Jan ziet dat de regen van vannacht heeft geleid tot de watervulling van het toekomstige speelgebied en  natuurgebied. Jan is verrukt met het beeld dat hij aantreft. “Wat een fraai nieuw landschap!”. Hij gaat gelijk aan de gang met het afronden van het speelgedeelte. Samen leggen wij een drain in het dijkje opdat het waterniveau in het natuurgebied in spe niet te hoog kan worden. Dan ga ik met Bram het gereedschap voor de dag halen. Om 10 uur staan wij op de verzamelplek en heten wij monitor mevrouw Martha Knibbe welkom.

Martha werkt bij de gemeente en aan de monitor kleur aan groen die jaarlijks wordt gepubliceerd. Die monitor geeft een overzicht van de vrijwilliger activiteiten in het groen van Almere. Wij vragen Martha waarom wij niet vermeld zijn in de monitor. “Omdat jullie niet actief zijn in het blauw groene raamwerk”, zegt Martha. “Wat?”, is onze reactie. “Het groen blauwe raamwerk in onze groene long van almere haven begint bij ons , wij geven het hier vorm en wij onderhouden “.  Later op de dag geeft Martha aan stom verbaast te zijn over de omvang van onze inzet en onze resultaten.

Afijn, er wordt tot die grote bui om 1200 uur veel werk verzet bij de rozenboog,

“Dat geknip is niets voor mij”, zegt Thom. “Geef mij maar een maaier”

in de boomgaard,

de Y&H border,

de bosborder en de BZN.

Het merendeel van de deelnemers van vandaag ( 30 in totaal) harken en ruimen , nou ja?, bij de beek,

harken en schonen bij de wadi en de bosrand.

 

Onder leiding van de rilkoning  verhuist een complete ril van de plek naar de wadi. Onderwijl graaft Jan gestaag door.

Waar is de ril. Daar was de ril.

Wijkwerkhond Pluto helpt een takje.

Waar gaan jullie naar toe?

Naar de koffie van Rob.

Met een appeltje voor de dorst.

“Jan, Jan, kom je ook??”

Na de koffie werken wij eendrachtig samen met het maaien en harken van het riet dat boven aan het hoekwierdepad staat. Dat is buffelen hier.

Daan en Tim helpen ook mee.

Naaktslakken prakken is ook leuk ontdekt Tim. “ Kom mee” , zegt oma. “Dan gaan wij naar Jan kijken”.

Zoals gezegd stoppen wij na een grote klap en de bijbehorende regenval.

Terwijl Jan gewoon doorgraaft nuttigen wij de heerlijke soep van Elise en Rob.

Appeltje voor de dorst is niet meer nodig.

Om 1500 uur geeft Jan het sein meester. ”Ik ga een broodje eten”. “Ben je tevreden Jan?”. “Ja, het speelgedeelte is boven verwachting. Daar ben ik trots op en ik ga het hier  dagelijks tijdens mijn rondje met Bo in de gaten houden. Door het verwijderen van de voedselrijke toplaag gaat hier prachtige natuur ontstaan. Wat is het volgende graaf project?. Dit is meer dan leuk”.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C