkbijen met koningin geplaatst. Nu maar wachten op de bloemen met veel nectar.

Arjan en Hans hebben het boompje nabij “De Plek” wat stuk getrokken is door de jeugd misschien kunnen redden door met boomwondpasta, jute en trekbandjes  deze breuk te verbinden in de hoop dat de sapstroom kan doorgaan. Daarna hebben wij in het windbos de boompjes nagelopen die ingekerfd zijn met een mes en- ook door de jeugd veroorzaakt- om deze plekken in te smeren met de boomwondpasta.

Dinsdag:

Lieve aandoenlijke foto’s van jonge zwaantjes en meerkoeten door Johanna en Willem vast gelegd.


Hieronder nog wat natuur foto’s van Arjan.

Woensdag:

Jan en Fred zagen het zand in de orchideeën veld wat wij eerder hadden gestort. Dat kunnen wij wel gebruiken om het te diep gemaakte pad in het windbos iets op te hogen zodat er geen plassen ontstaan.Arjan heeft weer wat vandalisme ontdekt. Het houd niet op. Weer enkele boompjes ingekerfd en een afvalbak losgewrikt. We houden kontakt met de wijkagent.


Donderdag:

Hans en Martin legen weer samen de afvalbakken in de buurt. Onderweg kwamen zij collega’s tegen voor een praatje.


Daarna gingen zij de bossen in, om de paden vrij te knippen van overhangende takken of overige beplanting om te voorkomen dat iemand het in zijn ogen krijgt.

Hans eindigt de dag met het zoeken en uit trekken van de Japanse Duizend Knoop aan de achterkant van de woongroep tussen hun tuintjes en het vogelbos. Door tips van enkele bewoners zou de Knoop alweer aanwezig zijn.  Ik schrok toch. Het waren er alweer veel, een hele bos. Dus maandelijks blijven controleren.

Ook in de avond (Braamsluipers) is er weer gewerkt, namelijk aan de Y/H border door Yvonne, Marlies en Levien om te snoeien en te harken.

En ook aan het nieuwe natuurpad werd door Johan, Ad, Hans en Menno de berenklauwen uit gestoken wat je eigenlijk wel iedere week kan doen en gebosmaaid. Daarna een begin gemaakt om daar nog twee bankjes te maken.Ook Mike, Ruud, Regien en Hester waren bezig om een bankje te maken aan de kwelbeek achter G/H hun huis tegenover de ijsvogelwand.


Voordat het donker wordt gaan we nog even met z’n allen gezellig nazitten om het vuur op het volleybalveld. Dit is ook een manier om van de oude stoelen af te komen.


Hieronder een prachtige panorama foto van het kinder speelparadijs gemaakt door Martin.

Vrijdag:

Martin heeft voor de laatste keer van onze maaibeurt de hele wijk weer gemaaid en wij Martin, Kees en Hans wensen de volgende ploeg ook succes en mooi weer tijdens hun maaibeurt. By the way, Martin is verlieft op zijn maaiertje en vertroeteld hem.

Johan schept nog een berenklauw uit in de bosjes langs het fietspad tussen HW 50 en 51 en repareert daarna een takkenril  op het kinder speelparadijs.

De laatste poer wordt gestort voor de nieuwe schommel door Regien, Rob, Ruud en Mike en daarbij ook een eerbetoon aan Ton.

Het is vrijdag avond en wat wordt er gebracht om 20:30 uur? De plantjes, aarde en mestkorrels voor de Hanging Baskets in de wijk door onze vaste kweker Laurens en er wordt geholpen door Bram en Willem.

Zaterdag:

Om te beginnen vier foto’s over de hanging baskets.
En verder een linkje van een reeks foto’s gemaakt door Arjan over het vullen met plantjes in de hanging baskets en het ophangen in de wijk en daarna nog een nieuwe ronde om deze bakken water te geven. En dit door vele vrijwilligers uitgevoerd.
//photos.app.goo.gl/pnL1BNDDHGnuBqAz6

Het was een druk weekje wel. Tot ziens de volgende week.

 

 1. Greet

  Hartstikke leuk verslag Hans, en goed idee zo’n linkje te delen! Bravo!
  En dat jullie al bomendokters zijn geworden…… het is gewoon niet te geloven

 2. Ursel

  Hartelijk dank voor al het werk aan de hanging baskets! Elk jaar fleuren ze de wijk nog meer op!
  Wat de waterhoentjes betreft: zondagmiddag zwommen beide ouders met 3 jongen rond, prachtig plaatje!

 3. Paula

  Top dit! Sluit me helemaal aan bij de vorige reacties. Ook blij met de geplastificeerde mededelingen bij De Plek. Ziet er goed uit!

 4. Simon

  Mooi verslag, mooie foto’s. En wat een werk met al die baskets. Daar gaan we weer veel plezier aan beleven.

 5. Winnifred

  Wat is er weer hard gewerkt! Nu nog wat meer zon en warmte en dan kunnen de bijen van Menno heerlijk opzoek gaan naar nectar in onze bloemrijke wijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén