Maandag

Na 9 weken maai onthouding is het genoeg geweest voor de maaibaas. “Ik ga maaien, waar staat het hoogste gras”. “Bij de beek Bram”. En even later ploegt de kubota door het hoge gras/riet van kwelbeek noord. “Zo, ik zal de maaiploeg van dienst instrueren dat dit goed gaat zolang het droog is”, zegt Bram. De maaiploeg kan deze week het gehele areaal onder handen nemen. En de harkers kunnen ook hun hart ophalen. Met de bosmaaier ga ik verder waar Bram niet bij kon. Tot het tankje leeg is. Greet en Johan komen op het geluid af en beginnen met harken, een monsterklus .

Dinsdag

“He Jan , dat is een hark hoor, geen golf stick”, zegt harker Greet aan de ene kant tegen Jan aan de ander kant. Jan; “ Neen Greet,  dat weet ik ook wel. Maar nu er gemaaid is hark ik het maaisel op hoopjes. Wie weet kan ik hier een mooie green maken. Dan hoef ik niet helemaal naar het grote veld te lopen.”

Woensdag

HB ronde door Rob en Bram.

Drukte van vreemde mensen vogels bij de vogelhut. Geen voorjaars schoonmaak van die vogels genaamd Greet, Marlies, Margreet en Elly maar een najaars schoonmaak. Alles wordt klaar gemaakt voor het nieuwe najaar en winter vogel kijk seizoen. “Waar zijn die mannetjes als je ze nodig hebt”, hoor ik op grote afstand zeggen.

Langs de beek staan de anemonen in bloei.

Vandaag geen ijsvogel . Wel passeert er een andere watervogel.

Donderdag

Maaien, maaien en nog eens maaien. Dat is de dag van Martin. Bijna het gehele areaal neemt hij voor zijn rekening. Het maairesultaat toont prachtig na 9 maailoze weken. Hier een fraai gemaaid stukje nabij de bosborder.

De orchidee staat er nog steeds in bloei.

De braamsluiperij kent in het tweede deel van de avond regen. Een uniek verschijnsel dat wij nog niet vaak , zeker dit jaar niet,  hebben meegemaakt. De een na de ander verdwijnt  als verzopen kat huiswaarts. Wij hebben geen afterparty. Dat is ook uniek. Ondanks de regen is er veel werk verzet. Ine heeft de Dunlop haag geschoond. Greet heeft de rol van diep kwel duiker. Marlies en Anita opperen het maaisel dat ik veroorzaak. Regien, Hester, Yvonne en  Johan opperen het werk van seizer Ruud. Met een grote boog gaat hij om een wespennest heen. Mag niet baten. Hij wordt 2x gestoken door die kolere….

Vrijdag

Een lange kraandag voor Jan op “de plek”. De voedselrijke toplaag wordt door Jan als eerste afgegraven.

Die gaat naar het dijkje dat het speeldeel en het natuur deel gaat scheiden. Na het afkrabben van de toplaag volgt het profileren in het zand en start Jan met het vormgeven van het dijkje. “Gaat ie goed Jan?

Het gaat lekker. Het is droog en je kunt goed zien waar je mee bezig bent,” zegt Jan.

Morgen verder. Een deel van de dag ben ik in de buurt voor de morele support, het informeren van buurtgenoten en om met de bosmaaier te maaien. Ik vraag kinderen die komen kijken of zij willen meepraten over de speelvoorzieningen.

Dat doen zij graag. Ook spreek ik Peter Hartgerink. Hij is hier pas komen wonen en vind de natuurlijke omgeving prachtig. Peter heeft een filmpje gemaakt en laat ons dat graag zien. //youtu.be/LM3HnDeqA0Q

Bij de beek zijn J&J bezig.

Zij zien de zwanen aankomen.

Joop steekt daar een stokje voor. “Als jullie in een zakkie kunnen schijten dan mag je terug komen.”

Ruud passeert. “Mag ik door? Die kleine van ons doet het in de luier”

Zaterdag

Wijkwerkochtend van 25 augustus 2018. 30 deelnemers graven, schoffelen, knippen en harken intensief in het “groen blauwe raamwerk” van ons beheer gebied.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C