www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 24; 10-16 juni 2019.

Maandag
Op een tweede en tevens mooie Pinksterdag schenden enkelen de zondagsrust . Martin en Lap krabben en vegen zich een weg door de buurt en die buurt metamorfosieerd waar je bij staat.

Veel takken door de harde wind vorige week. Lap en Martin ruimen ze en voeren ze af naar de korf. Nanette en Menno doen de woongroephaag

en Joop maait langs de beek. Ine en ik plaatsen het kraampje weer aan de weg. En dit kraampje wordt oa gevuld met sla van de VLA.

Wil je onbespoten, biologisch door ambachtelijke vrijwilligers geteeld voedsel.

Dan kun je bij het kraampje kopen . De slakken en luizen zijn gratis. Die zijn bij AH eruit gespoten. Uiteraard gaat de opbrengst naar de VLA. Ook zijn er de lekkerste aardbeien van Susan en Ine heeft de eerste bessen geplukt.

Slenteren en zitten langs de kwelbeek. Juffers en ratelaren volop. En ander moois.

Dinsdag
Als Joop niet maait dan maait Jos en andersom. Heb je gezien hoe netjes de wijngaard erbij ligt. Om door een ringetje te halen.

Gaat ook op voor de route naar de rozenboog.

Woensdag
Trees schoffelt in de boomgaard. Al vroeg is ze bezig. Maar het zal er om spannen of Rob en Bram van de HB watergeefdienst eerder gestart zijn. “Geen record vandaag, wij oh’en te veel “, merkt Bram op.

De orchideeën in de weide bloeien nu maximaal. Hier in een prachtig bed van ratelaar. Hoe mooi wil je het hebben!

Donderdag
Lap borstelt en Bram maait een groot deel van het areaal.

Vooral de kwelbeek knapt zienderogen op. 9 braamsluipers sluipen in twee borders (Marlies in de bosborder en Corinne in de Y&H border. Het is hier loon naar werken.)

en op “de plek”. Regien, Ine, Rudy, Lap, Johan, Mike en ik maaien, harken en plankieren.

Een buitje zorgt voor een korte pitstop. Schuilen in de buizen. Een nieuwe sensatie.

Na afloop verstoppen wij ons in het prieel van Ine. Lap morst met zijn limonade. Als gevolg daarvan zit hij te soppen in zijn kussentje. “Laat is zien Lap”, sommeert het gezelschap.” Wil je soms een oude mannen luier van P. ?””ik heb nog  een rietje voor je”.Johan”, vraagt Lap, “wat is nu jouw moyenne kwa morsen”. “Nah”, zegt Johan, “toch wel zeker een keer per kwartaal,  een vingerhoedje per keer”. “En als ik met bier bezig ben dan spuit ik een volwassen vent van zijn brommert.” “Zullen wij een act van de cliché mannetjes doen tijdens het MZF?”. “Gaan wij regelen”, zegt Johan.

Vrijdag
Eilandje maken. Dat is de opdracht voor Rudy, Mike, Jos en Rob. Met zware balken zijn ze in de weer. Jammer dat een buitje roet in het eten gooit. In dat buitje vaart WW wel. In Tshirt zie ik hem trots in de regen op K.Ubota rondjes draaien . Thom heeft hier de takken uit het gazon verwijderd.

Na regen komt zonneschijn. Het is prachtig . De blommetjes staan er fris en fruitig bij.

Zaterdag
Bram bosmaait zich een slag in de ronde.

Op deze wijze sluit onze maai goeroe eigenhandig  de maaibeurt van de maaiploeg van dienst af . Volgende week is er weer een andere ploeg aan zet.

Hans Wisker heeft nieuwe tL buizen  58 watt 6x.  Helder Wit.  En 36 watt.  Gratis   Als je interesse hebt kun je ze bij hem ophalen.

Nanette eet eetbare bloemen.

Rondje kwelbeek leert dat er een groot verschil is in aanzien van kwelbeek noord

en kwelbeek zuid.

Beide hebben hun charme. Leuk om te zien dat de ratelaar het goed doet en dat het bijenlint dit jaar fraaie beelden en een hoop insecten trekt.

En het klapstuk is de beklaprooste bank.

 

 

  1. Henny-Cees Smit

    Hans Lap, wij zijn trots op je, wat een geborstel en wat schoon, onze stukje Hw 1 t-m 5 ziet er weer gelikt uit!!!
    We genieten van je!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén