Maandag

Voor dag en dauw knipt Martin.

Later op de dag ruimen Johan en Lap.

Daarna gaat Lap borstelen. “Ik hou dit alleen vol met het vooruitzicht dat ik later in de week met mijn meissie uitmag”, zegt hij. Wat?, gaat Lap vreemd?

Maaibaas Bram zorgt voor een uitstekende maaibeurt van het buitengebied. Vooral de kwelbeek was er aan toe en is en oogt nu een stuk toegankelijker.

Onvoorstelbaar zo snel als het groen groeit. Zo staat alles in bloei en zo is de zaadvorming in volle gang.

Dinsdag

Regien en Bram maaien en knippen. Regien maait het grote veld. Daarna gaat het duo richting de flats voor het maaien en knippen aldaar.

Bij het vogelbos en nabij de gracht klinkt een stem. “Goed zo meissie, dat doe je goed.”.” Oh, je kunt het ook rond een boom”.” Doe maar lieverd, die brandnetel is voor jou?”.   Uw verslag gever volgt het geluid en ziet Lap met zijn nieuwe speeltje.

Dat speeltje heeft al een naam en Lap lult aan een stuk tegen zijn lievelingetje. Denk maar niet dat hij tijd heeft voor een praatje. Daar is geen tijd meer voor. Zijn meissie moet uitgelaten worden en heeft hoge nood.

Jdeb’ers (11x) en volleyballers (6x) ontspannen door inspannen.

Woensdag

HB watergeefdag. Wordt deze week verzorgd door Rob en Bram. De blommetjes groeien goed.

Bij de kwelbeek is er een wonder geschied. Een ijsvogel ex machina. Tijdens de vorst periode hebben vandalen het beestje gesloopt. Zonder dat iemand iets gezien of gehoord heeft staat ie weer op zijn plek. Het is een wonder en raadsel gelijk.

Donderdag

Veel activiteiten vandaag. Overdag zijn Regien, Bram, Martin, Kees en Lap actief. In de avond braamsluipen  Hester, Greet, Ine, Ineke, Marlies, Regien, Johan, Mike, Lap en ik rond de kwelbeek.

Martin is al weer vroeg uit de veren en maait een haagblok van het Dunloppad. Later op de ochtend ruimt Lap schoon. In de wijk is Kees aan het borstelen. Lap moet zich inhouden. Liever gaat hij op stap met zijn meissie. Maar Lap is solidair met Kees en borstelt ook. Na het werk bezemen en blazen Lap en Kees het geborstelde schoon.

Tussen de borstel bedrijven door doet Lap de afvalbakken ronde. “Het gaat goed met het deponeren van afval in de bakken en ik tref ook meer in de depodogs want ik had weer 3 karren vol. Ik zie weinig zwerfvuil op straat.”, zegt Lap.

“Er is maar een plek in het bos waar het ontspoord is”,  zegt Lap. “Daar trekt vuil vuil aan. Dat buren daar dat van elkaar accepteren. Niet te geloven!.

Bij de kwelbeek worden lisdodden getrokken (Mike),

wordt de zure strook weer toegankelijk gemaakt (Ineke), wordt een olijfwilg haag terug geknipt (Mike en Johan), verdwijnen Lap, Greet, Marlies en Hester tussen de blommetjes op de dijk.

Het door Joop gemaaide riet wordt geruimd door Regien, Ine en mij.

Johan zingt Ine toe; “een bossie, een bossie, een bossie mooie klauwen”.

Johan heeft een grens getrokken ter hoogte van de Laren. “Tot zover verwijder ik de berenklauw. Voorbij die grens staan er zo veel. Daar is het een mooi klusje voor een ander.” Wie van de gemeente leest dit? Buren van de Laren moeten het vak van berenklauw zelfbeheer nog leren. Voor hen is deze strook nog steeds een dump plek.

Afterparty met kaashoorntjes i.p.v. ijshoorntjes.  Ervaringen met de managers in onze carrières leveren humor en herbeleefde ergernissen. Een van de ‘managers” van onze buurt wordt op zijn nummer gezet. Ik noem geen namen!. Ook wordt er gesproken over de weldaad van de beek. Heb je die combinatie ratelaar en slangenkruid gezien?

Uien dokter, daar moet ik er niet te veel van hebben”

En natuurlijk de onafscheidelijke …

Vrijdag

Het regent, het regent, de pannetjes worden nat”. Niet alleen de pannen worden nat. Het parelt in het groen.

Bram maait na de regen het hoge gras bij 1-6, Ads weide en rond de flats.

Heel wat slakken leggen het loodje.

Zaterdag

Er wordt wat genoten van ons groen. De rozenbogen zijn voor  velen geluk makend.

Van de week kreeg ik de vraag van iemand uit de rozenwerf, “Hoe hebben jullie dat gedaan, die geweldige rozen piramide entree? Dat zouden wij ook graag willen.”

Het is niet overal rozengeur en maneschijn. De steiger woerden zijn nog steeds op zoek naar een vrouwtje. Of is het een homo stelletje?  Komt ook in de natuur voor, heb ik gelezen.

Rudy maait de hele dag het talud op de overkant van de gracht en ook een deel rond de afval containers en rond de steiger border.

Lap ruimt bij de vogelbos vlinderweide. Overhangend vogelbos groen moet er aan geloven. Het storende hoge gras bij de zuidgrens gaat hij te lijf samen met zijn vriendinnetje. Is het geen schatje ?

Als die grazer de orchideeën hier maar laat staan.

 

BewarenBewaren

 

3 Responses to Weekjournaal EZH;4 juni- 10 juni 2018. Dat is week 23.

 1. Hans Lap schreef:

  Ik lees iedere week graag het week journaal wat jij maakt.Vooral je fantasie tussendoor maakt het leuker om het te lezen. Ik lig soms in een deuk met wat je ervan maakt. Ga zeker zo door en het blijft aantrekkelijk om te lezen.

 2. Winnifred schreef:

  Op de maandagochtend een fijn leesmomentje inderdaad!

 3. Yvonne Eeken schreef:

  Ook vanuit Italië al wekenlang mijn maandagochtendleesmomentje want wij moeten wel bijblijven, willen niets missen want wij komen toch weer terug op ons stekje.
  Ook de foto’s altijd prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C