www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Paddenstoelen, Projecten verfraaiing

EZH laatste vakantie weekjournaal. 27 augustus- 1 september 2018. Dat is week 35

Maandag

Martin maait in het buitengebied. Simon is in de  triple A border bezig. Johan leegt de afvalbakken en draagt het stokje weer over aan Lap. “Met een golfkarretje langs de holes. Ontspanning optima forma,” zegt Johan. “Ik ben jaloers op die Lap.” Je hebt alle tijd om naar al dat moois te kijken.

Na de regen hebben wij een fraaie tweede bloei.

De natuur viert de herfst.

Dinsdag

Vandaag is het Lapdag. Martin doet ook mee. De hagen worden door die twee bij gepunt. De triple A border krijgt een snoeibeurt van Fred en Simon.

In het bos vliegen de stoelen de grond uit. Droogte en een buitje zorgen voor een explosie.

JdB ‘ers gaan gestaag verder. De volleyers zijn gestopt. De zaal trainingen zijn weer begonnen.

Woensdag

De HB watergeef ronde wordt verzorgd door Rob en Bram. Thom borstelt de entree van de buurt. Ton snoeit de triple T border naast zijn huis.

Joop is week in week uit bezig met het vangen van kleine visjes. Normaal gesproken heeft Joop een hekel aan vissen. Maar de vissen die hij nu vangt zijn visvoer voor de ijsvogel. Dus de ergernis van het lullig aan de over staan met zo een kleuter hengeltje neemt hij op de koop toe. En eindelijk is het zover. Joop constateert het ijsvogeltje op afstand.

Na het vangen van een visje vliegt het vogeltje plots dichterbij richting Joop.

Tot slot zit het beestje naast Joop op de bank. De ijsvogel kletst een visje dood op de bank en weg is de blauwe schicht. Joop is tot tranen geroerd. Dit dankjewel overtreft zijn stoutste dromen.

Joop heeft nu zo veel vis gevangen dat de ijsvogel als het ware uit zijn hand eet. En die vogel is nog dankbaar ook.

In het water nog meer passie. “Ik ben verliefd”, zegt het beessie tegen zichzelf.

Ik lust je rauw , narcist”, zegt de k…

Donderdag

Ad harkt en harkt. Hij harkt riet op een hoop op “de plek”. Greet kwelbeekt. Lap is daar ook te vinden. Laaghangende takken en overhangend riet zijn voor zijn rekening. “Storing voor de Kubota is taboe,” zegt hij. ”Ik ga ook in de rest van het maai areaal op jacht naar laaghangende takken.”

Braamsluiper Corrine, Yvonne en Henk zijn in de Y&H border bezig. Nicolette duikt in haar haag. Regien, Mike, Ruud, Johan en ik ontrieten

delen van de beek, nemen prikjes van ondankbare wespen in ontvangst en sluiten de avond af bij een knapperend houtvuur. Lekker staren in de vlammetjes en naar de sterretjes. “Daar waren wij aan toe”, wordt er verzucht. Mike leest de sterren.

“Volgende week zit ik op de Puy de Dome”, leest hij. Verhalen over ijspret zijn een signaal dat het einde van het braamsluipseizoen nakende is. Nog een maandje en dan volgt een Siberische braamsluiper loze winter.

Vrijdag

Bram en Lars zijn met oma op weg naar de tuin. Pompoenen halen.

Er is een onverwacht buitje.

Arjen legt de parels vast.

Thom is in het Beatrixpark. Hij heeft een afspraak met de aannemer die hier aan het werk is om een steiger dek te vervangen. Na het gesprek is afgesproken dat wij de oude delen mogen hebben voor klussen in de buurt. Vervangen van het dek van de weg over de kwelbeek en het maken van een vlonderpad en een brugje op “de plek”.

Het Havenfestival begint met het verwelkomen van de botters.

Zaterdag

Al vroeg zijn Thom en ik in het Beatrixpark. Na sorteren van de gisteren geproduceerde stapel hebben wij een kar vol opbrengst. Op de parkeerplek tussen 50/51 maken wij een tijdelijk werkplaatsje om de planken te kunnen schonen en in depot te zetten.

Ton heeft bijna het gehele gracht talud gemaaid met zijn kleine maaier. Niet helemaal, in de finale ging de aandrijving van het maaiertje kaduuk. Er heerst een vloek op dat k…. talud.

Gezelligheid in het centrum. Het mooie weer draagt bij aan het succes van het festival.

In de middag doet Ton een test. Ton heeft een provisorische spuitlans gemaakt. Met de tropisch weer waterpomp en een gevulde tank als voeding zit Ton met een poep en een scheet op 4 meter diepte. Ton gaat nu nadenken om nog dieper te kunnen. Dat allemaal voor de plaatsing van een ouderwetse waterpomp op “de plek” kinderspeelplek .

In de avond het traditionele Havenkomconcert. Een geweldig evenement. Met een grande finale. Messum Dorma met o.a. “onze” soliste Maria, actieve EZH buurvrouw in de strijd tegen woning bouw op “de plek”.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén