Maandag

Stoere mannen Bram en Thom ,die vandaag getraind hebben met Bea, komen woest aantrekkelijk aangelopen met: “1.5 steigerdeel”. Trots laten zij hun spierballen zien. “Kijk” zegt Thom, “ik kan ze weer laten rollen”. Dat levert grote bewondering op bij hun publiek. Ton, Martin, Lap en ik. Er klinken veel “ohs” en “ahs” en een spontane staande ovatie klinkt nabij Rudy’s werkplaats. Alwaar overigens ,naast Rudy,

Martin en Lap een groot aantal planken ontspijkerd hebben.

Ook is het duo K&B  in de weer geweest met de bosmaaier langs de kwelbeek en het windbos.

Ook oefenen zij met een accu blazer. “daar kun je een puntje mee zuigen”, vind het duo unaniem.

Tot slot treft het duo “iets” aan op het bankje bij “de plek”.

Marlies, Regien en Greet hebben een onafhankelijk “de plek” plankier onderzoek uitgevoerd. Zij komen , zo blijkt, op hetzelfde resultaat uit als waar Ad, Mike en ik zaterdag jl op uit kwamen. De wens van het drietal is een klein paadje naar de entree. “Geen pad gemaaid door K.Ubota svp. Wij willen het natuurlijk en spannend houden”, zegt Greet.

 

Dinsdag

Rob , WW en Bram maken het KWAM vandaag winterklaar. Rob doet verslag; “Na jaren van werken van het KWAM watercirculatie systeem, vonden Bram, Willem en mijn persoontje het tijd geworden om het fontein systeem van het KWAM eens grondig te reinigen.

De watertonnen werden bloot gelegd en leeggezogen, de pomp werd er uit gehaald en grondig gereinigd. Met een waterstofzuiger werd al het drab, dat zich de afgelopen jaren onder in de tonnen had verzameld, weg gezogen. Daarna werden alle toe- en afvoer leidingen door gespoten, zodat daar ook al het vuil uit was. Na controle af alle leidingen waar hun werk deden, werd het sein “winter klaar” gegeven. In het voorjaar worden de tonnen weer gevuld en zal het water weer circuleren in de waterbakken.”

Regien en ik zijn te gast bij Bea en halen de planken oogst van gisteren op. Tevens schonen wij de vrijgekomen balken. Bij thuiskomst zien wij Rudy bezig met ontspijkeren . Hij helpt ons met lossen. De planken voorraad neemt zienderogen toe.

Ton spreekt Nienke en Amber die zich als volgt voorstellen. “Wij zijn Nienke en Amber, projectmedewerkers van het project Groen in de Hoven, een project in opdracht van de gemeente Almere in samenwerking met Ymere. In dit project gaan wij de wijk de Hoven in Almere in om onderzoek te doen naar bewonersparticipatie in het groenbeheer in de wijk. We gaan kijken of bewoners bereid zijn om actief te worden in onderhoud en beheer van het groen, en organiseren aan het eind van dit project een groenactiviteit in de Hoven.”

Kunst in het windbos. Waaronder Wigwam kunst.

En gevederde kunst.

Woensdag

Bea heeft vandaag visite van het explosieve duo T&T. 1.5 steigerdeel is ook vandaag het resultaat. Planken en twee smalle steigers gaan mee terug. Bram en ik helpen met lossen van de oogst van vandaag.

Ik heb mijn reguliere overleg met Henk Winter. Wij hebben het over de essentak ziekte ( in principe zagen wij zelf in ons beheergebied), schade aan jonge aanplant nabij de wadi, ontwikkelingen bij “de plek” , aanplant nieuwe bomen en het maaien van de orchideeweide.

Onderweg zien wij dat het herfst is.

Donderdag

“Rudy, wat doe je toch met al die spijkers”, vraag ik als Rudy in de motregen aan het ontspijkeren is. “Ik ga een handeltje beginnen. Er zijn zoveel spijkers en er is zoveel hout. Ik ga spijkerbedden maken”.

 

Op de kwelbeek dijk is een trol gesignaleerd.

 

Vrijdag

Bram, T&T zijn de Bea gasten die het juthout weer te lijf gaan. Net als woensdag komen de mannen met twee smalle stijgers en tig planken thuis. Ik help bij het lossen. De smalle stijgers gaan direct naar “de plek”.

Vandaag is er een landelijke actie van de ANWB om de weggebruikers op fietspaden meer aan het licht te krijgen in komende donkere dagen. Het duo K&B geven er hun eigen verlichte invulling aan.

Zaterdag.

WWO van zaterdag 27 oktober 2018. Wippen met Bea, rillen

en plankieren op “de plek”,

zaad oogsten en verspreiden,

rozen snoeien , BZN’en en kwelbeken. Vertier in optima forma voor 26 deelnemers.

En Rudy, Rudy, hij ontspijkerde voort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C