Maandag

Joop maait aan de kwelbeek westzijde. Ik doe dat aan de oostzijde. Johan zorgt weer voor een slokje bij zijn behoeftige salixen.

Lap fietst met een busje rode verf naar het Harteveld. Daar is een wandelpad markering verdwenen. Hij kleurt nu een rood bandje op een lantarenpaal . Die palen zijn door jeugdigen wat moeilijker te verwijderen.

Lineke, Elly en Thom zie je bij de hoekborders. De auto entree van de buurt is weer tiptop.

Een heeeeel mild motregentje in de middag. Wat een gebeurtenis na al die droogte. De straat wordt niet eens nat maar het ruikt wel lekker. Verlangen naar regen, dat wij dat nog mee mogen maken.

Dinsdag

Bram monteert een nieuwe set borstels op de borstelmachine. Lap borstelt in de buurt van het “rondje’. Het lijkt wel een borstel examenstuk. Zooo schoon is het in tijden niet geweest. Ik maai weer een uurtje langs de kwelbeek. Ik heb maaidienst, vandaar. Een bij of hommel vind het gemaai in zijn/haar biotoop maar niks en steekt mij uitbundig.

Ton is aanwezig bij het afscheid van  Tjeerd Herrema. Nare zaak waar de politiek zich niet van zijn beste kant laat zien. Wij danken Tjeerd voor zijn inzet voor ons en wensen hem succes in het leven na politiek Almere.

Geen volleyers vanwege het WK voetbal . 6 jdb’ers ballen liever zelf dan naar WK ballen te gaan kijken.

Woensdag

Rob, Bram , Joop en Lap zijn er vroeg bij. Rob en Bram zorgen voor de HB’s,

 

Joop is aan het ontrietten bij de kwelbeek en Lap borstelt zich een versuffing van 1-50. Er is daar geen onkruidje meer te zien.

Thom en Elly maken bij de  4 hoek borders een mini gaashekje met tekst .Dit om hondenbezitters zover te krijgen de poep van hun hond een andere functie te geven dan hoekborder delicatesse.

 

Donderdag

De maaiploeg van dienst bestaat uit Rob, Ad en ik. Wij staan voor de keuze; lekker luieren vanwege het maaiverbod of een alternatieve verwante maai actie verzinnen. Wij kiezen voor het laatste. Wij knappen het meest oostelijke bosrand deel van het windbos op. Schonen de trap en borstelen het fietspad de dijk op. Wij zijn zo tevreden met de actie dat wij volgende week weer een deel willen doen. Het is een omvattende klus, dus als mensen willen en kunnen helpen, je bent van harte welkom. Donderdag ochtend is de planning.

Op het moestuincomplex zijn er film opnamen. Drie kinderen van de woongroep zijn de acteurs. Wat groeit hier allemaal?

Bij Carol en Jos thuis is er een vervolg van het overleg over het mini Krachtbossie. Een ontwerp is er in hoofdlijnen. IVN gaat eea uitwerken.

Greet, Ine , Lap en Mike zijn vandaag de braamsluipers. Hooien, hooien en nog eens hooien is vandaag het motto.

Dan hooi op de hoop en een stevige discussie van de stoere sluipers.

Al dat werk doe je niet alleen voor eigen plezier. Ook andere waarderen de inzet blijkt uit een ontmoeting met een genietende passant.

Vrijdag

Al vroeg in de morgen knijpt de reiniging de berg kwel groen afval weg. Met dank. Joop start direct met de bouw van een nieuwe berg. Bij het water geniet hij van het moois hier.

De droogte houdt maar aan. De paddenpoel is woestijn.

Je ziet versnelde vruchtvorming. Geen grote vruchten. Maar de struiken en bomen willen overleven nu zij zelf het loodje dreigen te leggen.

Veel vitamine C in de bottels.

Wel een waanzinnige druiven ontwikkeling tot nu toe.

Ook de planten die bloeien in de nazomer staan in bloei.

Zaterdag

De vogelbossers zijn uit hun broedperiode reces. Lap doet verslag; “Het was weer de eerste keer na het broedseizoen voor de vogelboswerkers om de handen uit de mouwen te steken. Na een vraag van enkele bewoners van de woongroep zijn er twee bomen en takken van nog eens 4 bomen gezaagd aan de rand van de tuinen omdat de takken al tegen de gevels en ramen aan kwamen. Ook werd er gesnoeid rondom het vogelbos aan de buitenkant voor meer ruimte en goed zicht. De aanwezige vogelbossers waren: Adrie, Elise, Anita, Ruud, Martin, Johan, Anneke, Hans en Nicolette. De volgende keer zullen we de vlinderstrook gaan maaien of zeisen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C