www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur

Eerste week van 2019

 

 

 

Oudejaarsdag 31 december 2018.

Kwajongens gooien vuurwerk in de afvalbakken. Veel vuil en poep in een straal van enkele meters om de bak en de deurtjes staan open.

Op het surfstrandje bouwen de rivaliserende oude  jongeren groepen uit de Velden en Wierden gestaag door aan hun pallet torens.

Ook het kbb(KwelBeekBank)-testcentrum is op oudjaarsdag voor even uit de winterslaap ontwaakt

“Net op het moment dat het kbb-testteam lekker onderuit gezakt met een schaaltje oliebollen en een glaasje glühwijn oud en nieuw wilde gaan vieren, kwam een melding binnen van weer een nieuwe kwelbeekbank. Deze keer gaat het dus om bankje nummer 13 en dat verklaart natuurlijk ook de ongelukkige timing voor het testteam. Maar als de plicht roept gaat het testpanel er natuurlijk stante pede op af, uiteraard met de standaard uitrusting die voor het testen nodig is. Wat we daar ter hoogte van de wijngaard aantroffen, overtreft onze stoutste verwachtingen. Dit is geen bank meer, dit is een kunstwerk, waar je eventueel ook nog op plaats kunt nemen. En dat met heuse wijnranken op de achtergrond, wat wil je nog meer. Nu nog een vaatje en een tapkraantje en de zaak is compleet. Laat het voorjaar maar komen. Hoewel gezien de feestdagen het testpanel  leed aan onderbezetting, was deze ene persoon toch unaniem van mening dat deze bank qua uitvoering de mooiste langs de kwelbeek is, oftewel een echte aanwinst met een meerwaarde die zijn weerga niet kent. Chapeau voor nummer 13.Namens een totaal overdonderde tester van het KwelBeekBank-testcentrum”

Snap je waarom een hondenbezitter zijn huisdier pal naast dit bankje  laat poepen?

Arjen maakt zijn foto balans 2018 op. Afgelopen jaar in de map “weekfoto’s 2018” : 5.233 foto’s. In 2017 waren het 5.344 foto’s. 2018, een rustig foto jaar dus!

 

Nieuwjaarsdag 1 januari 2019.

De Hoekwierde lijkt wel een vrijwillige vuurwerkvrije zone. Er wordt weinig afgestoken. Arjen moet een eind lopen en naar de dijk gaan om de depositie van de brandende pallet torens  op het surfstrandje te kunnen vangen. Een asregen op de Wierden

en de Velden daalt neder.

Ja toch, in een hoekje van de Hoekwierde gaat toch wat de lucht in.

De stille getuigen laten  dat in de vroege ochtend zien.

Evenals de eerste zon opgang van 2019.

Nieuwjaarsdag begint traditioneel met een duik. Brrrrrrr.

Lap ( voor deze ochtend Hansworst) is bezig de mensen , traditioneel, af te drogen en aan te kleden.

Vrolijke tongen beweren dat hij de grootse koukleumen een Thaise massage biedt, met een happy start .Een ieder met een petje op komt daarvoor in aanmerking. Nou Lap, weet waar je aan begonnen bent!

Ik rommel wat in de tuin. Alles wat over is gaat naar het krachtbossie. Hier plant ik enkele zwarte bessen.

Arjen plukt het eerste blommetje van 2019.

En het eerste stoeltje   van 2019.

Woensdag

Vuurwerk afval en ander zwerfvuil. Margreet, Bram en ik halen heel wat op.

Donderdag

Samen met Anton haalt Lap 4 vrachten snippers op uit het krachtbossie. Daarmee zijn de Y&H border en de rozenborder nu bijna voorzien van een onkruidwerend laagje snippers. Idee voor de andere borders?

Alle afvalbakken zijn weer voorzien van de binnen bakken. Nicolette en Lap hebben daar voor gezorgd.

Vrijdag 4 januari 2019

Henk en Nicolette hebben de laatste hopen houtsnippers verspreid in de Y&H border.

Lap verzorgt een zwerfafval ronde in wijk en bos.

Veel vuurwerk- en zwerfafval deze keer. Een weekje geen functionerende afvalbakken en gelijk vind je overal vuil. Wat lopen er toch een groot aantal geconditioneerde viespeuken rond. Als er geen bak is kun je toch voor een weekje in het jaar je vuil meenemen naar huis!!!.

Arjen ziet de getuigen van warm weer. Paddenstoelen bloemen

en ander bloeiend spul.

En hij is er weer, de windbosree. De nieuwe biotoop rond de kwelplas heeft hij/zij verkent getuige de duidelijke sporen die hij/zij heeft achter gelaten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén