www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Natuur, Projecten verfraaiing, Windbos

EZH herfstvakantie week journaal. 22- 27 oktober 2018. Week 43

 

 

Maandag

Stoere mannen Bram en Thom ,die vandaag getraind hebben met Bea, komen woest aantrekkelijk aangelopen met: “1.5 steigerdeel”. Trots laten zij hun spierballen zien. “Kijk” zegt Thom, “ik kan ze weer laten rollen”. Dat levert grote bewondering op bij hun publiek. Ton, Martin, Lap en ik. Er klinken veel “ohs” en “ahs” en een spontane staande ovatie klinkt nabij Rudy’s werkplaats. Alwaar overigens ,naast Rudy,

Martin en Lap een groot aantal planken ontspijkerd hebben.

Ook is het duo K&B  in de weer geweest met de bosmaaier langs de kwelbeek en het windbos.

Ook oefenen zij met een accu blazer. “daar kun je een puntje mee zuigen”, vind het duo unaniem.

Tot slot treft het duo “iets” aan op het bankje bij “de plek”.

Marlies, Regien en Greet hebben een onafhankelijk “de plek” plankier onderzoek uitgevoerd. Zij komen , zo blijkt, op hetzelfde resultaat uit als waar Ad, Mike en ik zaterdag jl op uit kwamen. De wens van het drietal is een klein paadje naar de entree. “Geen pad gemaaid door K.Ubota svp. Wij willen het natuurlijk en spannend houden”, zegt Greet.

 

Dinsdag

Rob , WW en Bram maken het KWAM vandaag winterklaar. Rob doet verslag; “Na jaren van werken van het KWAM watercirculatie systeem, vonden Bram, Willem en mijn persoontje het tijd geworden om het fontein systeem van het KWAM eens grondig te reinigen.

De watertonnen werden bloot gelegd en leeggezogen, de pomp werd er uit gehaald en grondig gereinigd. Met een waterstofzuiger werd al het drab, dat zich de afgelopen jaren onder in de tonnen had verzameld, weg gezogen. Daarna werden alle toe- en afvoer leidingen door gespoten, zodat daar ook al het vuil uit was. Na controle af alle leidingen waar hun werk deden, werd het sein “winter klaar” gegeven. In het voorjaar worden de tonnen weer gevuld en zal het water weer circuleren in de waterbakken.”

Regien en ik zijn te gast bij Bea en halen de planken oogst van gisteren op. Tevens schonen wij de vrijgekomen balken. Bij thuiskomst zien wij Rudy bezig met ontspijkeren . Hij helpt ons met lossen. De planken voorraad neemt zienderogen toe.

Ton spreekt Nienke en Amber die zich als volgt voorstellen. “Wij zijn Nienke en Amber, projectmedewerkers van het project Groen in de Hoven, een project in opdracht van de gemeente Almere in samenwerking met Ymere. In dit project gaan wij de wijk de Hoven in Almere in om onderzoek te doen naar bewonersparticipatie in het groenbeheer in de wijk. We gaan kijken of bewoners bereid zijn om actief te worden in onderhoud en beheer van het groen, en organiseren aan het eind van dit project een groenactiviteit in de Hoven.”

Kunst in het windbos. Waaronder Wigwam kunst.

En gevederde kunst.

Woensdag

Bea heeft vandaag visite van het explosieve duo T&T. 1.5 steigerdeel is ook vandaag het resultaat. Planken en twee smalle steigers gaan mee terug. Bram en ik helpen met lossen van de oogst van vandaag.

Ik heb mijn reguliere overleg met Henk Winter. Wij hebben het over de essentak ziekte ( in principe zagen wij zelf in ons beheergebied), schade aan jonge aanplant nabij de wadi, ontwikkelingen bij “de plek” , aanplant nieuwe bomen en het maaien van de orchideeweide.

Onderweg zien wij dat het herfst is.

Donderdag

“Rudy, wat doe je toch met al die spijkers”, vraag ik als Rudy in de motregen aan het ontspijkeren is. “Ik ga een handeltje beginnen. Er zijn zoveel spijkers en er is zoveel hout. Ik ga spijkerbedden maken”.

 

Op de kwelbeek dijk is een trol gesignaleerd.

 

Vrijdag

Bram, T&T zijn de Bea gasten die het juthout weer te lijf gaan. Net als woensdag komen de mannen met twee smalle stijgers en tig planken thuis. Ik help bij het lossen. De smalle stijgers gaan direct naar “de plek”.

Vandaag is er een landelijke actie van de ANWB om de weggebruikers op fietspaden meer aan het licht te krijgen in komende donkere dagen. Het duo K&B geven er hun eigen verlichte invulling aan.

Zaterdag.

WWO van zaterdag 27 oktober 2018. Wippen met Bea, rillen

en plankieren op “de plek”,

zaad oogsten en verspreiden,

rozen snoeien , BZN’en en kwelbeken. Vertier in optima forma voor 26 deelnemers.

En Rudy, Rudy, hij ontspijkerde voort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén