Maandag

Parkieten terroriseren de buurt. Maar ook vogelmeisjes kunnen er wat van. Hier staat een groepje stil.

Zij zien een vreemd vogeltje. Een kruising van een baardmannetje met een grote grijze kuchvalk. Wie weet zie je dat beest volgende week zaterdag in je tuin neder dalen bij de nationale tuinvogel telling.

Jos is druk nabij het krachtbossie bezig. Hij is daar zwaar aan het fitnessen . Met als doel het restant van een stobbe van een populier te verwijderen.  Dat kreng staat midden op het pad. Dat kan natuurlijk niet. Twee mensen zijn op bezoek in het krachtbossie.

Quirine Hakkaart ( Hogeschool Aeres Almere) en Fabrice ottburg. ( LUW) maken afspraken over de monitoring door Aeres studente van het Krachtbossie. Voor die monitoring zijn er een 15 tal Heugaveld tapijt tegels neergelegd. Die hebben een functie bij de monitoring. Laat die tegels dus svp liggen. De ontwikkeling in de biodiversiteit gaat zorgvuldig bijgehouden worden. De tweedoen gelijk een bijzondere waarneming. Zij zien een hyperactieve KK. Ofwel een klim kabouter.

Als je ook een bijdrage wilt leveren in het volgen van de ecologische ontwikkeling in het krachtbossie dan kun je bij  Carol ,Jos en mij informatie krijgen.

Na het bezoek aan het krachtbossie wandel ik met Quirine langs kwelbeek , wadi en “de plek”. Met als doel aanvullende ideeën voor  monitoring door HBO studenten te laten doen.  Wij komen Lap en Martin tegen die een zwerfvuil onderzoek uitvoeren. En tevens de afvalbakken legen. Brammetje en Lars lopen ook mee. Bij de kinderspeelplek in wording wil Bram laten zien hoe goed hij over de stam kan lopen. Halverwege gaat hij te water. Drijfnatte Bram brengen wij snel thuis en zetten hem onder een warme douche. Bij de plek zijn Regien, Greet , Rob, Ad en Bram bezig met het fundament van de kijkhut.

2018 was het jaar van de kruiwagen. Maar dit jaar begint ook goed gekruid. Quirine legt uit wat er kan gaan gebeuren door de Aeres studenten.

 

Dinsdag

Rob en Bram sjouwen 20 balken naar de werk plek voor het plankier. “Alles met aanhanger en trekker hoor. Wel zwaar.’ vertelt Bram

 

Woensdag

Inbraak in de VLA keet” ,krijg ik als melding door. Rob gaat op onderzoek. Inderdaad ruitje ingetikt en hek opengeknipt. Pipo en onze berging zijn onaangeroerd.

 

Donderdag

Lap blest de te vellen bomen in het vogelbossie. Jordi komt een dezer dagen. Nu Lap toch de verfspuit in handen heeft markeert hij een lantarenpaal in de Velden. Het wandelpad markeer paaltje aldaar was een favoriet verzamelitem.

Ik heb een gesprek met Paula over de te bouwen vogel kijk hut op “de plek”. Paula deelt haar zorg over mogelijke vandalisme in de toekomst. Goed om ons daar van bewust te zijn. Die kans op vandalisme en overlast  is jammer genoeg  aanwezig ondanks de bijzondere sociale controle in onze buurt. Recent nog heeft er een senior bacchanaal  in de kijkhut van Greet  plaats gevonden. Uren lang was er geen vogel te bekennen.  Al pratende bedenken wij een scenario om overlast door vandalisme te pareren . Op de eerste plaats kan de  hut  afsluitbaar gemaakt  worden. Mocht dat niet helpen dan wordt de situatie terug gebracht tot een kijkscherm. Paula adviseert de aantrekkelijkheid voor “hangjeugd” en “hangouderen” van de hut te verminderen door de hut kleiner te maken. Goed aandachtspunt voor de hutten bouwers. Wordt vervolgd.

Vrijdag

Jonk stort zand nabij de vogelkijkhut in aanbouw. Het is tintelend fris . En daar zijn de kruiwagens weer. Met buffelen met zand en kespen ben je zo warm. Regien, Ad, Johan, Mike, Rob en Bram ervaren dat aan de lijve. Lars en Daan helpen Regien met het laden van de kruiwagens .

Ik kan het zelf wel”, zegt Daan.

Wat zijn ze daar beneden aan het doen?”, vraagt Daan even later aan Lars.

Drie kespen verhuizen naar de plankier werkplaats.

Tja , hoe gaan wij de werkplaats  inrichten? ”. Voor de een  een weet, voor de ander  een vraag.

Zeg Mike”, vraagt Johan. “Heb je last van darm krampen?

En Ad, hij gaat gewoon door.

In de middag bezorgt de gemeente plantgoed voor “de plek” en voor een abusievelijk gemaaide strook  langs de wadi. Dank Henk!

Jordi zaagt in het vogelbos een abeel plat en een klein boompje bij Marrie achter. Hij komt nog een keer terug voor een boompje ter hoogte van Anita.

Arjen zorgt voor winterse sfeer beelden.

Zaterdag.

Met 8 man sterk wordt er op “de plek” gewerkt. Rudy, Ruud, Ton, Lap, Rob, Bram, Mike en ik  zijn van de partij. Om warm te worden gaan wij eerst enkele kespen slepen. Sommigen krijgen daar koude voeten van , anderen zien sterretjes. Omdat er door de vorst geen goede grondbewerking mogelijk is verhuizen wij allen naar de andere kant en maken daar een werkplaats voor de plankieren.

Uren verder zijn wij twee halve plankieren verder. Wij weten nu hoe het moet. Wij verwachten een volgende keer meer tempo. De taakverdeling is nu helder. Die volgende keer is  volgende week vrijdag. Dan gaat er vanaf half 10 weer geboord en geschroefd worden. Ton is gestaag bezig bij de fundering.

Hij monteert voor de helft zijn bouwpakket.

En wat is dat. De grote gevaarlijke yeti?

Lap rilt in de middag nog takken in het vogelbos.

Velen van ons zijn in de middag aanwezig bij het midwinterconcert in de Goede Rede. Een ieder was uitgenodigd door soroptimisten Leida en Nicolette , weet je nog. Nou, dat concert was een groot succes. Prachtig pianospel van Marietta en een prachtige klassieker van twee jonge Almeerse nachtegaaltjes. Rivka en Rebecca Blom, onthou die namen. Zij zorgen voor een hartverwarmend bloemenduet.

Ik doe mijn ogen dicht en bij het gedempte gedeelte hoor ik de twee sirenen in de verte . Het mooie geluid komt over het ijs van de kwelplas tot mij. Mijn buurvrouw stoot mij wakker. “Sorry, de buitenlucht maakt dromerig.”

Volgend weekend kun je vogeltjes in je tuin gaan tellen. Zie ook de uitnodiging van Greet.

Volgende week vrijdag kun je meehelpen met de plankieren op “de plek”. Start om9.30 uur

Volgende week zaterdag  is het de eerste WWO van 2019. Wij hebben een speciale gast en een leuke agenda. Als de grond bewerkbaar is kan er geplant worden. In het bos barst het van te verwijderen clematis en braam, boomstammen uit windbos en krachtbos kunnen naar “de plek” gesleept worden, je kunt werken aan het plankier en de kerstboom moet worden  opgeruimd. Welaan als daar niet iets van je gading bijzit dan weet ik het niet meer. En de soep is al geregeld. Daar zorgen Elise  en Rob voor.

En nog een keer genieten van winterse plaatjes.

 

 

 

One Response to EZH journaal van week 3; 14-20 januari 2019.

  1. Paula Sprenkels-Bontje schreef:

    En hoe is het idee voor een hut met een kleiner oppervlakte ontvangen bij de huttenbouwers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C