www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

voorkom inbraak door cilindertrekkers en beveilig je deur cilinders.

Deze week is er weer ingebroken in onze buurt. De deurcilinder was kapot gemaakt.Tijdens de WWO van 19 december 2020 stonden wij even stil bij preventie. Jos en Hans Lap delen hun ervaringen.

Jos W.  “Wij hebben goede ervaring met //www.veiligheids-sloten.nl/kerntrekbeslag Daar zoek je dan op het slottype dat je nu hebt en bestelt nieuw beslagbuitenschild tegen EUR 30-40 per stuk. Monsteren is 5-10 minuten werk.

Hans ; ” AXA veiligheidsbeslag PC72 SKG*** met kerntrekbeveiliging en kruk.   In onze wijk is het de laatste tijd weer raak met inbraken. Steeds vaker is het in het nieuws. Inbrekers die gemakkelijk de woning inkomen door de deurcilinder (ook wel deurslot genoemd) te trekken of te breken.
Veelal spraken ze eerst over het kloppen (klopsleutel) van de cilinder, maar dat is minder gemakkelijk dan dat er over verteld wordt. Het is met de klopsleutel van belang dat je de juiste sleutel en materialen hebt. Maar het breken van een cilinderslot is een stuk eenvoudiger.
Dit is te doen met een klauwhamer en of de wat ervaren inbrekers gebruiken een soort poelietrekker voor het breken en trekken van de deurcilinder.
Er is een standaard gereedschap te koop voor een paar tientjes waarmee de deurcilinder binnen 20 a 30 seconden te breken is en de inbreker zo (ook met een driepuntsluiting etc.) naar binnen kan lopen. Bij de firma Enorm van Driel nabij de Praxis in stad is het deurbeslag voor één deur ongeveer € 50 en 60,- en geeft een goede service. Het is raadzaam om dit te vervangen want het is uitgevoerd van hard staal waarop de inbreker geen kans meer ziet om dit te breken.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén