Maandag

Hoort wie klopt daar kinderen”. De woongroep Piet heeft een pakje voor de deur gezet. Met een gedicht.

“Beste EZH ers,

Onlangs kwam de Sint ter ore,

Dat hier ooit een mooi initiatief was geboren.

Sint wist het zo goed niet meer.

Even nalezen: heette het geen zelfbeheer?

Met wapperende haren toog hij naar Almere

Om zich ter plekke te informeren.

Jaren was hij niet op Hoekwierde geweest.

Hij wreef zijn ogen uit: wat een feest!!

Keek daarna in het grote boek:

De motor van deze club woont op de Hoek!

Sint zoekt het nu toch even na.

Jaaaa, daar staat het: EZH

Wat Sint betreft geen experiment.

Maar een heus buurtbeheer en nog veel meer.

Die E: die schrapt de goede Sint

Nu hij de resultaten hier zo mooi vindt.

En ze doen nog meer deze knarren van weleer.

Hulp hier, hulp daar

Voor CW de Wierden staan ze altijd klaar.

Op en top ziet deze buurt eruit.

En dus nam hij een kloek besluit:

Een goede aantekening in t grote boek

En aflevering van wat lekkers bij deze kanjer op de hoek.

Veel liefs

Sint en collectieve Piet”

 

Dank aan de reiniging voor het ophalen van de gigahoop bij de kwelbeek en de hoop riet langs het hoekwierdepad.

Lap leegt weer alle afvalbakken en hij blaast de bladeren van de straat vanaf de Hoekbrug tot HW 102 en rond het vogelbos.

 

Dinsdag

Regien en ik hebben uit de tuin van Ursel veel zaad van verbena verzameld. Regien strooit dat uit in de nieuwe entree naar het krachtbossie. Boven aan de dijk maaien wij wat riet weg.

 

Donderdag, zaagdag.

Vandaag de tweede zaagdag van dit winterseizoen. En wat voor een zaagdag. 11 deelnemers en drie externe zagers. Het kan niet op. Hoe zag de zaagdag eruit?

Een uur voorafgaande aan de start was daar Nathan die voor ons zieke essen velde in het midden van het windbos. Daarna schouwen Nathan en ik de drie berken in de speeldriehoek.

Daar moet toch echt een klimmer bij aan de pas komen, besluit Nathan. Eens kijken of wij iets kunnen regelen vandaag”. Stipt op tijd zijn daar Greet, Marlies, Regien, Rudy, Jos, Johan, Cees, Lap, Ad en ik voor de eerste dag van de grote windbos-zieke es-schoonmaak.

Onder aanvoering van Greet gaan er drie karren vol met rilmateriaal naar de vogelhut. “Camouflage daar weer op niveau brengen!”, is de toelichting van Greet op deze actie. Ook gaan er twee stammen richting “de plek”. Regien, Cees en Lap zorgen voor de logistiek. Het is een beetje druilerig weer. Maar als je lekker bezig bent dan merk je daar niets van. Wij hebben koffie van Marlies die wij nuttigen in de berging van Cees.

“Aanvalluh”. Lekker smikkelen van de banketstaven die wij van de woongroep Sint hebben gekregen. “Dank u sinterklaasje”. De dag wordt afgesloten met de komst van Jordi en Joel. “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.”

Oh neen, het is spider Sint.

Zij vellen niet een, niet twee maar drie berken in de speeldriehoek.

”I am back” roept Magic Jordi als hij boven op een berkenpaal zit. “Zoveel leuke herinneringen uit deze buurt draag ik in mijn hart, hartelijke groet aan allen , in het bijzonder de leden van de zaagploeg”. Jordi is nu vader van twee zonen en woont in Hoevelaken.

Zie de maan schijnt niet door de bomen.

 

Vrijdag

De renovatie van de weg over de kwelbeek zit er op. Nou ja bijna dan! Vandaag hebben Regien en Rudy het laatste zaagwerk verricht. Bij het opruimen hielpen Lars en Daan graag een handje mee.

 

Johan, niet vergeten om tijdens de volgende zaagdag twee staanders voor je bankje te scoren.

Daan , Lars en ik maken een rondje. Wij zien dat  het kwelwater ppp voorbij is en de magere brug nadert. Je ziet het kwelwater de droge grond inzijgen. Het zal nog wel even duren voordat de kwelbeek bereikt is. Op “de plek” stellen zij de vraag “opa wanneer ga je het hutje maken?”

Voor jullie een vraag , opa weet het nog niet. Hij is op zoek naar mede bouwers. Wie wil er meebouwen aan het plankier en de vogelkijkhut? . En later aan het kinder natuur speelparadijs.

Arjen kijkt uit het zolderraam en aanschouwt de ravage van gisteren.

Hij spuugt in zijn handen en samen met  Marlies, Charon, Cees, Rudy gaat hij in de ex berk triangle aan de slag met het opruimen.

 

Zaterdag

Goh, wat een licht in huis”, roepen Marion en Decia in koor. “Wanneer is dat allemaal gebeurd?”. Dat wordt gezegd op het moment dat Arjen en Rudy aan het zagen zijn, Cees, Raymond , Bryan , Justin aan het takkenladen zijn

en Marlies uitgewoond om de hoek komt zetten met ”koffie, lekker bakkie koffie, ik ben toe aan een bakkie koffie, ik kan even geen berkentakkie meer zien. Wat een klus om alles te rillen. Als ik Johan bezig zie dan denk ik eitje. Maar het rillen is veeeeel zwaarder dan ik ooit gedacht had. Vooral als ze ook nog aan die hoge Hojan rilkunst standaard moeten voldoen.”

Aan het eind van de dag zakt ook Arjen door zijn hoeven. Hij valt direct bij de snorrende kachel in een diepe slaap. Yvonne trekt liefdevol een dekentje over hem heen. Ja, drie dagen aaneen full time in de weer is voor een “kantoor mannetje” een top prestatie.

Ton zaagt het laatste steiger afvalhout in brandbare stukjes. “Mijn cadeautje voor de liefhebber”, zegt hij. “Gratis op te halen.”

Jos is bezig met het treffen van voorbereidingen voor de krachtbossie plantdag. “Ik hoop dat er buurtjes komen volgende week vrijdag om mee te helpen met planten. Vanaf 1200 uur is een ieder van harte welkom.”

Beste mensen,

Komende week is het zover: onze Tiny Forest, Krachtbossie wordt geplant!

Zoals eerder vermeld, op woensdag 5 en donderdag 6 december vindt er grondwerk plaats en kunt U het beste uit de buurt blijven van alle grote machines.

Op vrijdag 7 december willen wij jullie van harte uitnodigen om 12.00 uur om mee te helpen inplanten.

Belangstellenden kunnen uiteraard ook eerder komen kijken, dit is het programma voor de dag.

8.45 uur Aankomst van ca. 60 leerlingen van basis school Odyssee, zij planten een deel van de beplanting. Aanwezigheid van de Clipjesfabriek voor het maken van TF opnamen.

9.00 uur Aankomst van wethouder Loes Ypma en onthulling van het Tiny Forest bord.

9.15 uur Plant instructie IVN en Hovenier aan eerste leerlingengroep en inplanten.

10.00 uur pauze

10.30 uur Wisselen van groepen leerlingen voor beplanten.

11.30 uur vertrek leerlingen naar de school

12.00 uur Buurtbewoners gaan inplanten.

Heb je nog vragen, laat het ons dan weten.

 

Vriendelijke groet en hopelijk tot vrijdag!

Jos Wieleman en Carol Vrolijken

M: 06-15123031 (Jos)

Deze week geen bloemetjes en bijtjes van Arjen. Hij droomt er deze week van.

 

2 Responses to EZH journaal van week 48; 26 november- 2 december 2018.

  1. Cees Smit schreef:

    Véél dank voor het schonen van de speeldriehoek, buurtjes Hw 30 en in het bijzonder Marlies, Arjen en Ruud, CHAPEAU!

  2. Freni schreef:

    Ik snap nog steeds niet dat iedereen zo blij is dat deze mooie bomen weg zijn, en de zaagdagen bijna als een feestdag zien. Wat mij betreft zo min mogelijk. En als er dan gezaagd word. Verdeel het hout dan eerlijk. Was namelijk ook ‘mijn’ boom, en niet alleen van de zagers. Verder mijn complimenten voor het terugplaatsen van de nieuwe linde. Groeten, de buurman van nummer 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C