Een weekje waarin de herfst domineerde.

Met herfstaster

herfst anemoon

herfst orchidee

bessen

mutsen

en natuurlijk met paddenstoelen

Maar ook met een tweede bloei van de dovenetel. Die heeft schijt aan de herfst.

Maandag

Buurman Peter heeft een filmpje gemaakt van de nieuwe plek. //youtu.be/UbvMOLsTr0E .Peter is nu al verliefd op “de plek” en vol bewondering over de graaf prestatie van Jan. En dan moet de feitelijke inrichting nog beginnen.

Het is maaidag voor Martin en Lap. Martin op de kubota

en Lap met zijn meissie er achteraan. Of loopt Lap nu achter zijn meissie aan? .Resultaat; het grootste deel van de buurt ziet er weer perfect uit. Ook knippen Martin en Lap

meerdere hagen. “Wat ziet het er bij jullie netjes uit.” Krijgen de twee van alle kanten te horen. Ja het contrast met de rest van de stad neemt weer zienderogen toe. Als Lineke en Elly bezig zijn met hun wekelijkse onderhoud van de 4 hoekbordertjes zijn Ruud, Thom en ik aan het laden in het Beatrixpark. Met z’n drieën zijn wij een ingespeeld jut team. Wij deponeren een kar vol op de werkplek tussen 50/51.

Dinsdag

Martin heeft vannacht geslapen bij de kubota. Al vroeg is hij weer aan het maaien. Vandaag staat het buitengebied op het programma. Vooral de kwelbeek is een zware bevalling. Het hoge gras/riet geeft zich niet zomaar gewonnen.

Regien, Greet, Ton en ik zijn vandaag de jutters. Geen planken deze keer maar 6 liggers van 5 meter is de oogst. Ipv in het Beatrix park liggen zij nu op “de plek”.

10 jdb’ers vermaken zich. “Avonden worden wel korter”, wordt geconstateerd.

Woensdag

De HB’s worden vandaag verzorgd door Rob en Thom. Lap maakt een wandeling met zijn meissie. “Heerlijke avond he,” zucht hij tegen zijn lieveling. Geen transport van juthout vandaag. Dat gaan anderen voor ons doen. De hardhouten liggers van gisteren hebben geleerd dat wij dat niet of nauwelijks op eigen kracht kunnen doen. Thom regelt een vervoerder.

 

Donderdag

De braamsluipers van vanavond zijn Nicolette en Lap die de haag van het hoekwierdepad onder handen nemen

en Regien, Ine, Greet, Ruud, Jos en ik die langs de kwelbeek maaisel van de kubota en van seizer Ruud opruimen.

Na afloop bij het vuurtje vieren wij de verjaardag van Regien die trakteert. Wij hebben  het over de vispopulatie in de beek. Joop is dag in ,dag uit bezig met het leegvissen van de gracht ten faveure van de beek. In het noorden van de beek heeft Greet een monsterlijke vis waargenomen. De kanoerijakkiebah. “Schoon van lelijkheid”, zegt ze. “De enige vis die zelfs de reiger trotseert”, beweert Greet. Kwade tongen beweren dat reigers samenscholen en wachten op een tijdstip voor een collectieve aanval op Joop’s vissen. Onder de strenge leiding van de opper reiger

wordt in het reiger kwelbeek trainingskamp geoefend met een sleepnet om zoveel mogelijk vis in een keer te kunnen meenemen.

“Dan trekken wij die beek in een keer leeg en trekken vervolgens een lange snavel naar die Joop.” Ook aalscholvers hebben lak aan die blauwe schicht. “Wij gaan als een schicht door die beek”, zeggen die zwarte glanzende rovers uit het Naarder meer en de Oostvaardersplassen. “Wij lusten die vis van die Joop rauw.”

Vrijdag

De gemeente zet het talud naast het Laren fietspad opnieuw in vorm.

Twee jaar gedumpte aarde uit tuinen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Arjen ziet Hollandse luchten. Hij gaat op zoek naar meer van dat spul.

Onder die fraaie lucht loopt Lap met zijn meissie een stevige wandeling door ons gehele maaiareaal. Dat is oefenen voor de vierdaagse. Maar dan heb je ook wat. Zie jij nog ergens plukken hoog gras langs de weg of het wegmeubilair?

Thom heeft een transport voor her te gebruiken balken geregeld van het Beatrix park naar “de plek”.

Wij kunnen aan de slag met schonen en bouwen.

Zaterdag.

Vogelbossers doen het vandaag in het vogelbos. Lap is uw verslaggever;” Tijdens deze vogelbos werkochtend met z’n allen een aanval gedaan om de vlinderstrook geheel te knippen en te zeisen, overhangende takken knippen, bramen uitgraven en gelijk alles af te voeren naar de bladkorf.

De gelukkigen waren: Marrie, Ruud, Greet, Nicolette, Johan, Hans en de coördinator Martin. Daarna werd nog een boompje gezaagd aan de rand van de tuin van de woongroep door Ruud en Johan. En door Greet en Marrie werden de jonge aanplant die door ons al eerder geplant waren opnieuw te voorzien van een merkbandje om te voorkomen dat we tijdens het snoeien deze niet per ongeluk wegknippen. Ook deze keer door Hans nagenoeg geen Japanse Duizendknoop gezien langs de tuintjes.

Rob en Elise hebben voor de koffie en heerlijke verse Muffins gezorgd.”

 

Volgende week gaat het weer zonnig worden. Op zaterdag kun je deze druiven plukken , proeven en met je blote voeten gaan sappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C