www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 23; 3-9 juni 2019.

Maandag

Watersport op het Gooimeer neemt toe, nu Haddock op het surfstrandje is neergestreken.

Jos laat de bloei van zijn druiven zien. “Kijk, die rode puntjes . Dat is de bloei”, zegt hij.

Naast Jos kan de merel  ook niet wachten op de nieuwe oogst.

Eén klein spelend meisje In het verder stille natuur kinderspeelparadijs ziet met oma dat Johan de door Rudy gevelde zieke wilgentak opruimt. De dichtstbijzijnde ril doet dienst als gemaksril. Johan experimenteert met het “opkronen “van de wilgenstaken. “Die wilgen leven en communiceren met mij”, zegt Johan. “Een genotswilg in extase , dat heb ik niet eerder ervaren”. Verder gaat Johan weer op jacht naar berenklauwen. Er zijn diverse meldingen bij hem binnengekomen. Ook de vogelbos buxus dumper wordt op zijn wenken bediend. Johan brengt de buxus naar de korf. Geachte buxusdumper,  was het nu zo moeilijk om dat zelf te doen?

8 jdbérs sluiten gezellig de avond af.

Dinsdag

De Sint Jacobs vlinder laat zich op diverse plekken zien. Deze is gevangen door Rinus. Bram maait in het buitengebied. Concurrentie is er daar van de fa Donker. Verwarring wie wat doet.

Hans W., Fred en Simon knippen in de triple A. Maryse schoffelt op krukken. “Dat is een soort therapie”, zegt ze.

Woensdag
Bram en Rob van de HB watercentrale vullen de HB’s bij. Mini en Joop schoffelen en snoeien in de krachtveld border.

Kinderen van de lagere school melden zich in het Krachtbossie. Voor aanvang wordt een mooi info bord geplaatst. In het buiten leslokaal krijgen zij een biologie les. Na de les mogen de kinderen ravotten in het kinder natuur speel paradijs. De kids gaan volledig uit de bol.

Loraine; “De kinderen kwamen heel enthousiast terug van het meten en het spelen op “de plek”. Wij hebben als school een rangerbox gekregen met allerlei attributen erin voor meer onderzoek en zoekkaarten. Misschien een idee om die te kopiëren/lamineren en in het Krachtbossie aan de paal bij het bord te hangen, zodat ze altijd dieren en sporen kunnen zoeken? Ze waren vooral onder de indruk van alle kleine extra dingen die ze tegen kwamen in het bos, zoals de bordjes en de slak. Er is meteen een zoektocht gestart “

Onderweg naar de plek hebben de kids moeite om de klaprozen en korenbloem nabij de wadi te laten staan.

Ook de totempaal levert gespreksstof.

Bestuur overleg met Irma, Martin, Ton en ik. Zie het verslag. Wij maken de eerste afspraken over het MZF. Irma zal een huis aan huis flyer maken voor de bbq. Je hebt 29 juni toch in je agenda staan! Regien heeft muziek geregeld. De zanger op het feest van Dick Groenwegen sprak Regien en Lap aan. Hans Bosklopper zal ons MZF opluisteren.

Donderdag
Gelukkig valt er een beetje regen. Het waterpeil in de paddenpoel is weer een stukje gestegen.

Martin en Lap legen de afvalbakken en borstelen oa langs het Hoekwierde pad.

Ton knipt zijn Hoekwierdepad border lekker strak. Nanette knipt de woongroep haag. Die integrale actie toont en loont.

In de avond 11 braamsluipers. Marlies, Nicolette, Hester, Greet en Ine vermaken zich eerst in de Y&H border. Daarna verplaatst het gezelschap zich naar “het dijkje”. Ad en Johan doen de berenklauw horlepiep. En bij “de plek” zijn Regien, Mike, Bedergang en ik bezig met het plankier. Ton denkt na over de te maken balustrades. “Bedergang?” hoor ik je vragen. Dat is inderdaad een bijzondere naam. Klopt , het betrof ook een bijzondere ontmoeting. Bedergang is een jizidi en woont in de Marken. Hij is hier vanavond met zijn kinderen, hij ziet ons bezig en biedt zijn hulp aan. Even later spit hij kruiwagens vol t.b.v. de te maken plankier eilandjes. Bedergang betekent huis op de maan. Die maan heb ik niet gezien. Wel een mooi vuurtje op het volleyveld alwaar Greet de tussen bokalen uitreikt aan de vogelquizzers. Maar eerst moeten wij Greet bij het laken weg trekken. “sorry jongens , ik moet er nog 24 determineren”.

Gelukkig heeft Greet nog tijd voor haar ceremonie. Er zijn al weer 10 braamsluipavonden gepasseerd. Zonder een enkele fout heeft Regien de eerste prijs gewonnen. Die prijs is gevallen en kan niet worden uitgereikt. Het betrof  lege flesjes bier. Wel met een bijzonder en mooi etiket. Mike stelt voor de volgende keer voor de prijs te zorgen. Hij zal een keer zijn flessen niet naar de glasbak brengen. Bij het vuur zien wij goed hoe rood een huismoeder is.

Vrijdag
Mike maakt enkele losse planken vast van de weg over de kwelbeek. Mini en Joop werken gestaag door aan de hoop van Joop.

Regien maait het grote veld weer mooi strak.

Studenten van Aeres  inventariseren in het Krachtbossie. Carol; “Ze moesten ook onkruid (biodiversiteit) inventariseren….oeps, net weg door de braamsluipactie van vorige week.”!

Ik ben met Daan, Lars en Bram op “de plek”. Ik spreek daar een enthousiaste moeder uit de literatuur wijk. Haar kinderen waren woensdag zo enthousiast thuisgekomen. “Zij spraken over een geweldig groot natuur speelpark “. Zij dacht, “dat wil ik zien.” Oké, het is niet zo groot als ze gedacht had n.a.v. de verhalen maar ze vindt het geweldig hier. En de kinderen ook.

Zaterdag
Simon verzorgt in de triple A de jonge aanplant . “Met dit weer zit het onkruid los en laat zich makkelijk verwijderen.”

Het waait een beetje. Lap ruimt afgewaaide takken op en maakt alle wandelpaden begaanbaar door in het windbos, vogelbos en Marions vogelbossie overgroeiende takken weg te knippen .

Hommels, waar je maar kijkt.

Wie weet welk beest Arjen hier gevangen heeft?

Mooie plaatjes in de orchidee weide.

Bijzonder gevogelte in het Gooimeer.

Vooruit nog een keer onze landmark.

 

 

  1. Wil Neering

    Ik heb de krant weer met veel plezier gelezen en de foto’s bekeken. Bedankt!

  2. Johanna Kliphuis

    Elke keer dat ik door een of andere Taxi naar huis word gereden is men verbaasd en vol bewondering over onze mooie wijk. Ik geniet er iedere dag van ,al is het moeilijk om niet mee te kunnen doen. Super…Chapeau !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén