www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij

EZH week journaal; week 38, 17-23 september 2018.

 

 

Maandag

De hele wijk wordt vandaag voorzien van nieuwe kappen op de lantaarnpalen.

Meer gebundeld licht en energie zuinige led;  goede zet van de gemeente.

Lap en Martin gaan borstelen vandaag, zij rijden de borstelmachine naar buiten en denken in koor; “eigen straatje eerst”. En zo is het plein voor de container een eerste klas behandeling rijker. “Zo , nu kunnen wij verder”.

Harken en ruimen bij de kwelbeek kan deze dagen volop. Joop en ik zijn er in ieder geval mee bezig.

Dinsdag

Ook vandaag is Joop met het kwelbeekriet bezig.

8 jdeb’ers verkiezen de bal ipv de es. Er is een infoavond over de voorgenomen essen kap in Corrosia. André en Lap spreken hun zorg uit over de rigoureuze aanpak van de gemeente . Zij vragen de voorlichter naar het resultaat van het overleg met de EZH. “EZH?, nooit van gehoord.” “Old school communicatie van de gemeente”,  zegt Andre. “Het lijkt wel of ze het niet willen leren”. Niet zo een goede zet van de gemeente.

Woensdag

Ad kubotamaait bijna het gehele maai areaal. Onder bijna ideale omstandigheden. Ad is er een klein dagje mee bezig. Rudy is ook vandaag actief met het schonen van het juthout op “de plek”.

Het waterschap laat maaien op de dijk. Joop steekt riet weg bij de kwelbeek oever. De watermunt

en de  ijsvogel

zijn weer fraai in zicht.

Donderdag

Spitsuur bij de container om 9 uur. Rudy komt het ijzerwerk brengen dat hij heeft gedemonteerd van het juthout op “de plek”. Ik ga een ochtend bosmaaieren en WW en Lap maken alles klaar voor een HB ronde.

Na de ronde gaat WW de grachtoever maaien

.Lap gaat het KWAM ontonkruiden

en leegt alle afvalbakken.

Nicolette, Ine , Regien, Jos, Mike, Lap, Ruud en ik zijn de braamsluipers van deze dag. Een kruiwagen met val appels gaat naar de vogelkijkhut en Ruud zeist nog wat hoog gras.

Bij Greet achter zijn twee wespen het oneens dat hij stoort. Twee smerige steken zijn het lot dat Ruud moet ondergaan. Kwelbeek zuid is nu hoopjes vrij .

Wellicht hebben wij een laatste zwoele avond bij het vuurtje . Onder de sterren van Mike wordt de ecologie van de buxusmot diepgravend besproken. “Als je de mannetjes rupsen  weet af te vangen dan kun je de overlast effectief bestrijden”, zo luidt de these.  De centrale vraag is de herkenbaarheid van het mannetje buxusmot. Deze mot schijnt ,volgens buxusmot expert Mike, een piemeltje te hebben en is van verre herkenbaar als er vrouwelijke feromonen hem bereiken. Het beestje gaat dan als een gek te keer. Zodanig dat in een nacht een heel struikje wordt kaal geneu…Mike heeft geluidopnamen. Dat is een bijvangst toen hij geluiden uit het heelal aan het opnemen was. Overduidelijk is daar de mannetjes buxusmot te horen in volle overgave.

Vrijdag

Winderig vandaag.

De vliegtuig gaan weer irritant laag over.

Arjen ziet waaivuil.

Is het nu echt herfst? .Tijd voor de hooiwagen.

Al vroeg in de ochtend wordt het maaisel van de dijk verwerkt in balen.

Afvoeren van het maaisel is een tijdrovende klus echter als het goed gaat, gaat dat op termijn leiden tot een bloemrijke dijklichaam. Herfst , dus daar zijn de zaden van de eik en de kardinaalsmuts.

De bloemetjes tonen ook de herfst. Tinten in geel, wit en paars.

Zaterdag

Eenden bij de steigerborder.

Tweede bloei van guirlande d’amour.

Toedeledoki van de inktzwam.

Waar zijn de kabouters?

Rond de jdb baan is het een drukte van belang. Afsluiting onder regenachtige omstandigheden van een geslaagd warm en tropisch jdb seizoen; 26 spelers en 12 aanmoedigers maker er een feessie van.

Volgende week zaterdag is er de WWO van september 2018. Met waanzinnig veel werk op de agenda. In de wijk zijn er de borders en er kunnen kantjes gestoken worden. Op “de plek” kan riet gemaaid en geruimd worden, het juthout kan worden geschoond en bij de beek kan gestart worden met het opnieuw vlonderen van de weg over de kwelbeek. Hout in plaats van kunststof.

 

  1. Ron E.

    Goed bezig met z’n allen! Lijkt er sterk op dat een aantal van jullie van hun hobby een (onbetaalbaar) beroep hebben gemaakt.

    Onze mooie buxusbollen zijn overigens ook binnen een paar weken ter ziele gegaan. En ik maar denken dat die geluiden afkomstig waren van de buren die met open raam slapen…

    Als de gemeente graag essen wil kappen, stuur ze dan bij ons langs, wij hebben er nog eentje waar we graag vanaf willen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén