Maandag

Een steunende borstelaar ondersteund en moreel gesteund door vele paladijnen.

Het kwartet Bram, Martin, Johan en Lap vervullen afwisselend deze rollen.

Dat is het beeld van deze dag. Het borstelteam is bijna de wijk rond. En dat is goed te zien als je even buiten ons beheergebied kijkt.

Ook daar is het duo Martin en Lap bezig om de paaltjes van de rode route vrij te bosmaaieren. Hebben ze deze over het hoofd gezien?

Ton is bij de container bezig de deur te vervangen door een inbraak werend exemplaar.

Dinsdag

Het is herfst en voorjaar tegelijk.

Nog maar 6 jdb’ers. En het is zo donker. Komen er bouwlampen of is het binnenkort afgelopen met de pret.

Woensdag

De HB’ers van deze week zijn WW en Bram. Rob helpt bij het vullen.

Tja, de petunia’s hebben het wel zo een beetje gehad. Hoewel, sommige bakken staan er geweldig bij. Andere zijn duidelijk aan het kwijnen. Gek he, zonnige plek of niet, er is geen peil op te trekken.”

Carol, Loraine, Jos en Bert zijn de Krachtvelders die samen met twee IVN‘ers en een hovenier van Boogaard brainstormen over het vervolg van het mini krachtbossie. Gekoerst wordt op het plantklaar maken in november en het planten in het einde van die maand. Kinderen van de school van Loraine komen helpen.

Rudy is een meester in het ontspijkeren van het juthout.

Het is mooi bij de beek.

Donderdag

Het is een fraaie zomerse dag met veel activiteiten.

Tegen 8 uur worden de hopen groenafval opgehaald. De mannen van de reiniging waren “not amused” omdat riet en overig groen gemengd in de hopen lagen. Met klem wordt verzocht om aparte hopen voor riet en het overige groen te maken.

Het is de laatste maaidag voor de maaiploeg van dienst. Ad op de Kubota en ik, gearmd met de bosmaaier. Joop, Greet en Regien helpen met harken en afvoeren van het maaisel.

Hans, Johan en Nicolette bepalen samen met Henk Winter in het vogelbos welke bomen dit seizoen gezaagd gaan worden. Lap; “Het wordt één grote gevaar boom en een schietwilg wordt voor de helft gezaagd omdat hij teveel uithangt. Uitvoering zal in januari 2019 plaatsvinden”.

Martin en Lap drogen het doek van de grote tent en ruimen na het drogen de boel samen met Thom weer netjes op.

In de avond is het de laatste braamsluipbijeenkomst van dit seizoen. Er zijn 13 deelnemers. Regien, Hester, Corrine, Yvonne, Nicolette, Ine, Carol, Mike, Johan, Jos, Lap en ik. Met weemoed worden er hagen geschoffeld en geschoond, wordt er gebosmaaierd en worden bij de kwelbeek hoopjes geharkt en afgevoerd naar nieuwe hopen.

Het is vroeg donker dus het is niet verwonderlijk dat Johan een paar prachtige berenklauwen over het hoofd ziet. De wadi bodem en grote delen op “de plek” behandel ik met de bosmaaier. Bij het vuurtje hebben wij onder het genot van o.a. een sjato kwelbeek 2017 plezier bij de prijsuitreiking van de vogelquiz. Gedurende 26 weken is er 24x geslopen. Met een gemiddelde van 9 deelnemers per avond kijken wij terug op een intensief en succesvol seizoen. Hoogtepunten zijn naast het mooie weer, de water liefhebbende sirenen en neptunes, een interview en de vogel quizzen. Greet maakt de uitslag van de tweede helft vogelquiz bekend.

Met een nipte voorsprong weet Mike de poedelprijs binnen te slepen. Het enige foutje is dat hij de nachtegaal verwarde met een jong van een meerkoet. Dat kunnen wij hem niet kwalijk nemen. Een keurige vijfde plek is er voor Regien. Johan, Marlies en Nicolette zijn ex aequo twee. En de winnaar van de tweede seizoenshelft is Ine. Braamsluip coördinator Greet wordt in het zonnetje gezet met een prachtig herfststukkie van Ine

en met een kunstige braamsluiper van Mike, kijk, met die vogel heeft hij weer geen moeite.

Mike heeft ook een plattegrond van “de plek” gemaakt. Die plattegrond is er voor elke liefhebber die wil nadenken over de hoe het vlonder natuurwandelpad op “de plek” gaat lopen. Heb je ook een idee over het vlonder wandelpad, kom dan even langs.

Vrijdag

Regien en Mike starten vandaag met het vervangen van het weg over de kwelbeek kunststof voor hardhout. De eerste meters zien er fraai uit.

Ton hangt de nieuwe container deur in zijn scharnieren en driepunt sluiting.

Elly schoffelt in de moestuin border.

Onverlaten hebben de “hooi balen” naar beneden laten rollen.

Zaterdag.

Wat een top WWO. Wat een mooi weer. Wat een gezelligheid, wat een goede opkomst en wat is er veel werk verzet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C