www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Pipo-wagen, Volkstuinencomplex

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 29; 15-21 juli 2019.

 

 

Maandag.

Ton en ik halen de pipo op van het manifestatie terrein. De pipo heeft drie dagen dienst gedaan als entree voor de buurtcamping. “Zeer geslaagd”, zegt een van de vrijwilligers. 160 mensen die hebben overnacht. “Goede sfeer en mooie ontmoetingen”, geeft zij vervolgens aan. “En hartelijke dank voor het mogen gebruiken van de pipo, prachtig ding!”

Wij spreken Anton, hij spuit HAC op de verharding. “Tegen het kiemen van onkruid”, zegt hij. “Tja, ik had wat overjarige wijn over en dat was veranderd in azijn.”

Als ik weer thuis ben hoor ik een stofzuiger. Ik ga op het geluid af en zie een maanmannetje  in een hoogwerker in de eik langs de beek. In plaats van “a small step of mankind” zegt het maanmannetje “Ik zie niks”, tegen een tweede maanman. Ik gniffel. Ze moeten de kin en wangen van Mike en Lap eens zien.

Martin en Lap legen de oogst van de vogelbossers van vorige week zaterdag.4 volle zakken  gaan naar de korf.Ook gaan Lap en Martin verder met het snoeien van laaghangend spul overal en nergens.

De korf is vol maar de hoop niet.

In de middag gaan zoon Mark en ik werken aan een nieuw voorziening op de plek. Wij halen een touw weg en bouwen een staander voor een wiebelbrug. Een ontwerp van  Evi. Woensdag gaan wij verder.

Het is prachtig op het dijkje.

12 JDB’ers hebben een gezellige zomeravond. 12 spelers verdeeld over 3 banen. Dick Groenewegen begint alvast met onkruid weghalen.

Dinsdag

In het windbos zijn Greet, Marlies en Bert bezig met bij de  vogelkijkhut. Afbreken en in de omgeving snoeien en schonen.

Het zomert in het krachtbossie.

En de belofte in de wijngaard is groot.

Dit is echt een braam in wording.

Over een week zie je dit.

Woensdag

De HB’s worden gewaterd door Rob de prikkert, Thom en Elly, de druppelaars. “Wat nu Elly, ook op de bok”.

“Tja”, zegt Elly,” ik wil ook zulke mooie kuiten als Thom”. Elly en Thom  knippen de moestuinhaag weer bij. “Met dit mooie weer is het beter hier te werken dan het klusje binnen in de badkamer dat ook op het lijstje staat.”

Mike en Greet gaan in het windbos onthutten. Greet; “Mike heeft bijna alle palen die er nog stonden uitgegraven en ik heb  een nieuwe ril gemaakt van het oude hout ter bescherming van de vos. Ook een mooi overwoekerd taxusboompje in het bos is uitgegraven en  voor de Goudhaantjes voor de hut ingegraven”

Op de VLA tuin is het gezellig druk. “Je kunt meehelpen hoor”, zegt Cees. “Wij komen handen tekort.”

Moet je kijken, wat een plezier en ontspanning op “ de plek”.

Leon, Mark en ik zijn er om te werken aan de wiebelbrug. Een ontwerp van Evi. Leon is een collega van Mark.

Hij wil wel meehelpen met de bouw van Evi’s wiebelbrug. Evi , de ontwerpster van de brug, is ook op “de plek” en heeft grote waardering voor de activiteiten van die twee grote mijnheren .

Eerst wordt er een groot kruis afgemaakt. Daar gaan twee touwen doorheen en vervolgens worden de eerste twee wiebeltreden opgehangen.

De mannen , twee sportleraren, jubelen van enthousiasme bij de eerste twee treden . Zo iets willen ze wel in het gymlokaal hebben. Leon laat zien de acrobatiek niet te zijn verleerd.

Donderdag

Lap leegt alle afvalbakken. Hij gaat vervolgens op de knieën voor het schonen van het nieuwe perkje bij de Kornbrug en achter Maryse. Tot slot maait hij alle bankjes en fotopaaltjes langs de beek vrij. Joop bosmaait en hoopt.

Greet; “Vandaag  hebben Johan, Marlies en ik al het oude hout van de hut weg gerild en bramen gestoken en gesnoeid. Ook hebben we een koffiehoek gemaakt voor de toekomstige huttenbouwers.

Komende dinsdag om 10 uur gaan we verder .Iedereen is welkom, neem schep en kruiwagen mee.”

Greet vervolgd; “Donderdagavond bij het “braamsluipen” hebben Mike, Regien en Rob gewerkt aan de “boardwalk”.

Het trio zorgt voor de puntjes op de i op het plankier. Hiermee is het plankier nu echt helemaal af, zegt plankiermeester Mike. Johan ging Berenklauwen zoeken en takken van de wilgen verwijderen. Anita , Hester en Greet doken het riet in om te snoeien en harken en de stapels riet die er al lagen weg te werken. Toen het begon te plenzen hebben de laatst genoemde 3 personen er de brui aan gegeven. En zijn naar huis gegaan. Later op de avond werd het prachtig weer, dus we hebben het werk de dagen erna voortgezet. Uit pure schaamte.

De Knobbelzwanen waren weer met hun jongen (dit jaar 2 donkere exemplaren) in de kwelsloot aanwezig. “

Vrijdag.

Arjen maakt zijn ronde en laat ons zien dat het volop zomer is. Met blommetjes

en beestjes. Te beginnen met een ei leggend juweel in de beek.

Uiteraard treft hij Joop .

Deze keer is hij actief op het eiland. Altijd trots op het mooie in en rond de beek.

Zaterdag

Hans K. schoont de rozenpiramides. Op het grote veld is het genieten van de borders.

Volgende week dinsdag kun je Greet helpen bij de hut. Start om 10 uur.

Volgende week zaterdag is het alweer de WWO van juli. Een zomer WWO die je in de border, bij de beek, wadi en plas kunt doorbrengen. Start om 10 uur.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén