www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 25; 17-23 juni 2019.

 

 

Maandag

Krabbel- , schoffel en maaidag tijdens een prachtige zomerse dag. Trees, Marlies, Martin en Lap zijn de krabbelaars. Voor Martin en Lap is het een dagtaak om weer een stuk Hoekwierde schoon te krabbelen en schoon te blazen en vegen.

Petje af voor die twee ,die bij tropische temperaturen gestaag doorgaan. Joop, Rudy en Bram zijn de maaiers van de dag. Ieder in het eigen territorium.

Decia is druk met rommelroute. “Er zijn op het moment  3 inschrijvingen binnen. Dus schroom niet.”Vandaag ga ik de flyers en de spandoeken ophalen”.Zegt Decia.

Irma flyert voor de BBBQ in de Hoekwierde, Daan en Tim nemen het Krachtveld voor hun rekening.

Rinus doet een bijzonder vangst langs de gracht. De reiger ral. Zeldzaam!.

In de avond chillen 10x JDB’ers.

 

Dinsdag

Hans K maakt de rozenpyramides weer spic en span.

Rob schroeft op het plankier. Joop ,

Rudy en ik maaien in eigen areaal. Eigen areaal eerst! Joop concentreert zich vandaag op het eiland. Ik ga na het maaien met de heggenschaar de moestuinhaag te lijf. Het grootste deel van de west kant staat er weer strak bij. In de gracht en in de kwelbeek bloeien de waterlelies.

Woensdag

De HB’ers Bram en Rob wateren de HB’s.

Wat een gedoe , in de regen deze keer. Verder mooi weer tot het onweer in de avond over trekt. Lap spot iets bijzonders in een voortuin.

 

Donderdag

Joop maait en hoopt. Joop hoopt dat de braamsluipers in de avond komen helpen met het onthopen.

Lap en Martin legen de afvalbakken. Kees borstelt

en draagt het borsteltje over aan Lap. Martin maait een deel van het maaiareaal.

9 braamsluipers in de avond uren. Marlies verdwijnt in de bosborder, Johan , Lap en Ad ruimen langs de beek

en bij “de plek”. Ine en ik schonen een deel van de nieuwe aanplant langs het hoekwierdepad. Regien, Mike en Ruud plankieren.

Na afloop is het lekker buiten zitten en babbelen. Ik weet mij in het gezelschap van twee nog echte werkenden. Stoere praat over dataverwerking mbv “splenk”. “Big data” zegt Mike, “Neen, hugh data” weet Ruud. Johan, blijft niet achter, hij heeft data verwerkt in Macedonië. En hij heeft data verzameld van mannen die op jacht zijn naar caches. Data analyse leert dat sommige vindplaatsen afwerkplekken voor homo’s zijn. Hetgeen echt niet kan, volgens Johan. Mike heeft een plakboek voor bloemen bij de beek. Er is een nieuwe; de gemaskerde.

Je begrijpt, ik kan in dit gezelschap niet anders doen dan als een zombie mij zo stil mogelijk  houden.

 

Vrijdag

“Wij willen nog wat van de langste dag van het jaar maken”, zegt Ruud. “Dus ik begin om 8.30 uur.” Wat een charisma!!!!!. Ook Rob en Mike melden zich om 8.30 uur present op het plankier. “Wat is vandaag het target Mike? “, vraagt Ruud, de draad van gisteravond weer vrolijk oppakkend. Dicht maken van plankier plein 1. En daar begint het zagen, voorboren en schroeven.

Ondanks het intense overleg

werken de mannen werken gestaag door. “Welke vorm krijgt je plein?” vraagt Rob. “Het moet een vrouwelijk plein zijn en aantrekkelijk als landingszone  en rust plek voor hoogpotigen. Ik denk daarbij aan woudapen, kwakken, roerdompen en niet te vergeten ralreigers”, geeft Mike aan. Ik ben begonnen met een fotoboekje vogels in de kwelplas. Dus de lokfactor moet hier zo groot mogelijk zijn.

Martin gaat verder met K.Ubota,

Thom en Rudy knippen de moestuinhaag strak .

En als je de buurt binnen komt dan valt je oog onvermijdelijk op de rozenboog. Waarom zou dat malle ding eigenlijk rozenboog heten?

 

Zaterdag

Mike zit weer om 8.30 uur op zijn vrouw(elijke  plankier).

” Ik ga oefenen voor volgende week als ik overstap naar het tropenrooster”. Mike maakt zijn eerste plankier eilandje af.

Nog een te gaan”, vervolgt hij .

Martin maait in zijn maai drieluik het laatste stukkie van het maai areaal. “Fijn dat het zulk een groeizaam weer is. Over ruim een week kan ik weer aan de bak’, besluit hij deze maai week.

In de moestuin ontdek ik vele distelvlinders.

Wij gaan een tropische week tegemoet. Arjen denkt vanuit zijn vakantie bestemming te weten wat er allemaal eind volgende week tijdens het MZF, vergeet je niet op te geven voor de BBBQ, allemaal te zien valt bij de kwelplas ter hoogte van Mike’s vrouwelijke plankier eiland.

 

Volgende week zaterdag is er het MZF met  in de ochtend een WWO en het opzetten van het MZF kamp, smiddags rommelroute en activiteiten voor de kinderen en afsluiting in de avond met de BBBQ. Met aandacht voor het project van Noëlle.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén