www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Natuur

Zwarte walnoten rapen

In het grasperk voor Hoekwierde nummer 27 staat een prachtige boom die elk jaar vruchten geeft. Het is de zwarte walnoot.

Bron: Wikipedia

Dit jaar geeft de boom meer vruchten dan ooit en de straat ligt ermee bezaaid. We rapen ze regelmatig en doen ze in zakken die we onder aan de boom neer zetten. Wil je er wat van hebben, neem er gerust wat mee. Er ligt genoeg.

De zwarte walnoot of zwarte noot (Juglans nigra) is een plant uit de okkernootfamilie (Juglandaceae). De boom komt van nature voor in het oosten van Noord-Amerika, in Texas en in Zuidoost-Canada. Daar wordt het hout gebruikt voor het maken van meubels. De boom vraagt een vochthoudende, diep wortelende, vruchtbare en kalkrijke bodem.

De vruchten zijn goed eetbaar. De noot is moeilijk te kraken. De kern wordt in Amerika gebruikt in de bakkerij en bij het bereiden van spijzen. De kern is rijk aan olie.

(Bron: Wikipedia)

Bron: Wikipedia

Lees hier meer over de toepassingen van de zwarte walnoot: //www.sohf.nl/nutrient/zwarte-walnoot

De schil is gemakkelijk te verwijderen door de vrucht onder de zool van je schoen heen en weer te rollen. Pas op met het vruchtvlees, het sap kleurt je handen bruin en het gaat er niet meer af. Handschoenen gebruiken dus. De noot is, na drogen, moeilijk te openen. Een hamer helpt daarbij.
Meer lezen over het oogsten van de zwarte walnoot: //nl.wikihow.com/Zwarte-walnoten-oogsten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén