28 deelnemers aan de WWO van januari boren, schroeven, slepen, knippen en rillen, planten en slopen . Wethouder Jan Hoek is een van hen. Hij en Lex krijgen bij de aftrap van de WWO , als nieuwe neuzen, extra aandacht.zij worden van harte welkom geheten.

De wethouder wordt uitgedaagd om in de pauze uit te leggen waarom “zelfbeheer het mooiste beheer” is. Dat heeft Jan na een eerste flitsbezoek aan onze buurt gezegd.

De kerstboom is zo weg. Yvonne, Hester, Nicolette, Bram, Lap en Henk leggen het fraaie kerstgevoel van vorig jaar aan de kant van de weg.

 

Bramen knippers en rillers zijn te vinden langs het fietspad en rond de open plek van het populieren bos. Nicolette, Greet, Hester, Anita, Yvonne, Henk, Simon, Winnifred, en Jan zijn daar van de partij.

Jan houdt zich verre van die scherpe bramen.

En met Y&H in de buurt is het met regel pas op de plaats.

Marlies, Ine, Regien , Jos en ik zijn de planters langs de wadi en op “de plek”.

Een eerste ronde met sleedoorn, Gelderse roos en liguster zit in de grond. Mooie groepjes van drie. Wordt vervolgd.

Aan het plankier werken, Ruud. Lex, Mike  en later Regien voor de logistiek.

Fundering van de hut is een klusje voor Jos en mij.

Met tussentijdse hulp van de bomenslepers. Een funderingsbalk ligt nu op zijn plek.

Ad trekt het speciale plankier uit het water.

Bomenslepers zijn Lap, Bram, Johan, Levien, Fred en Ad.

Snel is de slag te pakken en Laps ene pk sleept de ene boom na de andere het bos uit. Zeker met een zetje van Johan.

Midden op het fietspad staat de combinatie stil. Is het de trekhaak of de trekband die het begeven heeft?

Alle essen stammen zijn nu uit het windbos en liggen te wachten in het kinder natuur speel paradijs. Volgende keer zijn de stammen uit het krachtbos aan de beurt. Daar was deze ronde geen tijd meer voor. Nicolette zorgt voor de afwerking.

In Robs koffiepauze is er een gesprek met Jan.

Het college verwacht niet en streeft er niet naar de gehele stad gevuld te zien met zelfbeheerders. Dat is onmogelijk , de gemeente draagt zorg voor een basis onderhoudsniveau. Willen de bewoners meer kwaliteit dan worden die bewoners van harte ondersteund als zij zelf een kwaliteitsniveau willen toevoegen. Wat wij , in onze buurt, normaal vinden als het gaat om zwerfvuil ed is even buiten onze buurt abnormaal. Wij zijn van mening dat de gemeente krachtiger de norm van normaal dient uit te dragen. Dat doen wij zegt Jan maar voor mensen die in de overlevings stand leven is dat niet een prioriteit.

 

Ter afsluiting van de dag wacht de soep van Elise en Rob. Smikkelen dus. Er zit zelfs een tweede bak in de pan.

Dank, dat ik vandaag jullie gast mocht zijn”, zegt Jan bij het afscheid.” Ik heb lekker gewerkt en  via een handdruk aan jou geef ik een ieder de hand. “Jan, goed dat je er was. Je drukte de gemiddelde leeftijd van de groep aanzienlijk en zo een blosje op de stadhuis wangen ,van werken in het Almeerse groen, staat je goed. Zelfbeheer is inderdaad het mooiste beheer” .Doe dus maar tempo doeloe met dat inbreiden. Als eerste lid van het college dat een gehele WWO meemaakt ontvangt Jan een gesigneerd exemplaar van het jaarverslag 2018. Voor het complete plaatje!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C