www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Kunst en cultuur, Kwelbeek

oogstfeest 21 september 2019.

 

Arjen heeft ons een jaar langs op de hoogte gehouden over de voortgang in de wijngaard.

Na het succes van vorig jaar roept Jos jullie op voor een oogstfeest op zaterdag 21 september as.

 

Beste buurtbewoners en kennissen,

 De druiven hebben een goed seizoen achter de rug. En voordat er nog meer wespenvraat of schimmelgroei plaatsvindt ga ik op zaterdag 21 september oogsten. Belangstellenden mogen komen kijken of meehelpen. Daarbij kan een extra snoeischaar nuttig zijn. Vanaf 9.30 uur eerst de witte druiven:

– trossen oogsten

– beschadigde druiven verwijderen

– kneuzen (met apparaat)

Rond 11.00 uur volgen dan de rode druiven.  In de middag worden de witte druiven (Johanitter en Cabernet Blanc door elkaar) geperst waarna fermentatie kan beginnen. Over de oogst van vorig jaar ben ik zeer tevreden. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om de Witte Veldwijn 2018 te proeven.

De blauwe druiven (Rondo) worden met eerst met schil gefermenteerd en later geperst om Flevo Boergonje 2019 te worden.  Flevo Boergonje 2018 is ook te proeven. Loop gerust de wijngaard of tuin in. Je vrienden en kennissen zijn ook welkom. Ik zorg voor een mediterraan weertje. Vriendelijke groet

Jos Wieleman Krachtveld 29 1359 KJ Almere 06 15 123 031   “

  1. Regien

    Jos, wordt was weer mooie oogst tot zaterdag

    Groet Regien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén