www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Vogelbos

EZH week journaal van week 37; 10-16 september 2018

 

 

Maandag

Na een proefsessie juthout schonen vorige week starten Martin en Johan vandaag voor het echie. Rudy komt ook helpen.

Lange tijd denken de mannen dat Lap ook een handje komt helpen. Maar neen hoor, die staat gewichtig te doen met zijn meissie. Van het vogelbos wel te verstaan. Dat is Anneke, samen staan zij uren gebogen over de vogelbos vlinderstrook. “Hoe gaan wij dat nu aanpakken?” Of hebben zij vlinders in de buik? “Nou , ik pak mijn andere meissie wel en maai alles hier kort”, zegt Lap tot slot.

Lap en Martin doen samen alle afvalbakken legen, daarna gaat Lap beginnen met zijn mega herfst klus; het borstelen van de gehele buurt. De bestrating moet schoon de winter in.

Lineke, Elly en Thom doen het weer in de hoekborders.

Dinsdag

Plank ontspijker dag nummer twee voor Martin, Rudy en Johan. Twee schragen maken het werk iets aangenamer. En op tijd een koppie koffie natuurlijk. “Koffie, koffie, koffie, lekker bakkie koffie”,  zingt het trio hellinique.

Er ligt nog een beetje voor de derde en laatste tranche.

Triple A en Simon gaan hand in hand.

Korte avonden. Maar de jdb’ers zijn niet te stoppen.

Woensdag

De HB’s krijgen water van WW en Rob.

Paula en Ab zijn vrienden van Greet. Ab heeft in diverse natuurgebieden vlonder paden aangelegd. Hij vertelt  over de ontsluitings mogelijkheden in ons natuurgebiedje “de plek”. Ab is zeer te spreken over de kwaliteit van ons hout. “Dat kan heel mooi en duurzaam paadje gaan worden” is zijn mening.  “Leg een deel van die balken in de lengte. Lekker stevig en je maakt meters”, adviseert Ab. In de avond is het mooi in de buurt van “de plek”.

Donderdag

Borsteldag drie voor Lap. Zo een wijkje borstelen , daar gaat heel wat tijd inzitten.

De heilige drie eenheid , er wordt al gesproken over het trio hellinique en ook over de drie musketiers, legt de laatste hand aan het schonen van het juthout. De planken zijn nu klaar voor hergebruik.De voorraad is nu schoon.

Komt er nog meer hout? “.”  Ja hoor” .Het drietal hoeft niet lang te wachten. Volgende week zullen er weer transporten gaan plaats vinden.

Rudy maait het gracht talud.

Vorige week is door Lap het maaistokje overgedragen aan een nieuwe maaiploeg van dienst; Rob, Ad en ik. Wij maaien het nodige in de wijk en in het buitengebied. In de middag krijgt de kwelbeek een speciale behandeling. Ad maait het horizontale, ik bosmaai de schuine gedeelten en Regien harkt het gemaaide op hoopjes. Volgende week gaan wij verder.

 “Waar is iedereen?”, vraagt Arjen aan hoopjes riet afvoerder Johan. “Weet ik niet”, zegt Johan, “zoek maar”.

Even verder zijn Nicolette en Yvonne en Henk bezig in hun border.

Zij weten te vertellen dat Marlies, Regien en ik op zadenjacht zijn in het Gooi. Op drie mooie vindplekken worden emmers vol aan zaden gescoord. Bij het vuur staren wij in de vlammetjes. Daar passeert de moppentapper . “Hoe vind je hem”. Zou Mike nu ook naar de sterrenhemel kijken?

Vrijdag

Arjen heeft als eerste een border en omgeving winterklaar. De bosborder ziet er al fraai uit maar na het maaien door Ad dacht Arjen, “weet je wat , ik ga langs de bosrand de kantjes steken en de verharding onkruid vrij maken”. En moet je nu eens zien, het is een plaatje.

Thom helpt Rudy en  maait mee aan het gracht talud bij de kornwierde

en aan het eind van de middag maai ik een uurtje bij de beek. En Lap, ook vandaag is Lap actief, hij blaast het vuil van zijn borstelwerk aan de kant. Onder het vloerkleedje dus.

Zaterdag

Oogstdag bij het sjato kwelbeek. Een twaalftal deelnemers aan het oogstfeest hebben snel de wijngaard leeg.

Het schonen , persen en proeven ging gelijk op met het aanzwellen van een liederlijk gezang.

Arjen heeft een seizoen de groei van de druiven gevolgd. Dit is het laatste plaatje in de reeks. Leeg!

Joop harkt het gemaaide van donderdag bij elkaar.

Achter de rug van Joop  zwemmen de zwanen.

Het is en blijft herfst. De ene dag sta je te pronken ,

de ander dag lig je uitgeteld in de hoek.

Ja, herfst dus

Maar vorige week repte ik al over een tweede bloei. Koekoek.

  1. Wil Neering

    Vorige week heb ik onder begeleiding van Robert de fysiotherapeut een rondje gereden met mijn elektrische rolstoel en heb van al het moois in de wijk genoten. O.a. Zag ik voor het eerst de kwelbeek met alle bordjes met uitleg wat Robert mij allemaal voorlas wat erop stond. Welke vogels en planten er allemaal te zien waren. Ook de druiven heb ik er nog net zien hangen. En alle hangbakken met zomerbloemen nog allemaal in pracht en praal. Lieve mensen bedankt allemaal.

  2. C. Smit, nr 1-5

    Hoi Lappie en maatje, ons straatje is weer een plaatje!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén