Maandag

Met een meetlatje zie je Bram, Rob en WW langs de gazons fietsen. Doen wij nog een laatste maaironde of niet?. Het besluit is “ja, aan het eind van de week maaien wij nog een keer het hoogste gras weg”.

Steun van het NMFF voor de inrichting van de natuur kinder speelplek. De NMFF steunt met € 1.000,- Geweldig zo een steun in de rug.

Martin en Lap legen alle afvalbakken.

Mijn dag is goed als ik aan het eind van de middag een ijsvogel bij de beek zie.

De dag is allesbehalve goed bij de buren van Irma. In de nacht wordt door dat kolere gilde een schuurtje van al het gereedschap ontdaan.

Dinsdag

De sleutelclub komt bijeen. Zegt WW plots ;”mannen , ik heb vandaag niet zo een zin. Mijn handen zijn net schoon. Zullen wij iets anders gaan doen?” Coördinator HB Rob heeft wel een idee. “Wij kunnen de HB’s gaan opruimen” . En even later tuft het trekkertje door de buurt. WW haalt de bakken van de armatuur.

Bram en Rob laden.

Alle bakken gaan  in de winterstalling. Een lang HB seizoen is ten einde. 27 weken kleur, waarvan 23 weken wekelijks watergeven. HB’ers bedankt maar weer.

Spieker Rudy is uitgespiekerd. Hij heeft alle planken schoon. “Wanner gaan wij bouwen”, vraagt hij.

En de rozen van de boog zijn dankzij de inzet van Elly nu ook winterklaar.

Overleg met Irma over de berken in de speeldriehoek. Snel zijn de kleumende Arjen, Simon, Levien en Arjen er uit.

Drie berken eruit en drie linden er in. “Wij informeren onze buren en in het weekend gaan wij planten”, zegt Simon.

Woensdag

Wethouder Jan Hoek heeft een flits bezoek aan onze buurt. Hij is oa wethouder voor hergebruik. Trots wijs ik hem op het resultaat van het Bea huzarenstuk. Wij hebben een onderhoudend gesprek en de tijd vliegt. Ik ben ook wethouder voor participatie en democratische vernieuwing .  “Graag kom ik nog een keer terug voor een nadere kennismaking”. In januari zal Jan deelnemen aan de WWO. Je kunt dan met hem kennis maken. “Jan, fijne jaarwisseling en tot dan.”

In de avond komt het EZH bestuur bijeen. Het gaat goed met de EZH. Zowel financieel als in sociaal als  fysiek opzicht. De belangrijkste trends zijn; meer werk door minder deelnemers en minder mensen nemen deel aan communicatie en ontspanningsmomenten als het buurtoverleg, het MZF en de feestelijkheden rond de kerst en de jaarwisseling. Wij kunnen niet de vinger achter de oorzaken leggen . Vandaar dat wij ze naast een aantal zaken willen bespreken tijdens het buurt voorjaarsoverleg van 12 februari 2019. Zet maar vast in je nieuwe agenda. Wij zijn geen vergader tijgers. In plaats van  4 keer per jaar komen wij als bestuur nu drie keer per jaar bij elkaar. De afsprakenlijst vind je weer op de bekende plek. //www.hoekwierde.nl/?page_id=8462

Donderdag

Blaadjes, blaadjes en blaadjes. Vorige week geheel schoon geblazen en moet je nu eens zien.

Maaien, schoffelen en blazen.

Dat zijn vandaag de kunstjes van Martin en Lap. Het betreft het laatste maaiwerk van 2018. De temperaturen gaan kelderen.

De Tomin levert een fraaie walnoot boom. Volgende week gaan Greet, Johan en ik die op een mooie plek zetten. Jaaaa, waar zal dat nu zijn?

Vrijdag

Arjen plays misty for us.

Tot het moment dat in de middag de zon doorbreekt.

En er weer leven en kleur is.

 

Zaterdag

Kom, kom het is de intocht van de Sint in de havenkom. Wat een festijn! Om trots op te zijn.

Simon, Levien en Erik planten twee mooie linden op de speeldriehoek. De derde moet nog even wachten. Drie berken staan nu nog in de weg.

Ondersteuning academie van de stad in de Hoven door Ton. Studenten hebben daar  activiteiten voor bewoners georganiseerd. Ton blaast met enkele bewoners de blaadjes aan de kant. En er wordt een haag geknipt. “De gemeente doet niks”, wordt er verzucht. “Dan kun je net als bij ons in de buurt zelf wat gaan doen”, zegt Ton.

Volgende week is er op woensdag spitwerk ter voorbereiding van het Krachtbossie. Op donderdag is er een excursie van 30 studenten en zaterdag is het alweer de WWO van november. Dat gaat een frisse bedoening worden. Met extreem veel klussen. Dus echt koud hoef je het niet te krijgen. Naast de borders staan op het programma ;

 • Het snoeien van de strook rozen langs de woongroep
 • Maaien en uitharken van de open plekken in het bos
 • Maaien en opruimen stroken riet/ planten langs de gracht
 • Afronden van de werkzaamheden van de weg over de kwelbeek
 • Start werkzaamheden aan de vogelhut op “de plek”
 • Zagen en rillen op “de plek”
 • Kerstboom opzetten. En optuigen of moeten wij braaf wachten tot na 5 december?
 • Op en rond het aan te leggen krachtbossie; rillen en grond schonen van rietwortels. Op 7 december gaat daar geplant worden.
 

4 Responses to EZH journaal van week 46; 12 – 18 november 2018.

 1. Nicolette van der Ben schreef:

  Wacht svp nou even met die kerstboom.
  Als ie er staat met de kerstzangavond is vroeg genoeg!

 2. Hans Lap schreef:

  Goed geregeld Paul. Eerst een donatie van de Rabobank en nu weer van de NMFF. Die steun kunnen we zeker gebruiken.

 3. Rob Oudshoorn schreef:

  Ik ben het volledig met Nicolette eens.
  Waarom moet kerst altijd zo vroeg worden ingezet. Half december is vroeg genoeg.

 4. Peter Hartgerink schreef:

  Paul, ik zag vanmorgen 23 november, dat er een boom geplant is op “de Plek” dacht even dat het de kerstboom was!

  Ziet er wel bijzonder uit en ik vraag mij af…..wat is dit voor boom??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C