www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Materiaal en materieel, Natuur kinder speelparadijs

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 34. 17 tot 23 augustus 2020.

 

Veel borstelwerk na reparatie door WW. Ra, ra , wie heeft die peren geplant? Contouren entree mussenhotel zichtbaar.

Maandag

K&B verzorgen hun afvalbakken route.

Even verderop staat de plek kapstok .

“Nemen wij de gevonden voorwerpen ook mee?  “, vraagt Martin aan Lap.

Daarna besluit Lap de rode wandelroute te controleren. Hij heeft zijn bosmaaier meegenomen.

De abelen opslag zijn een te zware opgave voor dit machien. Dat vergt zwaarder geschut”, zegt hij tegen Arjen en mij als wij hem tegenkomen op de plek. De scholen zijn vandaag begonnen en ik overhoor Bram welke beestjes er op de plek leven.

Wij zien het snel donker worden en rennen naar huis om de donderbui droog te laten passeren. Arjen kiekt uit het zolderraam en ziet hagelstenen zo groot als…………

Bram; “Vandaag heeft WW met wat nieuwe onderdelen de kleine borstelmachine weer gangbaar gekregen. Voor € 185,- aan reparatiekosten kunnen wij weer aan de gang. Hans zegt weer rustig te kunnen slapen. De leverancier wilde voor 900.- gaan repareren. Goed hè van Willem”.

Lap herinnert de gemeente dat wij al weken het paaltje in het Dunloppad missen.

Dinsdag

De kleine borstel doet het weer. Dat moet je niet tegen Bram en Thom zeggen . Gezamenlijk gaan zij er tegen aan. En om de beurt blazen, dat hoort er ook bij.

Er zijn door iemand perenbomen geplant. Niemand weet door wie.

De zomer loopt op zijn eind. De hibiscus en de anemoon bloeien volop.

Woensdag

Bram en Rob trekkeren langs de HB’s.

Regien, Bram, en Thom maaien en borstelen vandaag. Wat een werk. Bram tracht ook weerszijden van de trap te kubota’n. “Dat lukt gedeeltekijk”, zegt Bram.

Thom en Elly ergeren zich groen en wit aan de haagwinde in de moestuinhaag. Thom laat zien dat er hele strengen van die klimmert onder en in de haag groeit. “Ik hoop dat er een paar mensen ons kunnen helpen op een donderdagavond of tijdens de WWO”, zegt Elly.

 

Donderdag

K&B trekkeren langs de bosrand tbv het verwijderen van overhangend groen.

Ook de afvalbakken worden geleegd. K&B zijn blij verrast dat de gemeente zo snel na de melding van Lap weer een paaltje in het Dunloppad heeft terug geplaatst. De heren zien Nicole en Joop kwelbeken.

Elly, Thom en Rudy gaan aan de slag met de moestuinhaag.

K&B zijn verrukt over de succesvolle reparatie van de borstel door WW. “hij doet het heerlijk”, zegt Lap tegen Arjen als ze aan de slag gaan tussen 1-6. Ook het ‘rondje” is weer schoon.

Van vele kanten ontvang ik de tip over gratis perenbomen die bij de gemeente opgehaald kunnen worden. Dat is wellicht een verklaring voor de 4 geplante perenbomen ter hoogte van nummer 6. Nog steeds weet niemand wie hier bezig is geweest. Het wordt nog gekker als Levien 4 perenbomen op een ril aantreft. Was de onbekende planter moe en heeft een restant weggegooid in het bos.?  Wat wonderlijk dat niemand iets gezien heeft. Van vele kanten hoor ik dat de overlevingskans van de boompjes nihil is. De boompjes worden geplant in het verkeerde seizoen omdat er geen kluit aan zit en de wortels uitgedroogd zijn.

Arjen, de weerman, ziet een onrustige lucht.

Rob,   Mike en  Ruud bovenfresen tbv het voorportaal van het mussenhotel. Gestaag gaan de mannen door. Regien en Johan knippen uitlopers van de abeel in de nabijheid van de plek., Yvonne, Carol, Ine, Levien, Hans en ik schonen de Y&H border en de moestuinhaag.

Ondanks de warmte maken wij een vuurtje tijdens de afterparty. Niet zozeer voor de warmte maar voor het licht van het vuur. De nacht valt steeds sneller. Zo kunnen wij bewaken dat niemand de 1.5 meter grens doorbreekt en dat je zuivere kwelbeekwijn drinkt. Zingen mag niet van bovenmeester Mark. Maar wat doe je met drie jarigen in je midden. 3x heel ingetogen” lang zal ze leven” natuurlijk.

Vrijdag

Net als gisteren is het warm. Nog warmer dan gisteren. De warmte vormt voor Rudy, Elly en Thom geen beletsel verder te gaan met de moestuinhaag. Zij zijn blij verrast met de braamsluiphulp van gisteren.  Knippen, trekken en ruimen is het devies. Wat een werk.

Jos, wanneer gaan wij weer oogsten?”

Of zijn dit jaar de wespen ons voor?”

In de beek schittert de lelie.

En uiteraard ziet Arjen meer fraais.

Zaterdag

Ook vandaag zijn Elly en Thom actief bij de moestuinhaag. Het grootste deel is nu gedaan.

Regien, Ruud, Rob en ik gaan verder met het voorgeborchte van het mussenhotel.

Velen ervaren de hut als het tussendek van een piraten schip. Oordeel zelf.

Timmetje en Daan zijn er ook . Zij planten een op de ril gevonden perenboom. Wie weet, wordt dat nog wat, tegen alle verwachtingen in.

Wij zien Menno abelen knippen.

Volgende week zaterdag  is er de WWO van augustus. Genoeg te doen in bos, border , beek en plek. Leuk als je weer mee doet en er bij bent.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén