www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex, Windbos

Verslag van een nieuw(?) normale WWO van 27 juni 2020.

 

Na 4 corona maanden vieren wij , 36 deelnemers, vandaag de doorstart van de WWO op bijzondere wijze. Met een rijk assortiment aan klussen waaronder het aanbrengen van 10 nieuwe HB’s en 2 speciale 1.5 meter bijeenkomsten. Vandaag geen groot  MZF maar wel een geslaagde mini versie.

 

De 1.5 meter bijeenkomsten vinden plaats op het grote veld. Een voor een goed verzorgde koffie tafel

en een voor een verdiende en voedzame lunch.

Als dit het nieuwe normaal is dan teken ik daarvoor”, zegt Simon tevreden na afloop.” Sommige mensen vinden dit weer normaal. Maar ik denk dat je dit nergens anders vind in Almere”, vervolgt hij.

Na de traditionele aftrap verdeelt de groep zich in bosrand en abeeljagers, bosruimers, kwelbekers, hutters, moestuinhagers, HB hangers, borderwerkers en de kwartiermakers en cateraars. Om met het laatste te beginnen. Deze WWO zal mede onvergetelijk zijn omdat wij met zijn allen voor het eerst pauzeerden en afsloten op het grote veld. Camelia kreeg de  steun van Ine, Els en Leida  bij het opbouwen van het tijdelijke bivak. Tijdens de koffie vrolijkte Daniel de WWO doorstart op met hymnen over de Hoekwierde. Anneke, Ursel en Ton zorgen voor schalen vol met heerlijke maaltijdsalades als basis voor een unieke lunch. Faciliteren in optima forma.

De bosrand en abeeljagers zijn Susan, Menno, Levien en Ad. De struiken en ongewenste iepopslag dicht bij het fietspad wordt keurig terug gesnoeid.

Bosruimers zijn Marrie en Jos . Zij maken de nieuwe aanplant vrij van braam en andere ongewenste kruiden.

Kwelbekers Eline, Margreet, Greet en Hester ontrietten en dijken.

En genieten want het is fabelachtig mooi hier. Greet legt uit bij de ratelaar.

Kijk de ratelaar staat nu in het zaad. Je kunt vrijelijk oogsten en her en der het zaad laten vallen. Zo krijgen wij overal in het voorjaar die bijzondere plant.”

De hutters zijn Rob en Ruud.

(R&R) R&R doen aan veel passen en meten en ouderwets handwerk met de zaag en beitel. Het wave element van de hut wordt zichtbaar. Nog een ronde en dan zijn de wanden klaar en kan er gestart worden met de dak opbouw. Op DE PLEK is ook Nanette bezig in haar fruittuintje.

Levien gaat op DE PLEK tekeer met de zeis. Alle abeel opslag wordt een kopje kleiner gemaakt. Ad en Menno ruimen op.

Moestuinhagers. Rudy en ik zijn de mannen die de schaar hanteren,

Johan ,Jos , Marrie en Levien zijn de ruimers.

Tijdens de WWO maar ook daarna brengen Levien en ik een 20 tal zakken naar de korf aan het begin van de Wierden. De onze is al vol. Mede doordat een zot daar kunstgras in heeft gestort. Die man/vrouw is duidelijk gestoord en verdient een enkele reis de gracht in. Levien en ik trekken de troep uit de korf, evenals een aantal vuilniszakken, “ Sommige buren zijn het niet waard dat zij hier wonen”, zegt Levien teleurgesteld.

HB hangers. Het midzomerfeestje van vandaag krijgt letterlijk kleur door het ophangen van een 20 tal extra HB’s. Het ophangen van de 10 armaturen  is een intensieve klus voor WW, Bram en Lap. Zij gaan dan ook lang na de lunch door.

Borderwerkers. Voor het schoffelen en de zomersnoei zijn Fred, Hans, Simon bezig in de triple A,

Y&H in de Y&H

en Diana, Alfred en Els in de BZN druk bezig.

Voor de thuisblijvers, op 25 juli en 29 augustus zijn er de volgende zomer WWO’s. Dan mogen wij weer. Tot dan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén