www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Zomer weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 34; 19-25 augustus 2019.

 

 

Maandag

“Past niet”, zegt Rob als hij op zijn rug onder de Kubota ligt. “Pech dan”,  zegt Henk. Rob en Bram zijn niet in staat om de nieuwe klepels onder de wierdenmaaier te monteren. Lap leegt de afvalbakken en ontdoet het brulperkje van onkruid.

Ad harkt in het windbos en Paula, Mark en ik zagen hout voor de hut en monteren balkjes voor het pompfundament. Nike knipt weer uitgebloeide rozen in de rozenborder.

Lap; ‘Een invasie van JDB spelers na de vakantie periode weer. Zeker wel 12 spelers. Tijdens het JDB is Yvonne bezig om het onkruid te wieden in haar border”.

 

Dinsdag

Joop is aan het kwelbeken. “De vissies komen steeds dichter bij de bron van de beek” constateert hij tevreden.

Johan neemt een kijkje in de Greets kijk bunker. Met  een klap loopt hij met z’n kanis tegen een plafond balk aan. “Wat, is dat een opzetje van Greet. Ik ga onmiddellijk in een zitstaking”.  Even verder zit Greet te grinniken bij de dijkflora.

Heb je dit al gezien?

Carol en Jos; “ Je zult wel denken: wat doen mini-plunjebalen in de wijngaard?  Het zit zo: wespen hebben ook oren! Jullie zijn té luid en té positief geweest over de wijn van afgelopen jaar en dat hebben die beestjes gehoord!  Massaal zijn ze begonnen aan de eerste 2 rijen die een zoetere druivensoort aan de stok heeft, ca 16% suiker momenteel. Een deel is verloren, snif, opgevroten! De rest wordt nu beschermd door de fleece zakjes.  Een geruststelling is wel dat de wijn van vorig jaar gemaakt is van druiven uit de rijen 3 t/m 15, nog bikkel hard en zuur, geheel volgens verwachting. Rij 16 is rood met momenteel 12% suiker. Dit jaar wordt er dus naar verwachting 2 à 3 x geoogst vanwege de verschillende rassen. Op naar een zonnig weekend zodat de suikerfabriekjes de productie kunnen opvoeren.  Heb je de wijngaard bij nacht al gezien? Vuurvliegen in fles?”

 

Woensdag

Familie van Stevie Wonder HB’en, Joop en Mini kwelbeken,

Carol krachtbost en Mike, Ad, Jos, Tim  en ik hutten. Jos en ik starten met het monteren van de eerste dakbalken.

Greet zorgt voor een fijne catering ; “.Komen jullie uit je loopgraaf, er is koffie en fris. Plus lekkere koek. “ Greet constateert tevreden dat de voortgang voorspoedig is.” Wij verwachten pannenbier”, zegt Jos.

Hans W. vind een fiets. ”Ik heb een  dames fiets gevonden tussen Huisnr  33 –  34  cumberand zwart  7 versn.   AXA slot       geel ketting slot     .   Gr Hans. 036 5313356    06  33800852  Hoekwierde 31 “. 

 

Donderdag

Lap en Martin  snoeien de twee heggen en schoffelen het onkruid weg aan het fietspad.

Er zijn 9 braamsluipers in de avond. Yvonne schoont in haar border. De andere 8 sluipers( Regien, Hester, Greet, Ine, Mike, Levien, Johan, en ik spelen weer de bezige mier langs de beek. Tijdens de vooralsnog laatste rietsnijavond zijn Mike, Levien en ik de rietsnijders en vervoeren de anderen het snijdsel naar de hoop.

Na afloop zijn er de ballen van Mike.

Geen sterke drank deze keer maar wel sterke verhalen.

Wisten jullie bv dat de broer van Mike in Maastricht is aangehouden met een camera in het puntje van zijn schoen. Van die dingen dus, volgende week donderdagavond meer van die ongein.

Vrijdag

Martin heeft een lange maaiochtend. Hij maait alles in de wijk.

Het gras groeit als kool. Dus dat maaien heeft zin en levert een fraai beeld. Hans K. schoffelt de Kornbrug rozen borders. Bram gaat naar Nijkerk en haalt daar de gerepareerde heggenschaar op. Die kan weer gebruikt worden. Dikke takken zijn voor andere instrumenten!.

Regien, Rob en Mike hutten vanaf 900 uur. “Doel van vandaag is om al het kunststof verwerkt te hebben , zegt Mike bij de aftrap”. Dan gaan wij een volgende keer aftimmeren.” Zo gezegd, zo gedaan. De groep slaagt glansrijk.  Ga maar kijken.

De pomp fundering wordt vandaag door wel 7 klussers geknuffeld. Paula, Mark, Mike, Jos,  Jan v S!!!!!!, Andre en ik. Laag 1 van de fundering is nu klaar. Nog twee lagen te gaan. Inzet van het aggregaat is welkom. Tempo is nu mogelijk. Paula heeft een leuke ontmoeting met Damoun.

Damoun vind het prachtig wat wij doen en hij wil ook wel meehelpen. Hij wil de bouw van een hut op de heuvel gaan coördineren. Als bonus wordt er door de webertjes een hekje op de kop van een rioolbuis gemonteerd. Dat ten behoeve van de veiligheid.

Zaterdag

Rudy maait weer een deel van het grachttalud.

Jos werkt aan een rustpunt in het krachtbossie. Gaat weer een bijzondere creatie worden. Maar wellicht te ver gelegen voor het KBB testcentrum.

Zondag 25 augustus 2019

Onze Jos uit de Meenten had bij zijn club geroeptoetert dat een bezoekje aan de hoekwierde best leerzaam kan zijn. Vandaag was het zover en 8 waterlanders van de ecologische sectie zijn door Johan en mij rond geleid. “Is dit echt Almere ? “, tekende Johan op een gegeven moment op.

Volgende week beginnen de scholen weer. Dan ook weer een gewoon journaal. De vakantie is voorbij. Hoewel wij nog dagen hoogzomer voor de boeg hebben. Wel is er volgende week zaterdag een WWO. Er is nog geen soep bereider bekend. Ook is er maandag om 14.30 uur werk op de plek, woensdagochtend om 900 uur werk bij de hut, vrijdagochtend ook en vrijdagmiddag is er weer gelegenheid om te klussen  op de plek. Vanaf 1400 uur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén