www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Centraal grasveld, Wijkwerkochtend, Windbos

verslag WWO van zaterdag 26 januari 2019

28 deelnemers aan de WWO van januari boren, schroeven, slepen, knippen en rillen, planten en slopen . Wethouder Jan Hoek is een van hen. Hij en Lex krijgen bij de aftrap van de WWO , als nieuwe neuzen, extra aandacht.zij worden van harte welkom geheten.

De wethouder wordt uitgedaagd om in de pauze uit te leggen waarom “zelfbeheer het mooiste beheer” is. Dat heeft Jan na een eerste flitsbezoek aan onze buurt gezegd.

De kerstboom is zo weg. Yvonne, Hester, Nicolette, Bram, Lap en Henk leggen het fraaie kerstgevoel van vorig jaar aan de kant van de weg.

 

Bramen knippers en rillers zijn te vinden langs het fietspad en rond de open plek van het populieren bos. Nicolette, Greet, Hester, Anita, Yvonne, Henk, Simon, Winnifred, en Jan zijn daar van de partij.

Jan houdt zich verre van die scherpe bramen.

En met Y&H in de buurt is het met regel pas op de plaats.

Marlies, Ine, Regien , Jos en ik zijn de planters langs de wadi en op “de plek”.

Een eerste ronde met sleedoorn, Gelderse roos en liguster zit in de grond. Mooie groepjes van drie. Wordt vervolgd.

Aan het plankier werken, Ruud. Lex, Mike  en later Regien voor de logistiek.

Fundering van de hut is een klusje voor Jos en mij.

Met tussentijdse hulp van de bomenslepers. Een funderingsbalk ligt nu op zijn plek.

Ad trekt het speciale plankier uit het water.

Bomenslepers zijn Lap, Bram, Johan, Levien, Fred en Ad.

Snel is de slag te pakken en Laps ene pk sleept de ene boom na de andere het bos uit. Zeker met een zetje van Johan.

Midden op het fietspad staat de combinatie stil. Is het de trekhaak of de trekband die het begeven heeft?

Alle essen stammen zijn nu uit het windbos en liggen te wachten in het kinder natuur speel paradijs. Volgende keer zijn de stammen uit het krachtbos aan de beurt. Daar was deze ronde geen tijd meer voor. Nicolette zorgt voor de afwerking.

In Robs koffiepauze is er een gesprek met Jan.

Het college verwacht niet en streeft er niet naar de gehele stad gevuld te zien met zelfbeheerders. Dat is onmogelijk , de gemeente draagt zorg voor een basis onderhoudsniveau. Willen de bewoners meer kwaliteit dan worden die bewoners van harte ondersteund als zij zelf een kwaliteitsniveau willen toevoegen. Wat wij , in onze buurt, normaal vinden als het gaat om zwerfvuil ed is even buiten onze buurt abnormaal. Wij zijn van mening dat de gemeente krachtiger de norm van normaal dient uit te dragen. Dat doen wij zegt Jan maar voor mensen die in de overlevings stand leven is dat niet een prioriteit.

 

Ter afsluiting van de dag wacht de soep van Elise en Rob. Smikkelen dus. Er zit zelfs een tweede bak in de pan.

Dank, dat ik vandaag jullie gast mocht zijn”, zegt Jan bij het afscheid.” Ik heb lekker gewerkt en  via een handdruk aan jou geef ik een ieder de hand. “Jan, goed dat je er was. Je drukte de gemiddelde leeftijd van de groep aanzienlijk en zo een blosje op de stadhuis wangen ,van werken in het Almeerse groen, staat je goed. Zelfbeheer is inderdaad het mooiste beheer” .Doe dus maar tempo doeloe met dat inbreiden. Als eerste lid van het college dat een gehele WWO meemaakt ontvangt Jan een gesigneerd exemplaar van het jaarverslag 2018. Voor het complete plaatje!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén