www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers

Jaarverslag 2020 in voorbereiding. Deel 3 De braamsluiperij.

 

Beste mensen, er is en er wordt hard gewerkt aan het jaarverslag van 2020.  Ons negende jaarverslag . Een pracht van een plaatjesboek waarin het werken in onze bijzondere buurt  is vastgelegd. Binnenkort zal het jaarverslag voor een ieder beschikbaar zijn. Tot het verslag klaar is zal ik delen uit het verslag afzonderlijk onder het voetlicht brengen. Deze keer, de braamsluiperij. Het klussen op de donderdagavond onder de bezielende leiding van Greet.Heb je al 9 jaar gewacht om je op te geven voor een activiteit waar inspanning en ontspanning volledig in balans is, schroom niet en geef je in ons jubileum jaar op bij Greet.

De Braamsluiperij

Greet coördineert de groep die “schoffelt” in de buurt. Dat schoffelen is een rekbaar begrip waar in de loop van de jaren vele klussen onder blijken te vallen. Het betreft een wekelijkse activiteit met van alles en nog wat op de donderdagavond , de start is op het grote veld om 19.30 uur.

Bij vroeg invallende duisternis is de start om 1900 uur. Een half jaar lang is er de braamsluiperij. Ook  2020 bleek een topjaar .

Deelnemers in  2020 zijn geweest: Greet, Hester, Marlies, Ine, Paul, WW, Hans, Rudy, Yvonne, Levien, Henk, Johan, Nicolette, Anita, Corrine, Regien,  Joop, Mini, Nicole, Menno, Maudy, Mike, Ad, Ruud, Rob, Jos en Carol. Greet zorgt voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

In week 14 is het seizoen geopend. In week 40  is het seizoen afgesloten. Er waren 27 braamsluipavonden.  Veel tijd is er besteed aan de Y&H border, de (moestuin)hagen, Marions vogelbossie , het krachtbossie , de boomgaard maar vooral de kwelbeek, het dijkje en het rietmaaien vreten tijd.

Het telkens weer bouwen aan de hoop van Joop is een standaard verzetje.

Waak je voor Levien, hij maakte dit jaar zijn debuut als zeiser.

Spiritualiën en knabbeltjes zijn er na afloop, gelardeerd met een lekker “fikkie” op het volleyveld.

Heel bijzonder was het concert met Cubaanse traditionele muziek in week 38.

Met grote dank aan Beatriz Aguiar Llorca die dit concert mogelijk heeft gemaakt. Gemiddeld waren er 11 deelnemers per avond. ( minimaal 1 (Johan)  en maximaal 21 deelnemers . Dat laatste was op de  avond dat het grote veld in het kader van het afscheid van Ton werd opgeknapt.

Onder aanvoering van Levien zijn er twee opschoonacties in het windbos geweest

 

Fiets vissen uit de beek , opruimen en dichttimmeren van de gevandaliseerde vogelkijkhut  , bouw aan het mussenhotel en de aarde van Jaap waren andere verzetjes tussendoor. Greets vogel quiz is een  belangrijk element van de succes formule. Marlies wint de vogelquiz bokaal van de eerste helft van het seizoen. De tweede editie is voor een trio, Carol, Hester en, Mike .

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén