www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 35. 14 tot 30 augustus 2020.

 

Francis komt en Francis gaat.  Regen gooit roet in het WWO water. Enthousiasme om mee te doen met het energie project. EARN-E.

Maandag

K&B gaan weer van afvalbak naar afvalbak. Langs de dijk zien zij Jan klooien in het riet. Voor de gelegenheid transformeren K&B in hun alter ego, het legendarische duo S&S . Snuf en Snuitje. “W W Wat zien ik”, zegt Snuf.” Ik z z z iet, ik z z z iet een s, s, s, sch, schi,      een boot”, zegt Snuf. “Heb je lekker gevaren Jan?,” vraagt Snuitje.” Zo vroeg is het heerlijk op het water”, zegt Jan. “Heb je gevist”,  vraagt Snuitje. “M-m-mooie p-parels, f-f-fijne p-p-parels“, vervolgt Snuf. Het duo vervolgt de dag met knipwerk. Niet alleen in de buurt maar ook nabij de Havendreef. Op de uiterste grens van de rode wandelroute dreigt de abeel het pad volledig onder te groeien.

Dat proces wordt door het duo geblokkeerd. de rode route moet open blijven.

Het is een lekker  temperatuurtje om wat buiten doen. Dat vinden Simon in de triple A , Elly en Thom in de hoekborders en de nieuwe borders, Menno bij de Dunloppad haag

en Hans K. bij de rozenpyramide.

Cora en Jos showen de buren uit de Meenten hoe fraai het in ons beheergebied is.

Dinsdag

Na de regen in de middag zwelt de wind aan .

Francis is in aantocht. Fraai weertje voor de naaktslakken.

De atalanta moet hard werken om nog wat nectar binnen te krijgen.

Rudy maait en maait aan de overkant.

Woensdag

Een wilde nacht met Francis, voor sommigen een droom met een liefdevolle vriendin met wie je een leuke nacht kunt doorbrengen . Voor anderen is Francis een onstuimige zomerstorm die je uit je slaap houdt. Sommigen hebben een nachtmerrie met opera Francis. De schade, zo blijkt deze dag in ons beheergebied, valt mee. Wat losgeslagen bladeren en takken.

En vroege eikels.

De takken op het grote veld neemt Menno voor zijn rekening. Over takken gesproken, deze tak viste Tim uit het water.

Somber weer dus. Voor een kleurtje op de wangen snelt Arjen naar het krachtbossie. De lathyrus is exit maar Carol heeft nog voldoende andere kleuren in petto.

Donderdag

 

800 uur. Regien, Rob, Mike en Ruud arriveren op de plek voor een vervolg hoofdstuk moeilijke entree bouwen. “Wat een overleg allemaal”, denkt Regien. Ze gaat lekker kwasten met beits dat ze in haar schuurtje stond. “ Dat toont” , het hele dak is nu groen.

Joop maait, Thom borstelt

en op de plek wordt gespeeld. De moeilijke entree van de hut vormt een uitdaging voor de spelende kleintjes. Er worden gevaarlijke capriolen uitgehaald om binnen te kunnen te komen en de bel te luiden.

Reden voor Mike en Ruud om in de avond het werk te vervolgen. De andere braamsluipers storten zich op het dijkje ( Greet, Hester en Carol) , Marlies en Lap kruipen rond in de jdb bak en Ine, Levien, Johan en ik zorgen voor de westelijke deel van de moestuinhaag. “Zo dat kunnen wij schrappen van het lijstje voor zaterdag”, zegt Levien. Trots laat hij de vangst van de dag zien.

Alleen de hopen met groenafval moeten dan nog worden opgehaald. Tijdens de knusse afterparty constateert Greet dat het vroeg donker is en het leuk is om in de vlammetjes te staren. Levien onthult het raadsel van de perenbomen. Een buurman heeft eerst niet maar later toch wel de boompjes geplant.

 

Vrijdag

Voor de regen uit maken K&B zich druk met een verblijf in, tussen en onder de hagen. Ook legen zij de volste afvalbakken.

 

Zaterdag. WWO van 29 augustus 2020.

 

Voor de tweede keer deze week zijn Mike, Rob en Ruud vroeg op. Als eerste schouwen zij om 800 uur het vandalisme van gisteravond. Een vogelhuisje en wat aankleding in de hut zijn onder het motto, het kan stuk dus het gaat stuk naar de Filistijnen geholpen. De mannen schudden meewarig het hoofd en denken er het hunne van. Snel is er weer positieve energie en klinkt er geklop en gezaag bij het hotel.

Lap haalt het gereedschap

en in een prikkelend zonnetje staan er meer dan 30 mensen op de startplek .

De buienradar van Jos voorspelt om 10.45 uur regen. Die van mij om 1200 uur. Wij gaan van het laatste uit. Jammer genoeg heeft de radar van Jos gelijk. Nabij de beek

op de plek

en in de borders

nadert de donkere lucht

in rasse schreden en al snel valt de regen met bakken uit de lucht. Het werk bij de beek, op de plek en in de borders is maar net aangevangen en krijgt daarmee een abrupt einde. Jammer, maar waar.

Velen snellen naar huis voor droge kleren , anderen kruipen bibberend in de huiskamer voor de koffie van Camelia en de soep van Maudy. Door het gedonder buiten is er meer tijd voor de geïnteresseerden voor het energie project. Anke , Michel en Roel informeren.

Roel zorgt bij een aantal buurtjes dat de EARN-E app gaat functioneren. Heb je ook interesse en wil je ook een gratis applicatie om je energie verbruik te kunnen analyseren, geef dan even een seintje.

Na de regen, geen zonneschijn.

Althans niet langdurig. Toch gaan Levien, Lap, Ruud , Ine, Mike en Ad door met het werk waar ze voor de regenbreak mee gestopt waren. Lap heeft last van een verkouden trekker. Met vereende krachten wordt het ding aangetrokken. Met hangen en wurgen haalt het ding de stalling. Klussie voor de monteurs club.

Leuk is vandaag de deelname van jongeren in ons senioren gezelschap. Daan, Tim, Loraine kennen wij.

Mooi is de aanwezigheid van Lars, een jonge buurman.

Nu maar duimen dat de regen hem niet heeft afgeschrikt om het nog een keer te proberen.

Voor de volledigheid. Ik telde 42 deelnemers aan deze gemankeerde WWO. Dank aan onze gasten Anke, Roel en Michel. En aan onszelf. Marrie, Nicolette, Hester, Greet, Diana, Yvonne, Marlies, Leida, Regien, Eline, Karin, Liesbeth, Loraine, Carol, Susan, Nanette, Paula, Maudi, Ine ( ja  19 damus) , Alfred, Chris, Henk, Levien, Lap, Arjen, Rob, Mike, Ruud, Wouter, Ad, Lars, Daan, Tim, Jos, Simon, Johan, Thom, Rudy en ik.( 20 heren). Tot de volgende , hopelijk droge WWO. 26 september.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén