Maandag

De kerstboom aftuigers Bram, Rob, Martin en Lap hebben de kerstboom snel kaal. De aftuigers doen een bijzonder vondst. Onder de boom groeit een kerstroos. Het is een wonder, dat verzin je toch niet.

De boom blijft nog tot de volgende WWO pronken. Het is zo een mooie boom! Na het aftuigen van de boom maken Martin en Lap een zwerfvuilronde. Ja, de wijk is weer de schoonste van Almere Haven, wat zeg ik van Almere, wat zeg ik van Flevoland, wat zeg ik van…..

Zullen wij die zaadjes laten hangen?“, vraagt Krabbel aan Babbel.

Nou vooruit, voor deze ene keer dan”.

In de middag monstert Johan in het windbos zijn volgende rilproject. “Er is genoeg te doen”, kreunt hij van genot.

Dinsdag

Elise, Kees, Willem en ik ontmoeten Anke en Bas van de gemeente om te overleggen over hoe verder met de licht met de vallende takziekte besmette essen langs de gracht. Wij maken de volgende proces afspraak. In klein comité worden enkele alternatieven uitgewerkt. Het resultaat van deze sessie wordt tijdens een informatie bijeenkomst aan alle omwonenden voorgelegd. De voorkeurs variant gaat naar verwachting in de winter van 2019/2020 gerealiseerd worden.

Woensdag

Het is een prachtige zonnige dag. Samen met Tim hark ik bladeren uit de wadi.

In het bos ontdekken wij een grote variëteit aan stoelen. de geplettte pompoen stoel.

De grote krulstoel.

De flapoorstoel,

en de gewone kabouterstoel.

Donderdag

Greet ; “Vanmorgen hebben Marlies, Hester en ik reparaties bij de vogelobservatiehut uitgevoerd, silo’s gemaakt, nieuwe deur erin en een bankje op de tweede rang geplaatst. Het bankje kan getest. Door ons al goedgekeurd☺😄🤔”

Het KBB testcentrum reageert met kerende post.

“Een nieuwe bank, maar deze staat niet langs de kwelbeek, dat is wel een probleem voor het KBB-testcentrum, waar het KBB-testpanel onderdeel van uitmaakt. Navraag leverde op dat dit instituut onbekend is met het bestaan van een WBB-testcentrum (WindBosBank) en derhalve ook geen aanvraag kan doen voor een test bij dat centrum. En uiteraard is het KBB-testcentrum niet bevoegd om testen uit te voeren buiten haar testgebied.
Dat neemt niet weg dat het testpanel wel even kan gaan kijken, maar op het eerste gezicht lijkt deze bank niet correct te zijn geplaatst. Op de foto is duidelijk te zien dat deze bank ondersteboven is geplaatst en daarmee wordt de indruk gewekt dat het zitcomfort onder de maat is. Ook wordt de indruk gewekt dat er al sprake is van een VHB-testpanel (VogelHutBank) want deze instantie schijnt de bank al goedgekeurd te hebben.
Om verwarring te voorkomen denk ik dat de verschillende testcentra elkaar beter niet in de wielen kunnen rijden en het KBB-testcentrum zal zich dan ook onthouden van een officieel testrapport aangaande deze bank. Wel mogelijk is een simpele zitvlak-test, die op korte termijn zal worden uitgevoerd, maar dan puur op collegiale affiniteit.”

Door al die herrie bij de hut waren de parkieten elders actief. Ziehier het festijn bij Hieke en Anton in de tuin.

Vrijdag

Bij de hut zitten twee groenlingen. “Zullen wij ook een dansje doen, net als die vier stomme papegaaien?”

Na een nachtje broeden neemt Greet stelling richting het KBB testpanel.

“Aan het KBB Testpanel,

Geacht panel van de Kwelbeekbankjes, Wij dachten juist u te kunnen pleasen door u uit te nodigen voor een kleine test ( met uw enorme ervaring) van het enige scheve bankje waar je tevens je hoofd kunt stoten in onze mooie buurt. En…., gemaakt door louter vrouwenhanden, hoe uniek is dat?

Hoe kortzichtig is uw antwoord. Maar wij zijn het wel volkomen met u eens. Wij willen niet eens meer getest worden door uw panel.

edoch

De OHB TT (ObservatieHutBank  TestTeam) nodigt u wel uit om zondag 13 januari rond 15.30 uur het nieuwe bankje in te komen zitten. Neem uw verrekijker mee. Voor wijn en bier wordt gezorgd. Dan kunnen wij gezellig klinken op ons samen zijn en zullen wij u vergeven dat u dacht dat het bankje op zn kop staat.

Zonder tegenbericht verwachten wij u komende zondag in de hut. Echter, let op….op de weg naar de hut toe hebben wij enkele valkuilen gegraven. Daarmee hopen wij op groot succes, en hopen wij spoedig op u neer te kunnen kijken

Met vriendelijke groet,

De OHBTT”

Dat gedoe over die hut brengt Ton, Bram en mij zover om aan een alternatieve hut te gaan werken. Eentje met een plankier als entree. Daar kun je geen valkuilen in graven. De plekhut. Met genoeg zitplaatsen . Op de parkeerplaats voor de woongroep verrijst een spectaculaire fundering. Die fundering gaat ons allemaal overleven. Gemaakt van oerdegelijke azobe Bea kespen. Brammetje komt kijken hoe Ton aan het bouwen is.

Mag ik ook boren“, vraagt Bram aan Ton. “Alleen als opa helpt.”

Arjen ontdekt vandaag bloeiende sneeuwklokken en krokussen. Het is 11 januari!

Dit gele bloemetje kan ik niet thuisbrengen. Wie wel?

Zaterdag

Op twee fronten zijn er vrijwilligers bezig. In het vogelbos openen de vogelbossers het nieuwe jaar. Even verderop zijn Regien, Rob, Bram, Ton en ik bezig met de nieuwe hut. Ton gaat met draadeinden aan de gang voor de fundering. De anderen scheppen zich het schompes aan de fundering ter plaatse. De door Jan op een hoop gegooide bagger moet geëgaliseerd worden. Een zompige en zware klus. Volgende week gaan wij verder.

Lap doet verslag van de vogelbosserij; “ Ondanks het druilige weer hebben Johan en Anita aan de buitenrand van het bosje bramen geknipt en uitgegraven.

Ruud heeft de bladeren die te dik lagen uit de vlinderstrook geharkt. Marrie en Anneke waren druk bezig met het verwijderen van Esdoorn en Iep. Hans heeft nog een Japanse Duizend Knoop controle gedaan maar deze keer niets meer gevonden. Hans heeft ook planken hout uit het bos gehaald wat verspreid op de takkenril neer was gelegd door onbekenden.

Na de koffie, verzorgd door Rob en Elise, hebben we met z’n allen nog enkele bomen geveld tegen de achter tuin van Marije en afgevoerd op de takkenrillen.” 

Voor je agenda. De buurtbijeenkomst van dit jaar heeft een andere datum gekregen. Woensdagavond 27 februari 2019, 19.30-21.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C