www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal Wonen, Kwelbeek, Maaierij, Projecten verfraaiing, Wijkwerkochtend, Windbos

Verslag WWO zaterdag 24 november 2018.

De WWO van 24 november 2018 is een groot succes. De 33 deelnemers weten zich te wapenen tegen de waterkou door snoeihard te zagen, schroeven rillen, maaien , ruimen en te harken. De beloning door Rob en Ursel is warm en welkom.

Bij de start zie je dat er veel bij te praten is.

Na het verwelkomen van onze jonge Winnetoe zijn er op 6 fronten activiteiten. “Waterkoud?”. “Aan mijn hoela. Warm zweetwater op de rug zul je bedoelen”.;

  • Regien en Mike ronden het werk af aan de weg over de kwelbeek. Zij kiezen voor een organische afronding ipv een formele. Voor de start is het eerst planken vissen.
  • Carol en Jos zijn bezig met het schonen van de gespitte grond bij het toekomstige krachtbossie
  • Teun, Wouter, Bram en ik, logistiek ondersteund door Lap en Fred maaien, harken en ruimen de bijzondere kruidenvakken langs de gracht.
  • De eksters Marlies en Trees zijn op zoek naar fel gekleurd en glinsterend materiaal voor de kerstTrees. Je kunt je voor deelname nog opgeven bij Trees.
  • De randen , boomgaard en boulevard van de woongroep wordt door een grote schare deelnemers geschoond. Ik zie AM, Ine, Els, Leida, Nanette, Marrie, Winnifred, Geert en Eelco, Ton verzorgt het zaagwerk. Ook hier is het duo Lap en Fred onmisbaar voor de afvoer
  • Op “de plek” is ook een grote groep ( Paula, Karin, Marlies, Margreet, Trees, Andre, Johan, Jos, René, Rudy, Arjen en Ruud ) bezig met het wegzagen van een bossie ten faveure van de ril in een ander bossie. Je kunt wel zien wie hier de baas is. “Hekking” Jos assisteert. De rilmeester ziet dat het goed is. Door de inzet van de takken file krijgt de nieuwe ril  een zodanige allure dat de kunstwacht een melding gaat krijgen. Er is sprake van ware rilkunst. Tevens besluit de groep het bronbossie niet in zijn geheel op te ruimen. Een markant boom/landschapselement blijft gespaard. “Dat vinden wij mooi zo”, luidt de toelichting door André.

Tot slot zaagt Ton houtjes voor in de kachel, maait Rudy de open plek in het wilgenbos en maai ik een deel van de open plek in het populierenbos.

Een bijzonder tafereel tijdens de pauze van koffie Rob. In zijn rol van tuitjestoezichthouder fouilleert hij een ieder op het bezit van een tuitje. De mannen worden daarbij direct gescheiden van de vrouwen. De mannen worden voor een tweede keer door me too Rob betast. En ja hoor, twee tuitjes vormen de oogst van deze zaterdag. Voorts is er aandacht voor de 574.16 van het RABOBank clubkas campagne.

De snert en groentesoep met roggebrood met spek van Ursel na afloop vormen een welkome traktatie en afsluiting van deze geslaagde WWO.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén