www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Verslag Wijkwerkochtend van zaterdag 30 maart 2019.

 

 

Ik denk dat ik de vandaag de eerste deelnemer ben . Plantjes en aarde  rondbrengen en de rozen van de rozen/lavendel border snoeien. Jan is ook vroeg op, hij start om 800 uur de kraan en gaat samen met Jos  gaten graven in het krachtbossie . Met vereende krachten gaan drie prachtige peren, een linde en een walnoot de grond in. Even later maakt Jan een plantgat in het windbos en planten Jan en ik een grote walnoot. Dan gaat Jan richting de buizen. Onder het motto van “ Eerst die dingen op zijn plek op “de plek” en dan zand erover”. Maar Jan moet slikken. Wat hij ook doet, hij krijgt geen beweging in de buizen. De kraan is te licht voor dit zware spul. “Gaat mij dat niet lukken, dat kan toch niet, ik krijg hem niet omhoog”, zegt hij tegen Ine.

Och mannetje toch, moet er een kusje op dan, lieverd”.

Tje, wat nu. Dan maar wat zand verplaatsen,

eilandjes maken ( the isles of Jan)

en boomstammen voor een windscherm planten ( samen met Levien). Opvallend dat hij serieus blijft met dat kinderspel. Zie hem nu. dat zie je niet zo vaak.

Zo is Jan toch tot 1500 uur bezig. “Toch jammer”,  zegt Jan na afloop. “Ik had zo gehoopt en gedacht dat die konijnenheuvel er zou zijn aan het einde van deze dag”. Om 900 uur starten Mike en Bram met hun opgave om weer een verbinding te gaan maken in het plankier.

Al snel is Rudy erbij om te helpen. Het lukt de mannen weer een verbinding verder te komen. Van velen krijgen zij complimenten over hun vakmanschap.

Verder is de oogst een vette brandblaar en een paar met water gevulde laarsen.

Mark is er ook vroeg bij. Met een superspanner van het werk en materiaal ingekocht door Ton gaat hij aan de slag met de touwen . Rap is daar hulp van Raymond.

En Jan heeft overal verstand van.

Het is ook een lange dag voor vliegende kiep Lap , hij haalt met de trekker gereedschap,

harkt zich suf

en zorgt na afloop ,samen met Arjen ,voor de afvoer van het groenafval naar de korf. En natuurlijk ligt het gebruikte gereedschap weer netjes in de berging.

Om 10 uur is er de formele start van de WWO. “Paula, wil je echt geen eitje?”

Wij verwelkomen twee nieuwe deelnemers; Laurens uit de Ereprijs en Harm uit het Krachtveld.

Harm gaat met Jos en Carol mee om rond de bomen van het krachtbossie de boel te gaan egaliseren. Ook wordt er geschoffeld in het krachtbossie.

Ine en Winnifred duiken in de rozen/lavendel border.

Leida en Els gaan gras trekken in de rosa rugosa border.

Diana, Alfred, Margreet( wedstrijdje synchroon schoffelen)

, Winnifred gaan aan de slag in de BZN. Simon in de triple A. Kijk, de enige senior met een korte broek. Zie je die fameuze salsa kuitjes?

Ook in de middag zie je hem nog bezig.Veruit het grootste deel van de groep deelnemers vieren een boomplantfeestje. De krachtbossers zijn al genoemd. Greet, Hester, Laurens, Marlies, Johan, Trees, Nanette en ik planten eerst bij de wadi

en vervolgens planten zij een geheel minibossie ( ofwel een TF “de plek”) langs het hoekwierdepad langs “de plek”.

Zij zien daar Levien mediteren in zijn tipi’s.

Trees, Nanette en Paula zijn van de voorjaars schoonmaak.

Het is een kinder natuur speelparadijs in wording. Welaan ,ook in het wordingsproces weten de kids zich prima te vermaken. Wandelen over de touwen

en salto’s van de berg

en een cooling down in het water.

En in de leer bij Jan.

En uitkijken dat ze niet in je nek springen.

De catering was weer tip top vandaag. Al van verre hoor je Rob roepen met “koffie,koffie, lekker bakkie koffie.”

En Elise en Rob

zijn er voor de soep. Een speciale soep vandaag.

Niet alleen omdat hij zo lekker is maar ook omdat Sibille daar aan heeft meegewerkt. Dus , wij hadden vandaag drie debutanten . Wat een feest!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén