Maandag

Dit weekend is er veel kerstverlichting aangebracht. De hoeksteen is weer verlicht

en ook de lichtjes piramide van A&D staat  weer op het grote veld. Mooi allemaal!

De bladkorf is weg. Jammer.

Dinsdag

Regien en ik zijn op jacht naar kerstmaterialen voor de kerstTrees. Wij scoren een aanhanger vol.

In een poep en een scheet is een stuk langs de beek aan gort gereden. Zal het herstel ook zo snel gaan?

Woensdag

Voor de wijk, door de wijk. Voor dat motto zijn Marlies en Trees de gehele ochtend bezig met de voorbereiding van de KerstTrees. Zij maken een twintigtal stukjes voor de special ones.

Om half 2 is het zover. De huiskamer van de woongroep stroomt vol met jong en oud. Er wordt gespit in het vele materiaal

en de vogelnestjes zijn favoriet dit jaar. Komt dat soms omdat Greet ook meedoet?

Het was weer toppie”, zegt Trees na afloop. “Een hoop positieve energie”.

Donderdag

Rijp op de grond. En krabben van de ruiten. Dat is wennen.

 

Vrijdag

Arjen ziet enkele fraai herfstcomposities. Ja, de afbraak gaat gestaag door.

Het is koud. Dus de vogels laten zich bij de hut goed zien.

Maar waar blijven die pestvogels? Er is volop van hun lieveling besjes.

Het is 13 december. Moet je zien wat er nog bloeit.

Een laagje ijs. Ik hoop niet dat de ijsvogel weer verdwijnt.

En tot slot nog een paar fraaie beelden uit de wandeling van Arjen.

Zaterdag

Het is tijd voor onze enige echte natuurlijke buurt kerstboom. Jan en Ton duwen een fraai exemplaar om in onze buurt kwekerij in de Muidergouw.

Dankjewel Ina. Een convoi excepionelle volgt.

Het opzetten is een dingetje.

Gelukkig komt Arjen helpen. Het cadeau van ons/Ina  aan de buurt staat snel en fier te pronken.Zo, die staat!

Jammer dat een ander een ander cadeautje voor ons in petto had. Een super grote honden bolus verstoorde de pret door geur en aandenken aan de schoenzolen.

En dat op een veldje dat verboden voor honden is. Het kan verkeren. Er hangen dus organische kerstkransjes in de boom. Liefhebbers kunnen de boom volgende week in het licht zetten en optuigen. Pas op voor de drol!

En zondagochtend is er nog een cadeautje.

Volgende week donderdag is er de vijfde en laatste zaagdag van dit jaar. De zaagploeg gaat verder waar ze de vorige keer geëindigd is. Zagen van zieke essen in het windbos achter 40-50. Dus hoor je kettingzagen dan weet je dat wij zelf bezig zijn.

Volgende week vrijdag zijn er voor de derde keer op rij de christmas carols . Je kunt komen luisteren/meezingen naar en met het koor van Heleen in de huiskamer van de woongroep. Inloop is om 20.30 uur. Beetje laat maar dat komt omdat het koor eerst haar traditionele zang activiteit in de Velden heeft. Voor een drankje en een knabbeltje wordt gezorgd.

Volgende week zaterdag is er, als het droog weer is, een mini WWO. De echte is op de 29e. Er kan tijdens de mini planken gezaagd worden voor het plankier op “de plek”, Rudy heeft de twee open plekken uitgemaaid, het maaisel kan worden geharkt en in het bos is de clematis en de braam goed zichtbaar. Spitten dus! Na afloop wacht een dikke plak kerstbrood.

 

3 Responses to EZH journaal van week 50. 10-16 december 2018.

 1. Winnifred schreef:

  Wat een leuke activiteiten in de wijk en in het collectief!
  En wat heb ik vanuit mijn keukenraam een mooi zicht op het veld met(Kerst) bomen.
  In de wijk elders heb ik ook 2 spontane kerstboom acties zien verrijzen…..
  Kan het kloppen dat ik vandaag de Nieuwsbrief niet via de mail heb ontvangen?

 2. Marga Sarneel schreef:

  Zo leuk!
  Woensdag werd ik blij verrast door kinderen die mij hun zelfgemaakte kerststukje brachten.
  Het staat nu mooi te pronken temidden van kaarsje en lichtjes.
  Dank je wel lieve kinderen en voor iedereen in de wijk een mooi kerstfeest en een goed 2019 gewenst.
  Marga

 3. Frank vd Berge schreef:

  Helaas is het gras, dat ik zelf al jaren onderhoud, tussen de kwelbeek en onze tuinen door toedoen van de aannemer die aan mijn tuin werkt tot snot gereden. Nu is dit zelfde grasveld achter de tuinen de afgelopen jaren wel meer tot snot gereden door werkzaamheden aan kwelbeek of anders… en is dit na start van het groeiseizoen altijd weer keurig hersteld. Dat gaat nu ook weer gebeuren alleen moeten we even geduld hebben. Excuus aan een ieder die zich aan de rijsporen geërgerd heeft of zich nog gaat ergeren, ook het komend jaar ga ik het gras weer netjes onderhouden! Groet, Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C