Maandag
Het is alweer een zomerse dag. Johan en Lap staan bij de brede brug. “Nou, laat mij die magische schoffel van je nu eens zien”, zegt Johan. Lap heeft opgeschept over zijn “sehr punktliches” schoffel. En nu is het dan het uur van de waarheid. Op het moment dat Johan zijn bevindingen wil uitspreken komt Joop aangelopen. Hij vertelt dat hij voorntjes aan het vangen is voor in de kwelbeek. Ook het riethakken en verwijderen van lisdodden krijgt hij steeds beter onder de knie. Mits hij de ene halm weet te onderscheiden van de andere halm. Nu hij een nieuwe lens in zijn oog heeft wordt de kans daarop steeds groter. Johan en Lap schoffelen en zaaien de wadioever in. Het is inderdaad een magische schoffel. Maar van Johan mag Lap hem houden. Lap schoffelt magisch door en Johan draait een sjekkie op het bankje. Ook een voor die vent met die magische schoffel.Daarna zaait hij magisch graszaad.

Zij zien dat het eerder ingezaaide akkerrand mengsel al jonge plantjes toont. En dat het langs de beek prachtig is.

Na het zaaien gaat Lap de rand kwasten (de schoffel weigert dienst) van de jdbaan. “Goh, wat zuigt dat spul, de pot is zo leeg”.

In het landgoed tegenover Marlies Arjen en Cees bloeit momenteel schitterende salomonszegel en rododendron.

Dinsdag
Johan krijgt een tip van Greet. “Berenklauw gesignaleerd”. Johan gaat naar de aangegeven locatie en ziet een reus van een klauw. Johan twijfelt ter plekke aan zijn  visuele vermogens. “Ik dacht dat ik de boel onder controle had. Maar als ik dit zie dat denk ik dat ik een multivocale test moet ondergaan”, kreunt Johan. “Ik wil een magische klauw predictor chip laten inbrengen.”

Lap controleert of er voldoende hondenpoep zakjes zijn. Het blijkt dat de kornbrugbak het snelst gevuld wordt. In de wijk bloeien  vele soorten geraniums, de ene soort nog mooier als de andere. Nou ja, Arjen kan zelfs een paardenbloem als juweel vastleggen. Dat hoef ik jullie niet te vertellen.

In de avond zijn 6 volleyballers en 9 jdb’ers actief.

Woensdag
De tweede HB watergeefronde van dit jaar wordt verzorgd door Rob en Bram. Het KWAM wordt niet overgeslagen.

Ze doen het al goed, constateren de twee.

De meidoorn is nu echt uitgebloeid. De gelderse roos neemt zijn plaats in.

Donderdag
Lap haalt bij de drukker de drie wadi info panelen op. Ze zien er mooi uit Decia! Ook haalt Lap onderweg een pot beits op om verder te kunnen met het randjejdbkwasten. Ook maakt hij twee elastieken om de baan in drieën te kunnen verdelen.

Kwade geesten hebben het over elastieken die gejat zijn uit damus onderbroeken. Bij meerdere waslijnen worden er onderbroeken gemist. Vooral de grote blijken in trek. Dus wil je je broek terug dan moet je bij die ballengooiers zijn.

Johan heeft een minder prettige ontmoeting in het windbos. Bij het opruimen van het trieste resultaat van de zaagvandalen bemerkt hij twee kinderen op de open plek. “Verrek” , denkt Johan, “dat lijken wel die kids die ik eerder dit jaar met zagen in de weer zag.” Nu hebben ze zwiepende takken als attribuut. Daar gaan ze  alle bloemen mee te lijf. Zo een open plek is toch helemaal niets met zoveel bloemen, is hun motto.Dit mag dus niet. Dat moet plat!

De twee schrikken zich te pletter als Johan ze aanspreekt. “Neen, wij weten niet waarom wij dit doen. Maar daar is toch niets mis mee.” Door zijn boosheid vergeet Johan te vragen waar ze wonen en hoe ze heten. Vraag dat s.v.p. als je ze tegen het lijf loopt. Als wij ze weer zien dat overladen wij ze met vandalen die van nature in het bos horen. Verplicht een handje natuur opeten. Dat zal ze leren.

Braamsluipers kennen twee kampen. Mike, Johan en Lap maken een dummy info paneel. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat hout is loeihard en de inspanning is groot om een exemplaar te maken.

Later zullen de volgende twee panelen volgen. Want er komen drie te onthullen info panelen langs de kwelwadi. Greet, Hester, Henk, Yvonne, Marlies, Regien en Anita schoffelen in de Y&H border. Daarna is het gezellig borrelen in de tuin van M&M.

De “dijk” staat in volle bloei. Heb je dat al gezien?

Vrijdag

“Helaas een ravage in de “Greethut”. Iemand vond het schijnbaar leuk het logboek te verscheuren. Hier wordt ik zo treurig van”., zegt Arjen. Zou er een relatie zijn met de ervaring van Johan gisteren?  “Mogelijk moeten we toch borden plaatsen dat er in geval van vernielingen aangifte wordt gedaan of iets dergelijks”, vervolgt Arjen. Hier nog een hapje antidotum.

Bosmaaier Rob en kubota maaier Ad concentreren zich op hun maaidag op het buitengebied. Volgende week sluiten zij hun maaidienst af met een maaironde in de wijk.

Lap maakt het beitswerk af van de JDB. En Lap haalt een deel van de Japanse Duizendknoop uit de grond in en rond de achtertuinen van het gemeenschappelijk wonen. Heel veel deze keer.

Arjen merkt de resten op van een gaai

en ziet iets zwemmen in de gracht. Rat of bever? Of beverrat, dat kan ook.

Kunnen jullie het zien? Nu wij het toch over dieren hebben. Zit er nu iets in of niet?

Om dat andere huisje in de buurt wordt gevochten. “Donder op dat is mijn huis”, zegt de eend

tegen de aalscholver.

Zaterdag
In de wijngaard zie je het begin van jaargang 2018.

Arjen ziet de eerste orchidee bloeien. Ze staan vlakbij die boterbloemen.

Lap maakt het weghalen van de duizend knoop af en voert het groenafval af.  3 zakken vol. Best veel deze keer vergeleken met een maand geleden

Volgende week zaterdag is er de WWO van april.Dat wordt een bijzondere WWO omdat in het tweede deel de wadi officieel geopend gaat worden. Een erg droge wadi zal het zijn.

Tjeerd, Vera en Petra zorgen namens de gemeente, de NMMF en natuurbeheer Flevoland voor de officiële opening dmv het plaatsen en onthullen van de drie infopanelen. Het zijn mooie panelen geworden, ontworpen door Decia met aandacht voor de geschiedenis van de drie locaties. Daarnaast is er veel werk. Naast het vele schoffel en maaiwerk brengt Lap het volgende onder jullie aandacht.

  • Met de borstelmachine onkruid weghalen in de verharding.
  • Met een accu heggenschaar wandelpaden vrijmaken in het windbos.
  • Nog één afvalbak verplaatsen richting  de smalle brug.
  • Verkeersborden, fietsbordjes en huisnummer borden schoon maken.
  • Toch nog enkele houten planken opnieuw vast schroeven van de kwelbeek vlonder.

Je zult begrijpen alle hens aan dek en bij deze al de vraag of je wilt helpen met de catering.

Tot volgende week.

 

BewarenBewaren

 

One Response to EZH weekjournaal. Week 20, 14-20 mei.

  1. Bever of Beverrat. Een van de twee. De bever heeft een platte staart en de beverrat een rattenstaart. Is op de foto helaas niet goed te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C