Maandag

Om 8 uur start BeeZee met het maaien van de orchidee weide. De binnenste driehoek wordt niet gemaaid. De orchideeën staan daar nog niet volledig in het zaad. Ook staat hier de rode ogentroost.

Die bloeit en moet dus blijven staan. Dan gaat de trekker chauffeur naar het Krachtveld om het riet te maaien op de locatie waar het minikrachtbossie is bedacht. Dan wordt het grootste deel van de plek waar niet gebouwd wordt gemaaid.

Het blijkt hier natter dan gedacht. De zware combinatie kan niet alles maaien. Dat is jammer want de rest moet dan met de hand gebeuren.

Lap leegt alle afvalbakken,

draait alle bouten aan van de info panelen en vindt een netje ballen bij de jdb baan. Wie heeft die laten liggen?

Lap en Bram nemen de zakken groenafval van jl zaterdag voor hun rekening. Zij zorgen voor afvoer naar de korf.

Met gemengde gevoelen verwelkomt Joop ons zwanenpaar.

Dit jaar met vier jongen. Een nieuw seizoen zwanenpoep verwijderen is gestart.

“Hoeveel hopen per dag Joop?”. “Nou ik schat zeker 5x 6 is 30 hopen per dag. Daar zijn die bolussen van die schijthonden niks bij.”

Thom en Elly schonen de steigerborder.

Dinsdag

Arjen sproeit in de bosborder.

Waar niet gewaterd wordt is het gortdroog.

In de beek blijft vers kwelwater stromen.

Als de volleyers en jdeb’ers ballen pak ik de heggenschaar en maai delen van de plek uit waar niet gebouwd gaat worden. De trekker kon er gisteren niet bij. Morgen weer een stukje.

Woensdag

Als Bram en Rob de HB ronde verzorgen

helpen Greet en Ad mij  met het uitmaaien/wegknippen en wegharken van alle opslag rond de bomen op de plek waar niet gebouwd gaat worden. Je kunt nu goed zien hoe groot/klein het gebied is en filosoferen over de inrichting. Waar komt het knuppelpad en waar kunnen de kinderen hun gang gaan. Hierna maai ik een deel van de wadi en beek uit.

In de beek ruisvoorn

en moerasboterbloem.

En natuurlijk , het is even zoeken, de papaver van de week.

Libellen laten zich fraai fotograferen.

Donderdag

Yvonne en Henk, Greet en Hester, Regien, Mike , Johan, Joop en ik zijn de braamsluipers van vandaag. Corrine uit Lelystad komt langs om een verslag te maken voor het voormalige streekfonds. Doel is een boekje met daarin het relaas van de gesponsorde projecten. Corrine ziet Mike, Greet en Hester in het water, Johan zit achter de berenklauwen aan, Yvonne , Regien en ik maaien en ruimen de distelweide. Henk geeft de Y&H border water. Na afloop stelt Corrine vragen;  “Waar zijn jullie trots op?”. Tja, te veel om op te noemen.

Vrijdag

De plekken die maandag gemaaid zijn,  zijn geharkt. Het gemaaide gras ligt fraai op stroken.

Ik pak de bosmaaier en maai riet weg tot de “draad” op is.

Arjen legt een stil leven op een ril vast.

Zaterdag

Lap gaat op stap met “zijn meissie”.

Vandaag moet het abelen opschot er aan geloven. Er groeit niets maar die kleine boompjes is Lap een doorn in het oog. Weg ermee! .Lap is een zonnesteek nabij. Een lantaarnpaal is toch heel wat anders dan een abeel.

Op “de plek” zaag ik hout weg dat in de weg ligt/groeit. Maandagochtend komt chef rillen helpen. Hij moet genoeg te doen hebben. Morgen inmeten met Ton.

Vlinders volop op het moment. Kennelijk is er genoeg nectar productie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C