www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo van week 19; 6 mei – 12 mei 2019.

Witte Maandag

Martin en Lap legen alle afvalbakken. Het zijn er nu 17 in totaal. Begint een dagtaak te worden. Zij staan versteld over de bijzonder grote hoeveelheid afval deze keer.

Joop is weer nieuwe hoopjes aan het maken. Vandaag moet het eiland er aan geloven.

Johan, Ad, Lap en ik zijn in de middag actief in het natuur kinder speelparadijs. Wij monteren twee info  borden .

Wij knutselen een fietsenstalling in elkaar,

naar keus een klem of een fietsbalk. Simon schenkt drie betonnen zitelementen. Een gaat dienst doen als afzet bij het slingertouw, de andere twee zijn zitelementen die nog niet hun definitieve bestemming hebben. De wilgen van de grote wilgentipi worden bijeengebonden

en het fietspad wordt netjes aangeveegd. Het zekeren van de entree “boog’ lukt niet volledig doordat de accu’s  van de boormachine leeg zijn. Dat zekeren wordt dus  een andere keer. Een zeer enthousiaste oma uit het Toernooiveld komt een praatje maken en spreekt de loftrompet uit over ons initiatief. Met haar kleinkind heeft zij een aantal keren groot plezier gehad op “de plek”. Ze is stellig over de betekenis van “de plek”; “Deze plek verbindt de Velden en de Wierden meer dan een flat ooit had kunnen doen.”

Er wordt gejdbeet met 10 spelers waarvan 2 uit de Laren.

Blauwe Dinsdag

Joop schoont het eiland en een stuk oever langs de beek. Rudy maait langs de gracht. Bram en Rob smeren de nippels van mevr K. Ubota. Rob springt vervolgens energiek op de dame die vol testosteron de weides in de wijk gaat begrazen. Vandaag alleen het te hoge gras. Hij maait de graspaden erotisch slingerend. De finale is een nieuw graspad ter hoogte van de Laren. Volgende week krijgt al het gras een volledige knip behandeling. Met de bosmaaier ben ik actief langs de beek, de wadi, op “de plek “en in het windbos. Na de koffie gaan Ad en ik naar het kindernatuur speel paradijs. Wij ruimen hout, verplaatsen het slingertouw afzetblok en boren een gat voor een draadeind dat de poort moet zekeren. Waar is de man met de hamer als je hem nodig hebt. En zie, daar is Raymond die met enkele ferme tikken het draadeind tot het eind aan toe er in ramt.

van al dat gehamer komt een jonge spruit buiten kijken. “kan het hier wat rustiger?”

Roze Woensdag

Joop kwelbeekt en maakt hoopjes, Rudy scheert een groot stuk moestuinhaag en Elly en Thom ruimen op.

Rob en ik verwelkomen twee keer 10 m3 zand voor op “de plek”. Een vracht voor onder de klimbomen

en een vracht voor de afwerking van het natuurpad. Tijdens het wachten hoor ik Rob zeggen.” Ik durf het haast niet te zeggen maar  ik ga even”. En even later zie ik Rob spectaculair van de ene kant naar de andere kant zwieren. “Zo dat maakt mij 10 jaar jonger”, glundert Rob van oor tot oor. Dank aan Wilco die het zand voor ons kon regelen.

Ga maar kijken, er hangen weer een paar bordjes bij op onze richting wijzert.

Even verder is een krachtige Adam verschenen.

Rode Donderdag

Martin, Lap en Rudy zijn bezig met de moestuinhaag en andere hagen en borders.

Een topavond voor de Braamsluiperij. Liefst 12 deelnemers. In de Y&H border is het een drukte van belang. Marlies, Corrine, Hester, Greet en Yvonne.

Joop, Ad en Lap voeren Joops hoopjes af.

Op “de plek” zijn Ruud, Mike, Regien en ik bezig. Ruud, Regien en Mike plankieren

en ik neem de honneurs van Johan waar. Wilgen terug planten die jonge wilgen staak trekkers in het water gegooid hebben. Kinderen zijn hier altijd te vinden. Vooral het slingertouw is hot op dit moment. Vergeet trouwens niet dat als Lap in de buurt is dat hij door jeugdige overmoed overvallen wordt. Dat staat garant staat voor spektakel. Normaal tuft hij met zijn trekkertje gezapig in de rondte. Maar hier gaan letterlijk alle remmen los. Vol gas hotseknotsend off the road over het natuurpad. Onder het mom van een kespen transport. En dan ook nog commentaar leveren op de kinderen dat ze er zo een bende van maken! Niet te geloven! Tot besluit gezelligheid bij de korf. Ontspannen terugblikken op de spanning van de wedstrijd van gisteren. Keizerin Wu-Greet is daarentegen gespannen voor de big day.

Paarse Vrijdag

Mike en Rob plankieren een ruim dagdeel.

Weer een verbinding verder”, zegt Rob na afloop.  Gestaag gaat op deze wijze het hart gesloten worden.

Ron komt kijken hoe onze buurt is veranderd sinds hij is verhuisd. Als cadeau brengt hij Iris bollen voor ons mee. Wij constateren dat de twee info borden op “de plek” verdwenen zijn. Maandag geplaatst en eind vrijdag middag opgeruimd. Wie o wie heeft iets gezien.

Gele Zaterdag

Verontwaardiging bij de scheppers en kruiers over het weghalen van de twee infobordjes bij het kinder natuur speelparadijs. Kennelijk is het niet voor een ieder een paradijs. Lap vind de bordjes in een van de afvalbakken. “Duidelijke boodschap”, volgens sommigen. “Goeie plek om zand te kruien. Het grootste deel gaat naar beneden”, merkt initiatiefnemer Jan op. Met 8 scheppers en kruiers is 10 m3 zand in ruim een uur verwerkt.

Regien, Jan, Bram, Lap ( komt even langs want hij zat in Marions vogelbossie) Ad, Ruud, Andre en ik voeren in de pauze een toneelstukje op.

“Verbroedering op de plek” is de titel van het blij spel. Wij hebben fraai zicht op het meest recente werk van Ruud, Rob, Regien en Mike. Het regent complimenten voor het kwartet plankier bouwers. Mooie alternatieve locatie voor Vis a Vis hier trouwens. Wij uiten een Macedonische groet aan ons KPB testcentrum.

Joop maait langs de oever van de beek.

En ja, de vruchtzetting was prima dit jaar. Dat beloofd wat . Tot volgende week.

 

 1. Hans Lap

  Weer leuk in elkaar gezet Paul met je bekende woord spelingen. Vooral deze keer voor elke dag een andere kleur bloemen. Ik geniet iedere week van het journaal.

 2. Wil Neering

  En ik heb meegenoten. Wat een leuk stuk over iedere dag en wat zijn er al een bloemen te bewonderen. Bedankt lieve mensen voor de werkzaamheden, die jullie met elkaar verrichten. Het kinderparadijs is een succes, al hoewel de moeders daar misschien anders over denken………..Ik kwam er met mijn el. Rolstoel langs en heb even stilgestaan en gezien hoe een stuk of vier jongens er genoten, ze waren tot hun middel drijfnat, maar hadden de grootste lol. Bedankt!

  • Annemarie van der Land

   wat is dit toch iedere keer een geweldig weekjournaal. Zelf lever ik (nog) geen bijdrage in de werkzaamheden. Maar ik waardeer alle initiatieven enorm. De nieuwe Plek is een schot in de roos.

 3. Bram en Margreet

  Knap werk!
  Veel bewondering voor al die energieke mensen. Het is een voorrecht om in deze buurt te wonen.

  Margreet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén