www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Paddenstoelen

Laatste journaal zelfbeheer Hoekwierde eo.  Week 53 van het jaar 2020.

 

Allen een gelukkig 2021 ev. Minder vuurwerk dan voorgaande jaren. Toch schade door  onnadenkenden veroorzaakt. K&B doen aan afval werkverschaffing. Het bouwteam ook.

Maandag

Daar gaat het trekkertje langs de afvalbakken.

“Wat doen jullie?”, vraagt  Camelia . “Wij halen de binnen bakken van de afvalbakken op”. “ Waarom dan, er mag toch geen vuurwerk worden afgestoken.?”. “ Word jij dan niet wakker snachts van dat zware vuurwerk.? Er lopen hier dwazen rond die alles wat opgeblazen kan worden ook daadwerkelijk opblazen. Wij gaan voor zeker”. “Wij hebben nu een wagen volgeladen met oude…”

Als de mannen de wadi passeren staan ze even stil bij het hoge water. Leuk hoor, zo een Limburgs tafereeltje.

De vos heeft een hoger graafplekje gezocht en graaft zich een ongeluk.

Dinsdag

Joop maait en steekt dat het een lieve lust is. Joop heeft nu bijna het gehele zuidelijke deel van de kwelbeek kort gemaaid.

Over wat mooi is kun je twisten. Dat doe ik met Joop. Ik vind die kale boel niet mooi en  ik leg Joop uit dat niet iedereen en zeker de natuur niet gediend is van dat intensieve maaien. Ik geef aan dat het voor vogels en insecten  goed is om niet alles te maaien. Volgend jaar zullen wij daar concrete afspraken over gaan maken. Dat is een mooi en goed voornemen.

Rob is bezig met het ontmantelen van pallets die bij de container liggen opgeslagen.

 

Woensdag

Mike en Ruud klussen bij de container. Ruud maakt pallets schoon en Mike maakt een hoela hoep rokje.

Wat doe je nu?”  , vraagt Ruud. “Ik moet in het  nieuwe jaar ipv een duik een samba clinic geven en doe speciaal voor jou een oefendansje,” zegt Mike.

Onze artistieke Arjen ziet clematis. Je gaat die wurger bijkans mooi vinden.

Donderdag oudejaarsdag 31 december 2020

“Ligt er veel vuil jongens?”. “Ja, enorm veel” “Hoe kan dat nu?””  Nou als mensen veel oliebollen eten dan komt er veel vet in het lichaam. Dat beïnvloed het zicht. Mensen gebruiken de afvalbakken en het vuil dondert er zo door heen. Nou ja, dat vuil halen wij op. Mooi weer. Lekker en een gezellig klusje.

Er is een oud jaar conference bij de beek. Ruud, Johan, Elise en ik hebben voer genoeg om over te praten. Het was een bijzonder jaar, dat 2020. Maar wij zijn er wel klaar mee. Wij hebben vertrouwen in het nieuwe jaar. Als wij in 2021  allen een prikkie hebben gehad dan gaan wij tegen de zomer het oude normaal vieren. Een fraai vooruitzicht.

Arjen maakt de balans op. Bijna 10000 foto’s gemaakt in 2020. Ons alziend oog ontgaat bijna niets. Uit de foto’s’ van Arjen van vandaag kies ik het eerste sneeuwklokje van deze winter als hoop voor 2021

en het boze oog als afsluiting van 2020.

Vrijdag nieuwjaarsdag 1 januari 2021

Allen, een gezond en vrolijk nieuw jaar gewenst.

Vuurwerk verbod. Aan mijn hoela. “Zal wel niks worden“, denkt Arjen. Nou , waar het vandaan komt mag Joost weten. Maar het knallen en de pijlen zijn niet van de lucht. Oké, het duurt niet zo lang als voorgaande jaren maar de lucht is bezwangerd van zwavel en stof.

Het is rustig weer. Regien, Mike, Maudi en ik hebben een nieuwjaar receptie op het volleybalveld. Maudi zorgt voor warme appelflappen. Dat is nog eens een goed begin van 2021.  Nu wij hier toch zijn maken wij een twintigtal vogelhuisjes tbv het kunstwerk.

Lap doet een controle rondje in de wijk en bos maar het zag er redelijk opgeruimd uit. Wel vuurwerk afval  op de kruising Dunloppad

en bij de garage van Willem .

Op de plek is een debiel aan het testen geweest. Gelukkig heeft hij het mussenhotel laten staan. Maar een van de stoelen van het  “geschonken” zit element op de plek heeft ie opgeblazen. Zo leuk! . Zo gaan de onnadenkenden dus om met de spullen van een ander. Geen handtekening of adres of sorry of wat dan ook.

Zaterdag 2 januari 2021.

Even lijkt het op te klaren. Maar dat is heel even. Heel veel mist vandaag. Speciaal voor Nanette maakt Arjen wat mistige plaatjes. “Genoeg sfeer zo, Nanette?.”

En de diversiteit in zwammenland is nog steeds bijzonder groot, constateert Arjen.

Ik wens jullie een plezierige opstart van 2021 toe , Tot volgende week.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén