Maandag

Gisteren een tintelend fris bezoek aan Bea voor Ton en mij. Het is ruiten krabben voordat wij weg kunnen. Wij ruimen balken en klein grut. Van Ton moet ik rare dingen doen.

Tijd voor een wippie is er niet. Bij thuiskomst helpen Rudy en Sanny met lossen.

Als Rudy aan het ontspijkeren is , is vandaag het ijzersterke duo T&T in de weer met Bea. Planken en balken is de oogst die samen met Bram worden gelost.

Lineke en Elly snoeien weer enkele rozen bij de boog.

Yvonne, Anke, Dennis en Nico  zijn te gast bij Ton om de voortgang van de herinrichting van “de plek” te delen.

Vooral ons jutten roept grote bewondering op. Ook spreken wij over de gemeentelijke aanpak van de essentak ziekte. Als uitgangspunt wordt gehanteerd dat enkel zieke bomen worden geveld. Of dat een actie van de zaagploeg is wordt bepaald door het oordeel van een deskundige. Het vellen van zieke essen is niet altijd voorspelbaar. En veiligheid staat voorop.

Dinsdag

Rudy ontvangt ons ( Regien en mij) op zijn plek als wij terugkomen van Bea. Wij hebben planken en klein grut gejut.

Moedige pogingen van de natuur om nog een kleurtje op de wangetjes te krijgen

Woensdag

Bram en Thom gaan weer trainen met Bea. De oogst is nu 2 steigerdelen. “Ik hoop dat wij eind deze week de boel klaar hebben”,  fluistert Thom hoopvol.

Rudy ontspijkert, ontspijkert en ontspijkert.

Hubert van de firma Bogaard velt 8 zieke essen in en rond het toekomstige krachtbossie. Dank aan Dennis en Henk die deze snelle actie mogelijk hebben gemaakt.

Kunnen wij morgen lekker , volgens planning, aan de bak.

Ook dit jaar draagt onze pipo bij aan het succes van de lichtjestocht.

De Rabobank bericht dat de grote clubactie voor ons 574.16 heeft opgeleverd. Dank aan allen die die samen 36 stemmen op de EZH hebben uitgebracht.

Donderdag

Rudy is aan het ontspijkeren

als hij van passerende Arjen te horen krijgt dat het zaagdag is . Meteen gaat hij naar huis om zijn zaagspullen te halen. Rudy, Arjen zijn samen met Susanne, Regien, Cees, Lap, Ad, Johan, Jos en ik deelnemers aan de eerste zaagdag van het seizoen 2018/2019 . Wij vieren die met  Carol en Jos .Wij helpen in en rond het Krachtbossie om de gisteren gevelde essen een nieuwe bestemming te geven. Bij aanvang staan wij zoals gebruikelijk stil bij het veiligheids protocol.

Op aangeven van Carol en Jos wordt er een essen ril gemaakt en zij geven aan welk hout hergebruikt gaat worden in het Krachtbossie. Tevens wordt er hout gespaard voor hergebruik in het kinder speelparadijs op “de plek”.

De verdeling van de taken is vertrouwd. Rudy, Arjen en Jos zagen en de anderen, knippen, slepen, en rillen. 9 ritten houtaanvoer ( planken voor de weg over de kwelbeek) en houtafvoer vandaag . Deze taak is in handen van het trio Regien, Cees en Lap. In de pauze wordt gezongen voor de jarige Jos en wij smullen van zijn traktatie; de eerste warme oliebollen van deze winter.

Carol vertelt over het krachtbossie

en de “bioloog”

zaagt door over “de plek” en het fenomeen essentakziekte . Ook passeren er pikante uitspraken, maar die zijn niet voor dit journaal.De hele dag passeren er kinderen en juffen van de aquamarijn. Van Jos krijgen ze schijfjes es mee voor herfststukkies.

Lap en Regien brengen de pipo terug van de lichtjestocht standplaats naar zijn thuishonk. Jos is daar en helpt met inparkeren. Een heel gedoe.

Ton heeft zijn bivak opgetrokken bij Bea.

Ik haal hem op anders zat hij er nu nog. Op de terugweg nemen wij twee vrachten hout mee.

 

Vrijdag

Uw verslaggever kreeg een melding: “er is sprake van mishandeling van bejaarden in het Beatrixpark”. Zonder dralen neem ik een kijkje. Het valt mee. Bram is bebloed. Maar dat blijkt een vorm van automutilatie. Niet een passant of Thom maar Bram zelf heeft zich tijdens het wippen  verwond. Die Bea toch!

“Vanaf 8 september zijn wij nu bezig,” zegt Thom. “Wanneer komen Elly en Margreet nu in opstand?”, vraag ik. “Heb je het gedicht van Hans Dorresteijn gisteren gehoord in  DWDD? , vraagt Thom . “Nu voel ik tenminste dat ik leef
Dat ’s heel wat anders dan thuis bij die t…” //muzikum.eu/nl/123-647-123277/hans-dorrestijn/sjaggerijnige-wijven-songtekst.html

Trots laten Bram en Thom zien dat er na vandaag nog 1.5 steigerdeel gedaan moet worden. Plus een flink aantal  transporten voor de balken. “Jammer, het juteinde is nu echt in zicht” , verzucht Thom teleurgesteld, “Nu moet ik weer een nieuw abonnement op de sportschool gaan nemen.”

Op het thuisfront zijn anderen actief. Regien , Mike en Johan vorderen met de weg over de kwelbeek.

Mike; ”Alle plastic planken zijn nu vervangen. De laatste meter met oude houten planken gaan we ook nog vervangen. Dat doen we dan over 2 weken. En dan doen we meteen het afkanten met cirkel- of kettingzaag.”

Halverwege de ochtend vraagt Regien aan Johan ;”wat ben je toch stil Johan”. Zegt Johan; “ik ben met een creatief proces bezig. Die planken beginnen mij te irriteren. Wat vind je van mijn gedicht;

Van een kwelsloot naar een kwelbeek, je werkt je hier te pletter.

Dan nog een kwelwadi en een kwelplek, de buurt wordt almaar netter.

Maar soms dan denk je bij je eigen, het is wel allemaal kwel.

Die Weber is een fijne vent, maar overdrijven kan hij wel.

 

Probeer de stem van Dorrestijn erbij te denken”

 

Hans leegt alle afvalbakken en ruimt zwerfvuil op afkomstig van de lichtjestocht.

Rudy maait en ontspijkert en Ton en ik lossen de vrachten van gisteren. Ik haal tot slot nog een nieuwe vracht planken op.

Zaterdag

Gepokt en gemazeld wippen Bram en Thom de laatste planken los.

Haladijo, halleluja, joechei” , zingt Bram. “Zo , dat zit er op. Ik kan geen plank meer zien. ” He, dat heb ik eerder gehoord deze week, ik mag de planken laden en wij gaan in colonne naar Haven waar inmiddels de lampjes weer branden. Spieker Rudy ontvangt ons in zijn stulp en met z’n vieren lossen wij de laatste planken vracht. Meewarig wordt de kar geïnspecteerd; geen planken meer.

Nu die balken nog.

Ik hoor zingen bij de kwelbeek. Overduidelijk een bekende hit van Johnny Hoes “och wist ik maar waar mijn hoesje is gebleven”. Het blijkt Johan die wat ruimt bij de weg over de kwelbeek.

Tot slot nog herfst sfeer impressie van Arjen.

hoe heet die stoel ook al weer?

 

One Response to EZH weekjournaal. Week 44; 29 oktober- 4 november 2018.

  1. Winnifred schreef:

    En zo wordt onze wijk mooier en mooier……ongelofelijk mooi! Dankjulliewel harde werkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C