Maandag

“2 verstopte filters”, zegt Bram . Die filters treffen WW en Bram aan bij de kubota controle. “Gekke puntige stukjes” die de filters hebben verstopt. “Wij snappen niet waar die prut vandaan is gekomen”, vervolgt Bram. In ieder geval kan de maaiploeg van dienst deze week weer maaien.

Martin en Lap knippen enkele hagen en brengen het maaisel naar de korf.

Rudy is in het begin van de wijk bezig.

Arjen ziet op meerder plekken in de buurt een hommelparade. Waar zijn de bijen?

Dinsdag

Rudy maait in de hitte het doolhof in lapland en gaat vervolgens stoïcijns de moestuinhaag te lijf.

Hoera, het komt met bakken uit de hemel”,  zien de liefhebbers van plantjes. WW en Bram zitten er midden in als zij op de vroege avond bezig met de HB watergeef ronde. “Gaan wij door of niet?, ”vraagt WW.” Pluvius neemt het van ons over”, zegt Bram. En daar zie je het trekkertje tuffen ,met twee verzopen katten erop, richting de container .

Door de regen zie je nu overal naaktslakken.

Woensdag

De twee watertanks waren als gevolg van de hevige regen vannacht niet vanzelf volgelopen.  WW en Bram maken nog een HB ronde. Een korte maar toch. “Je snapt het niet, je denkt die bakken zijn verzadigd. Maar er ging nog een redelijke hoeveelheid water in”, zegt Bram.

Langs  het blote voetenpad tref je veel papaver

en ratelaar.

Ook bloeit er de eerste zwanenbloem.

 

Donderdag

Vorig jaar is onze motor heggenschaar gestolen. De hagen en struiken smeken momenteel om een grondige knipbeurt. Bram,  Lap en ik gaan naar Nijkerk om daar naar de mogelijkheden te kijken. Het gestolen exemplaar was zwaar. Voor velen te zwaar. Daarom zoeken wij een lichter alternatief. Uiteindelijk komen wij uit bij een relatief lichte accu heggenschaar. Groot voordeel van de accu is dat de machine zeer geluidarm is. Dus ook tijdens de braamsluiperij op donderdagavond kunnen wij maaien en knippen. Maaien? Ja , Lap waant zich in een speelgoedwinkel en ziet een accu bosmaaier. Hij wil niet de winkel uit als wij niet zo een bosmaaiertje onder de arm meenemen. “oh, ik kan niet wachten tot de accu is opgeladen,” kreunt hij vergenoegd. Prompt trekt er een onweer over de buurt. Donder en bliksem en hagel. Arjen ziet schemerig de bosborder

en ziet snel de speeldriehoek blank staan.

Arjen loopt naar de wadi en ja hoor. Wat een stroming. Afkalving in de bocht van Johan.

Velen komen een kijkje nemen bij de wadi. Ad ruimt een spontaan ontstane  beverdam op.

Het is al met al een pracht gezicht.

Op het grote veld transformeert de jdb baan in een zwembad.

Arjen telt nog maar 5 koetjes

en vraagt zich af waar de rest gebleven is. Reiger? Of weet de vos ook raad? Snoeken zwemmen hier niet.

Op de terugweg naar huis ziet Arjen het asfalt dampen.

Het schap is te laat om het hooi droog binnen te halen.

Rudy maait weer een deel van de moestuinhaag. Martin en Lap stoppen ook energie in de hagen. Braamsluipers Lap, Anita en Regien ruimen in het Brulperkje en maken een deel van de haag langs het hoekwierdepad schoon.

Mike en ik plaatsen het infopaneel bij ppp.

Vrijdag

Rinus spot een visdiefje boven de gracht.

Bram heeft er bij het maaien geen oog voor. WW en Bram maaien uiterst geconcentreerd het grootste deel van de  dag. Bram op de Kubota en WW met de bosmaaier. Wat ziet het er weer mooi uit hè? En heb je de rozenboog gezien?

Een wandeling langs de beek levert geur en kleur.

Zaterdag

Uit ergernis over het dumpen van tuinafval plaatst Arjen een bordje op de ril “Hier geen tuinafval storten”

.”Alles wat naast de ril lag heb ik  verder op de ril gegooid “, zegt hij.

Jammer dat sommige bewoners niet even een stukje verder  hun kruiwagen willen duwen of er niet bij nadenken “spelregels” voor het storten van tuinafval (op de ril) zijn toch helder. Takken en blad van struiken en bomen kunnen op de ril. Geen coniferen en laurier afval want dat staat niet en de afbraak is langzaam.” Zolang er de gemeentelijke bladkorf staat gaat de voorkeur voor de korf uit. Deze spelregels gelden niet voor het vogelbosje. Daar is tuinafval volstrekt ongewenst.

Waterjuffers zijn er in grote hoeveelheden rond de beek.

Ook zie je verschillende soorten libellen. Die zijn veel moeilijker te fotograferen. De vruchtzetting is dit jaar goed.

Het zomergoed begint te bloeien.

 

De lavendel/rozen border parelt.

De weigelia in de bosborder mag er ook wezen.

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C