www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Laatste weekjournaal van 2019. Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 52;  23 tot 29  december 2019.

 

Aankondiging groot onderhoud bomen. Afvalbakken in depot. Jaarverslag ligt alweer bij Decia, Mike restaureert de palissade.  Grote opkomst bij de laatste WWO van 2019. Fijne jaarwisseling.

Maandag

Ik maak kennis met Erik Fidder. Hij werkt nog niet zo lang bij de gemeente. Erik houdt zich bezig met het groot onderhoud aan de bomen. Exclusief de bomen in de bosvakken. Wij hebben een afspraak gemaakt om te bespreken welke bomen bij ons in de buurt een snoeibeurt krijgen. De snoei is gepland voor het tweede deel in januari. Tijdens onze wandeling komen wij Martin en Lap tegen . Zij zijn bezig met hun wekelijkse zwerfvuil en afvalbak leegronde.

Na deze ronde gaat Lap maaien langs de kwelbeek.

André vertelt over zijn ervaring met twee jongens , woonachtig in de Velden, die een deel van de palissade wand stuk hadden gemaakt.

De jongens vonden het niet prettig dat zij aangesproken werden maar snapten niet dat je niet moet slopen van iets dat door vrijwilligers voor kinderen is gemaakt. Het zijn dus niet allemaal slimme kindertjes daar in de Velden.

Dinsdag

Ik lever het concept jaarverslag in bij Decia, Irma is druk bezig  het financieel overzicht samen te stellen.

Eerste kerstdag

Tweede kerstdag

Vrijdag

Mike zorgt voor stoffering bij de ingang van de hut. Hij plant er prachtige varens.

Ook restaureert Mike de kapot gevandaliseerde palissade rond de glijbaan. Het kwelfort is weer bestand tegen de volgende aanval.

Jos is in de wijngaard bezig.

Arjen maakt zijn ronde en tovert weer prachtige plaatjes. “Mijn cadeautje voor de jaarwisseling,” zegt hij. “Als je goed kijkt, er is vlakbij zoveel moois te zien.”

Dieren

stoelen

en bijzondere details en kleuren. Veel kleuren.

Zaterdag.

De laatste WWO van 2019 begint met vorst

dan is daar het duo K&B,

dan zijn  er  daar 4 deelnemers ,

dan 8

dan 16. Hier stagneert de reeks want uiteindelijk zijn er geen 32 maar de teller steekt bij 31 deelnemers die heerlijk in de buurt een uurtje ravotten in de tintelende vries lucht.

Wat een zaligheid om op deze wijze nog samen iets nuttigs te doen in onze bijzonder woonomgeving. Daar heb je Rob.

Die kijkt kritisch naar het steeds uitdijende gezelschap. Zachtjes kreunt hij: ” Waarom hebben die lui zich niet allemaal opgegeven?. Nu heb ik tekort flappen en bollen. Nou ja, dan maar voor ieder een halve flap of bol of een dieet van kransjes.”  Maar die zorg hebben de andere deelnemers niet. Zij verdelen zich in drie fronten. Elly en Thom zijn er voor de steigerborder, Mike, Regien en Ruud gaan verder bij het kwelfort.

De anderen gaan harken, knippen en rillen in het bos. Ine schaaft de gladde bevroren bladlaag voor de entree van het bos weg.

Ieder ( Alfred, Diana, Bram, Chris, Henk, Yvonne, Nicolette, Marlies, Winnifred, Nanette, Anneke, Anton, Leida, Levien, Dante, Trees, Margreet, Rudy, Simon, Suzan en , Laurens) veilig er in en er weer veilig eruit is haar devies.

Ha, heerlijk hier “klinkt het  in de bevroren stilte van het  bos. Nou ja voor de stilte moet je een andere keer komen .

En de wedstrijd de bonte kleurkampioen wordt gewonnen door……………

Er is weer een hoog babbeldebabbel gehalte  in het vooruitzicht van een halve op

 

Voor een prettige voortzetting van babbeldebabbel. “Fijne jaarwisseling” klinkt het alom bij het vertrek.

Als toetje zorgen Bram, Martin en Lap voor het weer opruimen van het gereedschap en het in het depot zetten van alle afval binnenbakken. Met die bommengooiers hier in de buurt zijn die niet veilig.

 

 

In 2020 gaan wij “gewoon” weer door.

Op donderdag 2 januari kun je helpen met wilgen knotten in de Meenten. Van 10-12 uur. Stevige tenen zagen voor een groene boog gang op de plek

Op vrijdag 3 januari gaat Jan weer kranen, in het bos voor het planten van de notenbomen en het maken van enig reliëf , op de plek wordt een nieuwe draagarm voor de nieuwe schommel geplaatst en Jan gaat hier en daar nog wat uitdiepen.

En op zaterdag 4 januari  gaat de kerstboom afgetuigd worden. Start 10 uur. De kerstboom is  na zaterdag weer een spar,  de boom blijft staan tot de WWO van 25 januari. Dan zal ook de hut officieel geopend gaan worden.

Zaagdagen zijn er op 23 januari en 27 februari.

Het jaarlijkse buurtoverleg is op dinsdag 11 februari van 19.30-2100 uur in de huiskamer.

Na de WWO van 29 februari volgt  NLDOET op 14 maart gaat de plek officieel geopend worden. Precies een jaar na de officiële start.

 

 

 1. Hans Lap

  Bedankt Paul voor je wekelijkse leuke berichten van alle werkzaamheden en bijeenkomsten. Je krijgt het steeds maar weer voor elkaar en ik weet dat het veel werk is. Proficiat.
  En jullie gewenst een gezellig uiteinde en goed begin en een gezond 2020

  Hans.

 2. Beste mensen, ook mijn dank aan jullie allen voor het medewerken aan onze mooie wijk, Paul voor je wekelijkse prachtige reportage en voor de mensen die ons steeds verrassen met natuuropnames die en lust voor het oog zijn.
  En dit alles in 2019!

  Ook mijn hartelijke dank voor het mooie kerststukje waar ik in de dagen voor kerst blij mee gemaakt werd.
  Ik wens jullie allen een gelukkig, gezond en vredig 2020!

  Marga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén