www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 38. 14-20 september 2020.

 

Afscheid van Ton Huijzer.  Twee avonden met evenementen op het volleybalveld. Cubaanse muziek  en beestjes zoekende jeugd van de natuur en vogelwacht .Nieuwe paden en struiken in het krachtbossie. Het leven, dus ook het borstelen en maaien gaat gewoon door.

Maandag

Een bijzonder en emotioneel afscheid van Ton. Zie voor een verslag het in memoriam.

Voor en na het afscheid helpen Camelia, Rob, Thom, Arjen, Lap, Bram en Willem met voorbereiden en opruimen.

K&B legen de afvalbakken.

Nog meer stillevens op de plek.

Dinsdag

De warmste Prinsjesdag ooit. Het is ver boven de 30 graden Celsius. Een roofvogel vliegt over.

In de bosborder bloeit de orchidee.

In het bos staat een verweesde blaassilene.

Het lieveheersbeestje weet dat hij een kruisje moet slaan.

Is de vos zijn burcht aan het verplaatsen of heeft de vos een buurman?

Woensdag

Bram is gaan fietsen. Daarom is het maatje voor Rob tijdens de HB ronde Thom.

Ook vandaag maaien Rudy en Joop in hun arealen.

Lap spot zwanen nabij de ingang van de wijk.

Zegt ma zwaan tegen de kleintjes. “En hier begint het zelfbeheer. Dus, pas op voetjes vegen en je rommel opruimen, want dat is hier de morus”.

Ik ben op de plek met Tim en Daan. Zij vangen wonderbaarlijke waterdiertjes.

Yvonne en Peter van de gemeente komen langs en trots laten de kids hun vangst zien. Libellen larven, slakken, bootsmannetjes, salamanders, kikkers en vele ander waterdiertjes. Later gaan wij naar het natuurspeelparadijs. Daar wordt ook van alles gevangen. Andere kinderen doen en genieten mee. Opa glimt van oor tot oor.

Donderdag

Na hun  afvalbakken ronde

borstelen en blazen K&B vanaf HW.1 tot 19 en de hele speeldriehoek .

Ad maait in het buitengebied.

Joop maait langs de beek.

Een mooi plaatje langs de gracht.

Dat beeld is weg als de essen tegen de vlakte gaan.Een reiger vist.

He, ook Rob vist en hij vangt nog wat ook.

Steeds meer herfstbeelden heeft Arjen in het snotje. Nu nog maar genieten van het mooie weer.

De braamsluiperij staat in het teken van het concert op het “zandje”. Zo wordt het volleybalveld door intimi ook wel genoemd. Ooit trainde hier de nationale top. Toen werd er gedroomd van het meetrainen van Cubaans grootheden. Cuba, Brazilië en Italië vormden toen de mondiale top. 25 jaar later staan er op het zandje twee Cubaanse  grootheden, muzikanten deze keer. Een concert van het duo Habanero. Delia en Jesus, zijn door de inzet van Beatriz in staat gesteld om op het volleyveld een gratis concert te geven. Als in een heus theater gaat er vooraf iemand rond met lekkernijen.

Hester heeft een grote schaal meloen, een reuzen exemplaar, speciaal geïmporteerd uit Cuba. Als in het Amsterdamse bostheater hebben bezoekers zich genesteld met zelf meegenomen knabbeltjes en drankjes. Uitgelicht door de vuurkorf en de 40 lichtjes van de 40 bezoekende muziekliefhebbers verzorgen de twee in de mooie door de braamsluipers corona proof ingerichte windbostuin een smakelijk muzikaal uur.

Vele positieve reacties over locatie en de muziek na afloop. Ik citeer Nanette; “Geweldig Beatriz! .Dank voor het organiseren en in contact brengen met zulke prachtige Cubaanse muziek en deze mooie mensen! Ik had een vakantiegevoel,💃Groet”,

Vrijdag

Rob maait in de wijk.

Pracht in het krachtbos. Dat is er al. Carol en Jos hebben het idee om de aantrekkelijkheid van het krachtbos meer te ontsluiten door de realisatie van enkele graspaden. Die graspaden maken Rob, Regien, Carol, Jos en ik . Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.

Dus wandel door het krachtbos en laat Carol weten of er sprake is van toegevoegde waarde door onze arbeid. Zoals gezegd, wij denken van wel.

Ik ruim het volleyveld op en zaag de benodigde planken voor de finale van de boomhut entree morgenochtend.

Zaterdag.

Touwslager Ruud zorgt voor de finale van de bouw van de hut entree.

Hij knoopt en vlecht de drie touwen die hij rond de entree bevestigt. Dit als afsluiting van een ochtend waar hij met Regien en Rob zijn bezig geweest.

Na ruim vier maanden is er een eind gekomen aan de bouw van het mussenhotel. De entree is wellicht nog een grotere attractie geworden dan de hut zelf. “Het lijkt wel een apenrots”, zegt Paula. “Wat gaan jullie nu doen?”

Menno en ik maaien en ruimen het natuur kinder speel paradijs schoon.

Carol en Jos doen mee met een actie van de Groene Reus.

Zij halen enkele struiken op die anders vernietigd zouden worden. Gelijk planten ze de struiken achter hun huis in het Krachtbossie.

Lex last de vuurkorf weer in orde. Hij zag dat de bodem donderdagavond doorbrandde en zei gelijk; “breng maar , dan las ik dat ding zodat ie zaterdag weer gebruikt kan worden”.

Op het volleybalveld is het in avond weer bal. Kinderen van de jeugd club van “de natuur en vogelwacht” verzamelen zich op het volleyveld. Ze worden welkom geheten door Greet, die samen met Hester ea een prachtige lichtjes route door het bos heeft uitgezet.

Bomen zijn ingesmeerd met diertjes aantrekkende zoetigheid. En er hangen drie lakens om nachtvlinders te lokken. Voor de tweede avond in drie dagen zijn er al weer 40 mensen in het rond het veldje bezig. “Het lijkt hier wel een evenementen terrein”,  zegt Menno.

Volgende week is er de WWO van september. Hopelijk kunnen wij dan een ochtend doorwerken. Na de verregende vorige editie ligt er een hoop werk op ons te wachten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén