Maandag

Het blote voetenpad is een never ending story voor Mini en Joop gisteren en vandaag.

Daar kun je de gehele dag druk, druk, druk mee zijn. De groen afvalhoop groeit , groeit en groeit. Langs de wadi kan ik oneindig planten planten en planten. Elly en Thom zijn lekker bezig in de steigerborder.

In de avond bosmaai ik na een rust periode in het windbos en langs de wadi en de beek. Welaan, als ik kan bosmaaien ben ik in mijn element. Heerlijk dus.

Zoals indianen achter hun paard hun tipi of andere levensbenodigdheden vervoerden zie je nu salix Johan rondfietsen. Het liefst had hij draagapparatuur van berenklauw gemaakt. Maar ja, die staken zijn lang maar niet zo lang. Johan is gesignaleerd bij AH. Achter zijn ros stonden wel twee kratjes bier op zijn “kar”.

Lap knipt een maaiareaal in de Velden obstakelvrij. Ook knipt hij salix hangtakken langs de beek. Zou hij overlegd hebben met opperhoofd salix Johan?. Tot slot blaast Lap de straten vrij die vorige week geborsteld zijn.

Dinsdag

Lineke , Elly en Thom zijn druk met de steigerborder. Maaien en afvoeren naar de korf. Lineke zorgt voor het delicate onthaagwinden van de vlinderstruiken.

Joop knipt weer een deel van het talud langs het blotevoetenpad. Met de bosmaaier maai ik een deel aan de “overkant”. De mooie planten laten wij uiteraard staan.

Ook salix Johan is bezig bij de beek. Als een ware steenhouwer verwijdert  hij dode salix . Het vervangen van dood voor nieuw is een levens elixer en brengt zweet op het hoofd. Snelle actie van de gemeente die in de middag de grote riet/maaihoop afvoert.

In de avond 7 jdb ‘ers en 5 volleyballers.

Woensdag

Rob en Bram zijn al vroeg uit de veren voor de tocht langs de HB’s . Deze keer hebben de mannen een innovatie te melden. De mannen hebben verstoppingen in de HB’s geconstateerd. Om die reden wordt een geselecteerde WW saté prikker gebruikt om de bakken te toucheren. Spinnen nesten worden verstoord maar de verstoorde waterhuishouding is opgelost. Joop is weer bij de beek bezig en bouwt weer aan een nieuwe hoop. En de steigerboorder krijgt aandacht van Elly, Lineke, Thom en Rudy. Bij de weg over de kwelbeek zijn vele waterbeessies.

 

Donderdag, 21 juni, de langste dag.

Even een klein temperatuur dipje tijdens de langste dag.

Lineke, Elly en Thom hebben een hele dobber aan de steigerborder. Het snoeien en schoffelen is  tijd rovend.

De braamsluiperij kent 11 deelnemers. Nicolette gaat hagen, Mini en Joop zijn eilanders , Mike, Ine  en ik ontrieten bij de brede brug. Marlies, Regien, Greet, Hester dijken en Johan is grensverleggend bezig door te gaan klauwen. Na afloop is het prosecco’en. Maar eerst wachten wij op Johan . De prosecco wordt al een beetje warm. Nicolette wordt op onderzoek gestuurd. Geen Johan te vinden. Met de armen omhoog keert zij terug. “Ik heb op het bankje gestaan en heel hard Johan geroepen. Maar ik kreeg geen respons. Of karekieten luisteren tegenwoordig ook al naar de naam Johan”. In de pauze speelt Mini een filmpje af van een stromende wadi. Mike maakt er een ‘lus” van en het filmpje wordt geprojecteerd op de muur. Zo geraken wij zonder procecco in de juiste Zen gemoedstoestand. Na 10 minuten komt Johan aangelopen. “Waar was je Johan?, heb je mij niet gehoord?”, vraagt Nicolette.  “Ik zat in mijn salix grens wisselkantoor”, zegt Johan. “Het liep er storm. Vele Larenaren wilden een veldbloem in ruil voor een drol of klauw. Wellicht moet ik mijn kantoor toch nog verplaatsen.”” Komt niets van in”, zegt Greet. “Die salix hut van jou is een natuurlijke grens.” Dan neemt Greet met een glas prosecco in de hand het woord en richt zich tot de vogelquiz deelnemers. 1e prijs voor Regien, foutloos!. Marlies en Johan zijn ex aequo tweede. Zij ontvangen uit handen van Greet prachtige prijzen. Johan bedankt Greet voor het wekelijkse puzzle moment. Hij vraagt de aanwezigen hoe nu verder in de komende puzzle looze episode. Daar moet op gedronken worden, hi , ha, ho!

Vrijdag

Lap leegt alle afvalbakken.

Nachtvlinder Greet verhaalt over haar nachtelijke escapades. Het “nachtvlinderen” is ondanks de wind een fantastische avond geweest. We hadden 5 lakens hangen met lampen waarvan twee met vlindervallen. We hebben alleen het rondje van de kwelbeek achter ons huis ingericht. Juist de opstelling direct aan de gracht bracht weinig op. Ook vorig jaar was dit het geval. Je zou juist in die hoek waar het licht bijna schijnt tot aan het bruggetje meer verwachten. Het begon allemaal pas een beetje rond 23.30 uur te vliegen. Ook wel bijzonder om een nationale nachtvlinderweekend op de langste dag van het jaar te organiseren. Tot half 3 doorgegaan en totaal hadden we uiteindelijk 62 vlinders gedetermineerd verdeeld over 32 soorten. Verder nog een aantal soorten die uitgezocht moeten worden. Opvallend was dat we geen enkele Buxusmot hadden, want twee dagen eerder zat de val er vol mee.”

Zaterdag.

Laaghangende takken langs de gracht en in het velden maaiareaal moeten er aan geloven. Rob en Lap zorgen ervoor dat de Kubota ongestoord kan maaien.

Op verzoek van Greet maai ik rond de kwelbeekdijk. Even later tuft Frank voorbij met zijn maaiertje. Is het goed zo, Greet? Johan laat je zien dat al die arbeid een fraai resultaat levert.

Is de kwelbeek eenden korf in gebruik of niet?

Volgende week zaterdag is het ons MZF met het drieluik WWO, springen en BBQ. Niet vergeten!

 

BewarenBewaren

 

One Response to EZH week journaal ; 18-24 juni; week 25.

  1. Greet schreef:

    Wat is er fantastisch gemaaid, ook met de bosmaaier rond de kwelbeek!Een plaatjr. Steeds meer mensen uit de buurt komen hier hun avondwandelingetje maken en genieten met volle teugen van al dat moois.
    De hele wijk ziet er prachtig uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C