www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Wijkwerkochtend

Verslag c-WWO van zaterdag 31 oktober 2020

 

Blaadjes ruimen, werken in en aan de borders en werken aan het vergroten van de biodiversitiet. Dat was zo een beetje waar je je voor kon inzetten.

De maan kondigt hem aan. Het wordt een juweel van een halloween dag. Het is zaterdag 31 oktober 2020 en velen hebben zin in een C- WWO’tje. Er waren  43 deelnemers die zich geweldig aan de c-regels hielden. Oppermeester Mark zal trots op ons zijn. Ook tijdens de “groeps” momenten bij aanvang,

koffie

en afsluiting.

De c- opstelling op het grote veld functioneerde optimaal. Wat zijn wij toch een gedisciplineerd volkje. Het opbouwen en bemensen van het c-kwartier gaat als vanzelf. Dank aan Camelia voor de koffie en Elise en Rob voor de halloween soep.

 

Heb je gezien dat Johan een mondkapje droeg

en dat hij dat even afdeed voor de soep.

Lap kan zijn ogen niet geloven.

Pluto wordt niet vergeten.

Ine blaast haar wangen bol om alle blaadjes op een hoop te krijgen.

Bram , Menno en Lap helpen met het verwijderen van de hopen.

Er zijn activiteiten in maar liefst negen borders;

  • De hoekborders en de nieuwe struweelborders zijn voor Elly en Thom. Je kunt zien dat zij een weekje gym onthouding achter de rug hebben gehad want ze halen alles uit de kast.
  • Yvonne en Henk krijgen steun van Nicolette en Anita in de Y&H border.
  • De boomgaard is een taakje voor Susanne en Nanette. Je zou dat niet een twee drie van zo een keurige dame verwachten maar Susan vertelt zo nu en dan een gore bak.
  • Het triple a team is compleet, Simon en Fred doen een wedstrijdje zaklopen en Hans jureert.
  • De BZN ontvang vier Annabellen en een wintersnoei. Diana, Cynthia, Alfred, Bram zorgen daarvoor.
  • Nike’s rozenprieel wordt weer met zekere maar zachte hand begeleid in haar ontwikkeling. Het mannetje staat even verderop sip op de uitkijk. “Wanneer krijg ik zulke aandacht? ”
  • De bosborder krijgt een geweldig voederhuisje van Marlies. “Ik heb het huisje een mooi groen dakje gegeven, er kan gegeten worden. Tijdens het plaatsen zaten de vogeltjes al te loeren”, zegt Marlies.

 

  • Het bordertje naast Bram en Margreet wordt deskundig gesnoeid door Winnifred en Margreet.

 

  • De krachtbosie struweelborders in spe  vormen een werkje van Paula, Carol en Jos

De natuur jongens en meisjes zijn Regien, Marrie, Eline, Lorraine, Daan, Tim,  Andre, Johan, Ad, Rudy  en ik. De maaiers maaien ,

de harkers harken , de stekers steken en de knippers knippen.

Ieder heeft zo een taak. “Wat een zaligheid dat wij dit met elkaar kunnen doen”,  wordt er verzucht. “Zo jammer dat wij een maand moeten wachten voor een vervolg”. Oh, neen hoor als je zin hebt kun je donderdag en vrijdag as helpen bij de eerste zaagdag van het winterseizoen en de het oppimpen van het orchideeveld en het harken van het krachtbossie en bij de beek.

Daan heeft bij oma en opa gelogeerd en is als eerste op de startplek.

hij kiest voor een hark en gaat achter Rudy aan.

Harken in de paddenpoel, leuk! Al snel is daar broer Tim, die wil ook wel harken. Maar al snel is daar een beestje. Die laat hij een ieder trots zien.

Johan, Levien en Lap zijn de snorders voor groen afval. Voor de pauze is Johan de bijrijder ( “Hans , kun je niet wat harder?. Ja Jo, als je meebeweegt wel!”)

en na de pauze Levien.

Zij bouwen een groen afval hoop in de hoek van het orchideeveld. Dat hoopje gaat een hoop worden met het maaisel van het orchideeveld dat komende donderdag en vrijdag hier naar toe gebracht kan worden. Kun je een uurtje meehelpen, je bent van harte welkom. Maar dat had ik al gezegd.

Voorlopig weer even rust. wat een WWO!!!!

En Arjen maakte de prachtige foto’s. daar moet ie wel iets voor doen. Moet je kijken welk parcours hij op zijn zaterdagochtend heeft afgelegd.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén