www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld

De Jeu de Boules baan

Beste bewoners,

We hebben de Jeu de Boules baan op twee manieren uitgezet (zie foto’s) waar jullie op kunnen reageren wat het meeste aanspreekt. We hebben hem toch wat kleiner gemaakt oftewel 6×13 meter, waarop je toch nog met twee groepjes kan spelen.

Vanaf de parkeervakken in de lengte

 

Vanaf de parkeervakken in de breedte

We gaan nog kijken of er een groenige toplaag te bedenken is die ook genoeg afwatert. Aan de lange zijden zal beplanting (80 tot 100 cm hoog) aangebracht worden. Welke beplanting moet nog uitgezocht worden in overleg. Geef je mening via deze site.

Zo zou het eruit kunnen zien

Groet,

Hans Lap en Kees van Maanen

  1. Rob de Jager

    I.v.m. De vorm van het veld, is naar mij idee optie 1, vanaf de parkeervakken in de lengte de beste optie. Anders lijkt het er een beetje tussen gepropt. Hebben jullie ook al een plekje bedacht voor het kraampje met franse kaas en wijn?

  2. Anton

    Als ik een opmerking mag maken draai het geheel 90 graden. Dan kunnen de ballen minder makkelijk het parkeerterreintje op.

  3. Anton

    Optie in de breedte dus tov de parkeervakken

  4. Ook ik vind optie 2 het beste want mijn ballen gaan echt wel een keer het parkeerterrein op maar optie 1 wat betreft het “luxe” kraampje dat kan ik ook wel waarderen.

  5. Dick Groenewegen

    1) Ik zou geen beplanting langs de lande zijde plaatsen. In de herfst ligt er dan altijd afgevallen blad op wat weer blijft liggen in en na de winter. Blad is niet gemakkelijk van graffel af te halen, dan veeg je ook de graffel weg bij het schoonmaken.
    2) En de toeschouwers aan de lange zijde kunnen dan ook niks zien als ze achter een haag zitten als ik weer ga winnen!!!
    3) Zorg ook dat er een lange balk van 6 m1 lengte ligt ( naast de baan )en een hoogte heeft van +/- 20 cm. Dan kunnen er als we 3 tegen 3 spelen 24 personen meedoen. De balk komt dan in het midden van het speelveld te liggen, en de spelers gaan dan 4 meter vanaf het speelveld staan zodat we 10,5 meter lengte overhouden voor een baan om te spelen. Eigenlijk hebben we dan 4 banen. En spelen we 2 tegen 2 dan kunnen er 16 spelers op.
    3) Zet desnoods ook een bord met de spelregels erop naast de baan. Ik denk dat deze wel in omloop zijn bij de Jeu De Boule Bond.
    4) Veel succes; “De Schoffelaar”

  6. Dick Groenewegen

    5) De meeste banen hebben een opstaande rand van 15 a 20 cm. rondom het veld. Dit voorkomt dat ballen over een laag randje stuiteren.

  7. peter van den bemt

    Wat te denken van het diagonaal aanleggen van de baan. Niet in de breedte, niet in de lengte. Alles wat tot nog toe nieuw op het veld is aangelegd/aangeplant is in saaie rechte en haakse lijnen. Schuin leggen van de JdB baan doorbreekt dat en maakt het iets speelser.

  8. Het lijkt mij het beste in de lengte vanaf de parkeervakken,optie 1.Zo hebben we meer ruimte aan alle kanten om te kijken en te zitten.Alleen zal hij enkele meters meer van de parkeerplaats moeten beginnen,dan nu uitgezet is. Voorkomen is beter dan genezen,gedoelt op de auto’s.
    Trouwens,er wordt altijd met de ballen gegooit vanaf de parkeerplaats.De rand van de baan wordt ook nog eens 20 cm.hoog.Dit lijkt mij de beste keuze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén