Maandag

Het is prachtig zonnig weer vandaag. Gisteren een natte dag. Inspectie van de wadi leert dat de drain onder de brede brug “loopt”. Mooi beeld, een natte wadi.

De vogelaars van Greet doen hun ronde en horen de lijster en andere vogels voorjaarsgeluiden voortbrengen. De gemeente haalt het kerstboom pakketje bij de deur van Maryse weg en de trapleuning van de trap de dijk op wordt gecontroleerd.

Decia legt de laatste hand aan de nieuwsbrief, uitnodiging voor de buurtbijeenkomst. En een nieuwe folder over het zelfbeheer. Martin en Lap ontsporen. Van de rietmaaiert dus. Nu Lap er toch is knipt hij opschot in de resterende rietvakken weg en rilt het weg.

Rudy start met het zaagwerk in het krachtbossie. Dat is de prikkel voor Jos, Lap, Lars, Bram en mij om te komen helpen met het ruim werk. Ja , wij rillen in afwezigheid van de rilbaas. Als dat maar goed afloopt.

Dinsdag

Regien en ik maken kennis met 5 enthousiaste Aeres studenten die bij ons een onderzoek gaan doen. Het onderzoek gaat over de relatie tussen waterleven en plantenleven  en de waterkwaliteit van beek, wadi en plas. In mei en juni zullen zij veldwerk gaan doen. De studenten heten , van links naar rechts,

Madelon,  Noah , Eva, Stan, een oude bekende  en Daan. Even verder constateren wij dat het kind nog in de student zit.

Na de kennismaking gaan Regien en ik aan de slag met de fundering van de hut. Rob is hier al bezig , die heeft voorwerk verricht. Ook Bram laat zijn handen wapperen. In de middag zien wij een rilploeg bestaande uit Marlies, Rudy, Ad en Johan de stapel rilhout langs het fietspad wegwerken. Na het rillen zaagt Rudi door tot zijn accu’s leeg zijn.

Woensdag

Tussen de oppas bedrijven door kan ik een uurtje spitten op de moestuin. Het is best gezellig op de tuin. Van de VLA zijn er 7 vrijwilligers bezig met allerlei voorbereidingen voor het nieuwe tuin seizoen.

In de buurt spot Arjen een krokus orgie.

Ach , het arme sneeuwklokje wil ook meedoen.

Donderdag

Prachtige zomerse dag. Kom, denken ze bij de gemeente. Wij zullen die Hoekwierders even verassen. Die willen geen schaduw door essen meer . Dus een flits kap van twee wijkessen zal wel op prijs gesteld worden. Niet echt dus. Maar zeker in dit geval, waar gewerkt wordt vallen spaanders. Martin en Lap zijn druk bij het krachtbossie.

Johan zoekt en vindt hoeksteunen voor, jawel een nieuw bankje. Waar zal die nu weer verschijnen?.

Eind van de middag heten wij, Regien, Bram, Rob, Lap en ik onze gasten welkom.Wethouder Hilde van Garderen laat zich vergezellen door Anke, Nico, Henk en Wim. Op deze prachtige dag verschijnt Hilde

niet in een rokje maar wel op kekke hakjes.

Voor het teder kunnen betreden van onze groene buitenruimte . Wij hebben een onderhoudend gesprek voor de huiskamer over van alles en nog wat.

Koolhaas, Gerritsen, Oosterwold , honden overlast, zin en onzin van het inbreiden, zelfbeheer in de overige wierden en continuïteit van het  zelfbeheer zijn oa de onderwerpen van gesprek. Hilde ontvangt een eerste exemplaar voor onze geactualiseerde folder. In een notendop passeert daarmee ons zelfbeheer, Wat doen wij?, Wat hebben wij gebouwd?, Wie zijn wij? en Waarom doen wij dit?. Ondanks de kloeke hakjes maakt Hilde tempo , weliswaar niet op onze onverharde paden. Bij voorkeur asfalt vandaag. “Ho,ho Hilde, 130 km per uur hoeft echt niet vandaag. Het is geen asfalt pump race. “Zo passeren wij  in sneltrein vaart het grote veld, de beek,

de wadi en “de plek” om uiteindelijk tot stilstand te komen bij het paaltje.

Met “ik ben een liberaal, ik hou zeer van dit soort initiatieven, ik kom graag van de zomer nog een keer kijken. En ik neem dan goede schoenen mee. Ik dank jullie zeer voor jullie gastvrijheid en het bezoek ’,sluit Hilde het bezoek af.

Vanaf vandaag zullen folder en uitnodiging voor de buurtbijeenkomst van 27 februari  huis en huis verspreid worden. Klik hier voor de nieuwsbrief van februari 2019

 

Vrijdag

Het is boren en schroeven bij de kwelplas door Regien, Rob, Mike en Bram.

Alles in aanwezigheid van een strenge maar rechtvaardige inspectie.

Mike en Johan gaan na afloop naar de weg over de kwelbeek. Wat ze daar doen mag Joost weten. Lekker klussen zonder inspectie en bij een heerlijk zonnetje. “Het is een feest om hier bezig te zijn op de weg over de kwelbeek”, ontsnapt er aan de lippen van Mike.

Het duo heeft de hielen nog niet gelicht of daar rolt een testrapport binnen. “Testrapport van het KBB-testcentrum:

Wederom kwam er een melding binnen bij het testcentrum van weer een KwelBeekBankje en nadat we over de eerste schrik heen waren gekomen, stuurden we natuurlijk ons testteam er op af. Dit zou dan bankje nummer 14 moeten zijn en op de plaats delict aangekomen stonden het testpanel versteld van wat ze daar aantroffen. Dit bankje staat niet alleen langs de kwelbeek, maar ook nog er boven. Gelukkig zit er nog wat houtwerk van de steiger tussen het water en de bank, want anders zouden we het niet droog houden.

Maar wat een prachtige uitvoering. Het bankje biedt de mogelijkheid om van 2 uitzichten te genieten. Aan de ene kant het uitzicht op het water van de kwelbeek en aan de andere kant uitzicht op de steiger  en wat daar mogelijk aan passanten langs komen lopen. Grandioos doordacht en tevens het feit dat in het donker personen in kennelijke staat worden belemmerd om rechtdoor de plomp in te lopen, geeft absoluut een toegevoegde waarde. Dan nog het vakmanschap waarmee dit bankje is vervaardigd. Met name het linker voetstuk (met het gezicht naar het water) is technisch zo knap uitgevoerd, dat duidelijk is dat hier geen vrouwenhand aan te pas is gekomen. Hopelijk hebben de dames zoveel gevoel voor humor dat ze deze kwinkslag van het testpanel door de vingers kunnen zien. Kortom: bankje nummer 14, wat een aanwinst.”

Jos en Rudy rillen nabij het krachtbossie. En Ingela spot een ransuil in het vogelbos.

Zaterdag

Om 9 uur stipt zijn daar Regien, Mike, Rob, Bram, Jos, Ruud, Lap en ik ,die aan de slag gaan met de vloer van de hut en het plankier voor de deur van de hut. Wij worden met regelmaat opgeschrikt door intens en  hevig gekrijs als er een ledemaat van Mike klem zit. Daar is de overbelaste schroefpols van Regien niets bij. Voor het overige is het ,op de warmste 16e februari ooit gemeten, heerlijk rommelen in en rond het kwelwater.

Ine komt zwembroeken brengen maar dat is zelfs voor deze stoere mensen net even te vroeg. Als wij weg gaan komt Arjen langs. Wij kijken nog even naar de prestatie van vandaag en overleggen over hoe en wanneer verder.

Ook ziet hij de kwartiermakers Raymond en Levien voor het natuur kinder speel paradijs in overleg.

De spreeuw roept en roept, ook als Mike weg is, om aandacht. “Waar is het huisje, hier is het huisje.”

In de middag zaagt Rudy rond het krachtbossie. Joop begint aan zijn nieuwe schoffelseizoen en van schrik ontploft er een sigaar.

Niet een maar meerdere.

Eén helleborus blaast het verhaaltje van deze week uit.

Volgende week zaterdag is er de WWO van 23 februari 2019. De catering is al weer op orde. Ursel, Camelia en Rob zorgen voor de koffie en de soep .En er is werk te over.

In de borders kunnen de dorre delen van de vaste planten verwijderd worden. Voorts kan er gesnoeid worden in Marions vogelbosje. Aanplanten van nieuwe struiken nabij de wadi en de “de plek”is een optie. Bramen en clematis spitten en rillen kan altijd. De sleepdienst kan met de gevelde essen aan de gang en je kunt je hart ophalen met  werken aan plankier en de hut.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C