www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Vogels, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo van week 18; 29 april- 5 mei 2019.

Maandag
De maaimannen van de dag zijn Martin K. Ubota en Lap B. Maaier. Nauwgezet krijgen het krachtbossie en de flats een maai toegift. Na deze actie versterken zij het schelpenpad met K&T split.

In de middag mag ik aan de hand mee met de SMan anex berenklauw killer. Braaf volg ik de aanwijzingen van de SMan. Al snel hebben wij 5 staken terug gepoot op ‘de plek’. “Wij zullen die wilgenstakentrekker eens mores leren”, zegt de SMan. En nu wij toch bezig zijn zorgen wij voor een bonus van nog eens 5 staken. Weet de SMan dat over enkele jaren hij een dagtaak aan knotten heeft? De SMan stoort zich aan het niet S hout. Dus wij beginnen met opruimen en worden geholpen door een 4 tal kids. Zij zijn enthousiast over de plannen voor woensdag as en snappen nu meer over de bedoeling hier ter plaatse. Grote teleurstelling wel voor de SMan. Salix ofwel wilg, dat is iets wat tegenwoordig niet meer op school geleerd wordt. Daarvoor moet je dus op ‘de plek’ zijn. Bij een kopje koffie komen gemeente Yvonne en Esther op visite. Zij kondigen de komst van ‘de plek’ afvalbakken aan. Na de koffie gaat Johan op jacht naar een speciale windbos berenklauw ssp.

De Jdb’ers starten het seizoen onder frisse omstandigheden. 11 rillers kunnen niet stil staan.

Dinsdag
Op de plek arriveren twee afvalbakken. Morgen zullen wij ze plaatsen. Simon maakt zijn hoofd leeg in de triple A. In de kwelbeek ontwaart Mike een juweel van een zilverreiger.

Woensdag 1 mei.
Het is de dag van de arbeid, dat hebben wij geweten. Een lange dag buffelen op ‘de plek’.  Maar dan heb je ook wat.” Het is voorlopig de laatste kraandag voor Jan en wij hebben een lange lijst to do. Start op de sprengplek.


De waterpartijen worden door Jan verbreed.

Hulp is er van Rob, Levien,

Ad,

Mini en een mevrouw uit de Laren. Tevreden kijken wij aan het eind van de dag rond.  Er is veel “speel” hout uit het water gehaald. Het windscherm is af. De waterpartijen hebben hun uiteindelijke vorm. Speelelementen zijn ingegraven. het is een drukte van belang.

Zandkering rond de konijnen heuvel is aangebracht.

Zitelementen en afvalbakken zijn geplaatst. Dat noem ik nog eens loon naar werken.

De kinderen gaan door op donderkop jacht.

De muskus rat vanger van het waterschap  inspecteert de kwelbeek. “Die is voor mij”, stelt hij stellig.

Opening beach volley seizoen met 8 beachers. Het is tegen de temperatuur grens. De stoere mannen zeggen dat zij na een half uurtje hun  voeten al niet meer voelen. Of er in deze prachtwijk niet geïnvesteerd kan worden in veld verwarming. Mietjes! Een neutrale toeschouwer merkt op; “Wat is dit? Afdeling geriatrie een dagje naar het strand? En mocht die middelste alleen geketend mee?”

Donderdag
Rudy en Lap maaien met de bosmaaier de strook langs de gracht.

Lap schoffelt de BB en maait ook het grootste deel van de strook tussen het hek en de haag rond de moestuin. Hans en Nicolette verwijderen het onkruid onderaan de schutting van Natalie HW.106.

De muskusrat vanger van het waterschap zegt dat hij 8 holen in de kwelbeek heeft gevonden. En ook 8 klemmen heeft gezet.

Acht kwelbekers sluipen in de avond. Greet, Hester, Corrine, Ine, Mike, Johan, Ad en ik schonen “de dijk” en omgeving.

Johan en Ad oogsten een kruiwagen vol met berenklauw.

Vanwege de temperaturen kiezen de meesten voor een verblijf achteraf in de zweethut van Hester en Greet. Alwaar een feestelijk moment als Johan een prijzig Chinees flesje rijstwijn ( 60%) ontkurkt. Ad en Mike nippen aan de aangeboden spiritus. En passen voor een vervolg. “Wij verkiezen de nieuwe veldwijn van Jos”. Maar Johan is rijstwijn ervaring deskundige. Na zijn rijstwijn stage in het hoge Chinese noorden kan hij de fles wel aan. Wij zien een transformatie in luttele momenten naar een Chinese rechter Tie kloon uit de Ning-Bosma dynastie.

Zoals bekend de beroemde ambtenaar in dienst van keizerin Greet Wu. Onze rechter  openbaart ons zijn Chinese klankkunst en  al snel loenst hij richting de damus in het gezelschap op zoek naar een geschikte schoonmoeder. De keizerin maakt op enig moment korte metten. “En nu er uit, ik moet morgen vroeg op.” De rechter verdwijnt achter een lakscherm.

Vrijdag
Twee kwelbeek muskusratten zijn in de val gelopen/gezwommen. Wie lust er een maaltje waterkonijn?

Na een siësta van een paar weken  gaan bij de kwelplas  Rob en Mike een heeele lange ochtend verder met het plankier.

In de middag vertonen grote Tim en Max hun kunsten op de speelplek. Ze houden een wedstrijdje paalzitten

en geven een demonstratie achterwaarts salto springen vanaf de konijnenheuvel. Hier Tim,

Max deed er een halve schroef bij en “hij staat!

Een frisse WWO  op zaterdag 4 mei 2019.
36 deelnemers  zien zelfs hagel voorbij komen. Maar dat gaat niet ten koste van de pret en het magnifieke resultaat. De borders op het grote veld en de bosborder zien er weer likkebaardend mooi uit

en “de plek” ontvangt een diepte investering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén